arrow_drop_up arrow_drop_down
22 mei 2015 

Emigreren naar Spanje: Op weg naar ¨The middle of nowhere¨

OP WEG NAAR ‘THE MIDDLE OF NOWHERE’

Voordat je de naam van onze toekomstige woonplaats hebt uitgesproken, ben je er met de auto al doorheen gescheurd.

Het dorp heet Los Guadalperales en heeft slechts achthonderd inwoners.

In the middle of nowhere
Waar ligt Los Guadalperales nou eigenlijk? Zo’n vierhonderd kilometer onder Madrid, ter hoogte van Lissabon in Portugal. Vanaf daar is het een uurtje de grens over. In de binnenlanden, dus echt in the middle of nowhere. Nauwelijks een toerist te bekennen. Onder de achthonderd inwoners zijn ook mijn schoonvader en -moeder. Mijn man Tomas is de oudste van vijf kinderen, in het dorp wonen ook zijn twee zusjes en een broer met hun kinderen. Tomas’ jongste broertje woont een dorp verderop.

Lokale verkiezingen
We kiezen dus speciaal voor deze plek, zodat het voor de kinderen een makkelijkere start is, met familie in de buurt. Want in elke echte Spaanse familie doet iedereen alles voor elkaar. Het grappige is dat Tomas’ zusje nu bezig is met de lokale verkiezingen. Als alles goed gaat, wordt zij aanstaande zondag burgemeester van Los Guadalperales. Hoe cool is dat? Vierendertig jaar en de baas van het dorp. Dan word ik wethouder van Buitenlandse Zaken, haha.

Extremadura net zo groot als Nederland
Los Guadalperales ligt in Extremadura. Deze regio is even groot als Nederland, alleen wonen er slechts een miljoen mensen. Je scheurt overal in no time heen, over gelukkig een goed wegennet. Last van files zullen we dus niet hebben.


Spaans leren tussen de Spanjaarden
Ik weet inmiddels wat ik ga doen daar in the middle of nowhere. Naast online Spaanse leren doen we ook, Spaans leren tussen de Spanjaarden, met opdrachten in het dorp en activiteiten op maat. Op het plein genieten van de zon en de vele soorten tapas en kletsen met de inwoners, want iedereen heeft tijd voor je. Daarnaast kun je kiezen voor het bezoeken van bezienswaardigheden in de omgeving of bepaalde Spaanse festiviteiten. Lijkt me zo leuk, eerst Spaans leren in een rustige omgeving om vervolgens weer relaxed terug te keren, boordevol indrukken van het echte Spaanse leven.


Rondreizen op maat
Voor hen die geen Spaans willen leren, maar wel deze prachtige regio willen bekijken – die in de top 10 staat van mooiste natuurgebieden in Spanje – bied ik rondreizen op maat door Extremadura. Geef je wensen door en ik maak een mooi programma. Een echte cultuurliefhebber kan hier genieten van de prachtige historische steden, waar de tijd stil is blijven staan. Tevens is het een schitterende omgeving voor natuurliefhebbers: ongerepte natuur met vele bijzondere vogelsoorten. Mocht je nu al een reis willen boeken, dan ontvang ik graag je mail: info@supergoedspaansleren.nl

Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen