Emigreren naar Spanje: La Fiesta is begonnen
23 augustus 2015 
2 min. leestijd

Emigreren naar Spanje: La Fiesta is begonnen

WWW.LINDA.NL/WERELDWIJVEN – Geplaatst op 

La Fiesta is begonnen

Fiesta Los Guadalperales deel één: het inwoneraantal is verdubbeld. Iedereen die ooit uit het dorp is weggetrokken, is teruggekeerd. Hele families komen weer samen. 

Want la Fiësta de Melon is begonnen.

Wij gaan winnen
Het leuke van de feestweek is dat echt iedereen meedoet. En oh, wat zijn ze fanatiek. Alles wordt uit de kast gehaald om een onderdeel te winnen. Met de gymkana, dan strijden diverse vriendengroepen tegen elkaar, krijgen ze allerlei opdrachten door het hele dorp heen. Bijvoorbeeld: ‘zoek een blauwe bezem’ of ‘zwem naar de vlag en breng ‘m droog terug’. Sommige opdrachten zijn ontzettend grappig.

Veel kleding en 7 bh’s
Bij een specifiek onderdeel moest één persoon uit de groep in een minuut zoveel mogelijk kleding aandoen en dan in het zwembad springen. Vervolgens moest-ie de kleding uitwringen boven een emmer. Wie het meeste water had, won. Dan zie je dus één meisje staan met drie korte broeken, sokken, vier t-shirts en zeven bh’s over elkaar heen aan. Loopt er een kindje langs met nat haar, moet even het staartje uitwrongen worden boven de emmer. Jongens liepen alleen nog maar rond in hun onderbroek. Echt hilarisch. En zo fanatiek: alsof hun leven ervan afhing.

Pyjamafeest met kussengevecht
Het plein, waar alle feestavonden plaatsvinden, is het middelpunt van het dorp. Op dinsdagavond was daar het pyjamafeest met kussengevecht. Verder ook allerlei wedstrijden: wie heeft de lekkerste en sappigste meloen gekweekt? Wie maakt de lekkerste tortilla? En de best smakende gazpacho? Tomas heeft die laatste wel eens gewonnen.

Miss & Mister Pensionista
Uiteraard mag de Miss & Mister-verkiezing niet ontbreken. Er waren drie categorieën: kids, pubers en ouders. Ook Miss en Mister Pensionista waren van de partij. Er werd echt serieus gestemd door de inwoners van het dorp – een betrokken gemeenschap.

Winnaars in huis
Voor elke leeftijd was er wel wat te beleven. Een wandeling met ontbijt voor de huisvrouwen in het dorp, een kindertheater, diverse sportactiviteiten zoals mountainbiken met een hele groep door de omgeving – iets waar ik zelf ook aan meegedaan heb. Verder was er een tennistoernooi, waarbij mijn man Tomas speciaal gebeld werd of hij mee wilde doen. Hij haalde nog de finale ook, maar toen durfde de tegenstander niet meer tegen hem te spelen. Bangerik. Nu is Tomas mooi tenniskampioen van het dorp. Kay deed mee met het voetbaltoernooi en ook hij heeft gewonnen met zijn team. Onze hond Chica wilde ook een poging wagen, maar daarover de volgende keer meer.

25 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 25 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.