arrow_drop_up arrow_drop_down
16 november 2018 

Deel 1: En el hospital

Tjonge jonge voor iemand die weinig geduld heeft is het ziekenhuis in Don Benito in Spanje een drama. Het ziekenhuis heeft de uitstraling van een goede horror film. En de parkeerplaatsen staan zo vol dat het wel lijkt of heel Extremadura zich hier bevindt.

 

Bienvenido…….

Na anderhalf jaar is het eindelijk zo ver. Tomas mag geopereerd worden. Woensdagochtend moeten we er zijn tussen 10 en half 11.
 

Door hele lange gangen vol met wachtende mensen komen we aan bij de opnames. Neem maar even plaats in de wachtkamer. Hele families gaan gezellig mee naar een operatie. Lijkt wel een attractie.

 

Oef m’n mobieltje

Iedereen zit een beetje op z’n mobieltje te spelen, van die oude mensen die spelletjes doen denk ik, want ik hoor allerlei geluidjes. Of ze scrollen en dan schiet ineens keihard geluid aan van één of andere Facebook video.
 
Al gauw komt er een verpleegster, heb je een dieet of iets qua voeding waar we rekening mee moeten houden? Nee hoor alles kan. Zo zegt ze, dat hoor ik echt vrijwel nooit.
 
Behalve dat de mensen hier gekomen met gebroken lichaamsdelen hebben ze nog een waslijst van medicijnen, cholesterol, diabetes etc. Maar het leuke nieuws we hebben geen kamers vrij. Dat kan tot eind van de middag duren. Dus dan krijg jij je eten hier in de wachtkamer.
 

Oh leuk bericht, dit gaat uuuuren duren. Maar ja joh je bent eindelijk na anderhalf jaar aan de beurt. Een dag meer of minder maakt ook niet uit.

 

Bedje veroveren

Maar kunnen we dan naar buiten en we worden gebeld als er een bed vrij is? Nee je moet hier in de wachtkamer wachten. Pfff en daar zitten we dus nu. Koffertje erbij, eten en drinken voor de hele week en maar wachten en wachten en wachten, en even een blog schrijven.
 
Kijken of we een bedje kunnen veroveren vandaag en dan morgen de operatie Si Dios quiere haha zeggen al die Spanjaarden. Zo grappig.
 
Ik heb het idee dat er nog meer bijzondere dingen gaan gebeuren in ons Spaanse ziekenhuis….je hoort het wel.
Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen