arrow_drop_up arrow_drop_down
16 november 2018 

Deel 2: Viva los hospitales

Deel 2 van ons ziekenhuis-avontuur: Om 10:15 DE operatie. En aangezien hele families meegaan naar het optreden van de ‘zieke’, is het weer gezellig in de gangen. Er staat nog net geen feestmuziek op, maar het volume van de Spanjaarden is weer lekker aanwezig.

 

 

Ziekenhuis-Tour

Ik ben samen met m’n schoonvader, want m’n schoonmoeder & zus hebben een ander ziekenhuis op de agenda staan.
 
M’n andere schoonzus heeft een bezoek gepland staan naar het ziekenhuis in Madrid met haar zoon.
 

Hahaha vandaag gaan we met de familie op ziekenhuis-tour – la vuelta de los hospitales. Maar de familie moet mee naar de operatie, dus we zitten weer in de sala de espera (wachtkamer).

 

 

Dronken bed-chauffeur

Tomás wordt weggereden in z’n ziekenhuisbed. Een wankele constructie van voor de oorlog en de verpleger botst tegen muren, stoelen en wurmt het bed door het smalle kamertje, de deuken zitten in het bed en de muren hebben sporen van slechte bedchauffeurs. Wat een drama.
 
De verpleger zwalkt als een zwaar dronken chauffeur met het bed door de gang op weg naar de operatiekamer. Als dat maar goed gaat!
 

Aaai hijo mío de mi vida zeggen de Spanjaarden. Spreek uit iego miejo de mie bieda con una cara de pena=zielig gezicht.

 

 

Kijk wat ik gemaakt heb

Na 2.5 uur komt de chirurg trots foto’s laten zien van wat hij gefabriceerd heeft. Net alsof hij op één of andere leuke vakantie was geweest.
 
Dus de dokter zegt, kijk ik heb de pezen opnieuw verbonden. Dus ik zeg als hij zijn vinger beweegt gaat dan z’n teen omhoog? Die dokter zegt serieus, nou ik heb alleen z’n hand geopereerd. Una broma (een grapje). De dokter dacht alleen oh daar heb je la holandesa weer. Haha. Want ondertussen kennen we al die dokters uit de omgeving.
 
Ondertussen heeft m’n schoonmoeder haar andere ziekenhuis bezoek afgerond, en aangezien ze een groot fan is van ziekenhuizen en dokters pakt ze deze kans en komt ze met m’n schoonzus deze kant op. Even mi hijo bezoeken, zegt ze. Ondertussen komt z’n broer ook even kijken.
 

Vampieren zijn het

M’n schoonzus checkt de verwondingen. Volgens mij hebben ze je ook gebeten, zegt ze haha, dan kan je mij weer opvegen. Ik zei het toch een goede horror film met vampieren.
 
Hopelijk vanmiddag weer naar huis. Dus we zien wel.
 

Un beso Cintha

 

 
Heb je m’n leuke nieuwe test al gedaan? Even kijken hoe staat met je kennis over Spanje en de Spaanse taal via Doe ‘m HIER als je wilt
Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen