arrow_drop_up arrow_drop_down

Jij bepaalt toch zeker zelf je leven?

Jij bepaalt wat je denkt, wat je zegt, wat je doet en wat je voelt. Geef een ander niet de schuld als jij boos wordt. Of als jouw dromen niet uitkomen. Je hebt altijd een keuze, want jij bepaalt zelf.

Je hebt altijd een keuze
Er zijn van die mensen die geven altijd een ander de schuld. Maar als je eens echt naar de feiten gaat kijken, dan ben je zelf toch altijd schuldig. Want jij bepaalt wat je zegt en wat je doet. Je kunt ook gewoon niet reageren of niets doen. Blijf bij de feiten, schakel het gevoel uit. Ja dat is het eigenlijk, je emotie bepaalt. Maar ook die kun je beïnvloeden. Want je kunt weer kiezen wat doe ik hiermee? Oh ja, maar dat is moeilijk, je emoties onder controle krijgen.

Pfff kan het wat minder
Zo dan, dit is diepgaand. Waar komt dit nou ineens vandaan. Ik werd vanmorgen wakker met deze teksten in mijn hoofd, nadat gisternacht de kinderen vreselijk ruzie aan het maken waren. En dacht, dat moet ik opschrijven. Ik ben echt geen expert hoor, ik sta zelf regelmatig te blèren tegen mijn kinderen en dan zeg ik weer dingen, dat ik later denk, wanneer leer ik nou eens om mijn mond te houden, gewoon rustig en lief blijven. Dat zou zo leuk zijn. En dan ondertussen van die wijsheden blèrend. Pfff kan het een beetje minder. Zou zo leuk zijn voor mijn omgeving.

Wie weet hier een antwoord op
Maar ik ga er eens mee aan de slag, want zoals ik al zei, je bepaalt zelf. Leg de schuld bij jezelf. Maar als ik kinderen en volwassenen hoor, die alleen maar negatief alles benaderen, dan denk ik, waar komt dit vandaan? Waarom doen mensen dat? Het is toch niet de bedoeling om op een negatieve manier met elkaar om te gaan. Wie heeft hier een mening over? Ik hoor het graag.

En als je dan dood gaat
Gisteren ging ik LIVE via Facebook Cintha en vertelde Leef je droom, droom niet je leven. Ik ga echt uit mijn dak als mensen zeggen; ‘weet je wat, ik doe het gewoon. Ik ga mijn mooiste leven leven.’ Maakt mij niet uit wat je moet veranderen in je leven, dat kan locatie zijn of werk of wat dan ook. Maar maak een keuze. Jij bepaalt zelf hoe jouw leven er uit komt te zien. En zorg dat je alles probeert in je leven. Misschien pakt het minder goed uit dan jij hoopt, maar dat maakt toch niet uit? Dan heb je weer iets geleerd. Zorg ervoor, dat als je op je sterfbed ligt, dat je denkt, zo dat heb ik eens mooi gedaan, dat was een mooi leven en daar heb ik zelf voor gezorgd.
Un beso Cintha