Welke toeter rijdt er nu weer door ons dorp heen?

Toeoeoeoet toet toet, wat is dit nou weer door onze straat? Rennen! Het is de ‘ouwe’ SRV-man, zo eentje als vroeger! Oh nee…… weer voor niks het is de gasflessenman.

Hier in Spanje zie je vaak van die open vrachtwagens rijden met rammelende oranje gasflessen. ‘Nou die was het deze keer met z’n hand op de toeter’.

Wie heeft welke toeter?
Op dinsdag hebben we er een paar toeterend rondrijden. Net zoals vroeger de ‘ouwe’ SRV man’, handig hoor. Alle boodschappen aan huis. Maar wat niet handig is, wie heeft nou welke toeter?

En je waagt je leven
En als ze gas geven door je straat, ze zijn zo weer voorbij gescheurd. En dan kan je fluiten naar je SRV-man. Dus als ik een toeter hoor, dan denk ik, ‘wie zou het zijn?’ Je neemt een sprint naar de deur, je duikt de straat op en je waagt je leven. Als-ie stopt en je leeft nog, dan heb je wat je hebben moet.

De gasflessenman die is makkelijk te stoppen, want je barricadeert gewoon de straat met je lege gasflessen, sommigen mensen leggen ook gewoon het geld eronder en je hebt je gasflessen weer omgeruild.

Servicio a domicilio (aan huis service)
Er zijn er nog veel meer hoor die hier een rondje door het dorp maken, kijken of ze nog wat kunnen slijten. We hebben een vrachtwagen die verkoopt beddengoed, kleding, net zo’n soort rijdende Zeeman. Die heeft zo’n megafoon en noemt alles op in zo’n rondvaart wat hij allemaal verkoopt, dat je denkt ‘madre mia, past dat allemaal in dat gammele vrachtwagentje’?

We hebben er nog één die roept ‘maceta’s, maceta’s, maceta’s, maceta’s’. Nou als je weet wat dat zijn, dan weet je dat je bij hem planten kan kopen.

We hebben ook nog zo’n rijdende koekjesverkoper, iemand die je oude ijzer meeneemt. En natuurlijk de messen- & scharensliep, maar die heeft een zo’n aparte fluit, dat klinkt mooi. En als je denkt, laat ik eens even goedkoop mijn keukengerei slijpen, nou vergeet het maar. Je kunt beter alles nieuw kopen.

Haha, maar wel heel handig alles langs de deur, als je snapt wat er langsrijdt tenminste.

arrow_drop_up arrow_drop_down