Beleef het Spaanse Leven
arrow_drop_up arrow_drop_down

Beleef het Spaanse Leven

Hoe ben ik hier gekomen en waarom wil ik zo graag dat iedereen het Spaanse leven beleeft. Ik ga even terug in de tijd. 5 jaar geleden overleed mijn vader. Het was een soort van wakker worden voor mij. Ik kreeg ineens een gevoel, hé het leven is niet eeuwig. Je moet GENIETEN, je moet uit het leven halen wat je eruit wilt halen. 

En ik besefte, mijn mooiste leven  ligt niet in Nederland. Ik wilde graag weer terug naar het geweldige gevoel, het genieten van 22 jaar geleden. Toen ik met mijn Spaanse man, Tomás op Mallorca woonde en werkte. 

Dus in juni 2015 vertrokken wij met de kinderen (toen 10 & 12 jaar) naar Spanje. En vanaf dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Dit was de plek waar ik moest zijn. Droom na droom kwam uit, één daarvan was mijn eigen bedrijf. Ook hiermee ging ik volledig op gevoel, alsof ik geleid werd wat ik moest doen. 

Ik wist ineens wat ik moest doen. Ik wilde IEDEREEN helpen om ook het Spaanse leven echt te beleven. Als eerste heb je daar de taal voor nodig. En de manier, zoals ik zelf 22 jaar geleden Spaans leerde, dat heb ik mogelijk gemaakt voor jou als jouw hart ook in Spanje of in Zuid Amerika ligt. Voor zowel vakanties of als je er wilt wonen en werken. En het werkt zo goed, ik word mega blij van alle resultaten die de mensen behalen in een korte tijd.
 

Echt het is waanzinnig mooi. De mensen die mij vertellen wat ze allemaal konden zeggen in het Spaans. Alles wat ze moeiteloos konden regelen. Maar ook dat ze de Spaanse wereld echt een stukje voor zichzelf hebben geopend.


En ik weet hoe blij je daarvan word. Die Spaanse wereld is zo mooi, zo anders. Zo dubbel en dwars genieten dat gun ik iedereen. Ik weet nog toen wij net in dit kleine Spaanse dorpje gingen wonen. Ik liep rond met zo'n big smile en iedereen kwam naar me toe. Wat een welkom. De kinderen integreerden ook gelijk vanaf dag één. Kay, toen 12 jaar, ging gelijk voetballen met de jongens uit het dorp en Nina, toen 10 jaar, duurde iets langer, de meisjes uit het dorp kwamen haar wel ophalen, maar Nina kon zich nog niet verstaanbaar maken in het Spaans en vond dat lastig. 


En ondertussen ging ik de Spaanse kinderen in het dorp Engelse les geven. En echt, ik besefte mij, deze hele manier van een taal leren klopt TOTAAL NIET. De Spaanse kinderen moeten dus echt Engelse grammatica stampen, terwijl ze geen fatsoenlijke zin in het Engels kunnen zeggen. Dus toen ik mijn bedrijf ging starten, vond ik dat het volledig gericht moest zijn op de Spaanse praktijk, en hoe kun je zo makkelijk mogelijk Spaans praten en de lessen moeten vooral erg leuk zijn, want anders haak je af. En ik zat midden tussen de Spanjaarden, dus de lessen die ik heb voor je, die zijn uniek en die ga je nergens anders vinden. Want als ik zeg dat jij in 16 weken al van alles kunt regelen in het Spaans, dan denk je. Ja hoor het zal wel. 


Logisch dat je dat denkt, want normaal gesproken is het ook een 6-jarenplan. DRAMA.  Ik ken zoveel mensen die afhaakten op die grammatica. Of die zich door saaie lessen heen sleepten en moeilijk huiswerk kregen.


Ik ben dan ook heel blij dat ik het heel anders doe. Ik weet tenslotte wat het is, ik heb ook in jou schoenen gestaan. Maar nu is het voor iedereen, alle leeftijden mogelijk om Spaans te praten in een korte tijd en op een leuke manier, waardoor je niet afhaakt. 


En ik zit hier in de the-middle-of-nowhere, in het prachtige Extremadura. Een regio tussen Madrid en Portugal. Mijn cursisten, die hier naar toe kwamen, noemden het, het best bewaarde geheim van Europa. En ik ben het daar volledig mee eens. Het is hier prachtig en ik laat dat graag zien. In mijn lesvideo's of via Facebook. 


En omdat het zo waanzinnig leuk is om echt contact te maken met de Spanjaarden, help ik iedereen om snel en makkelijk Spaans te leren om zo gauw mogelijk in Spanje of Zuid Amerika te wonen, te werken of om op vakantie te gaan. Jouw Spaanse wereld is straks open, die is uniek en maakt je zo blij. Stap voor stap neem ik je mee met leuke lesvideo's en nog veel meer vanuit Spanje. Zonder dat je het door hebt leer jij op een leuke manier in 16 weken van alles te regelen in het Spaans in slechts 10 minuten per dag. 


Het hoeft namelijk niet moeilijk en saai te zijn en lang te duren. Het kan ook makkelijk, leuk en snel. En dat heb ik voor je. Ik leerde zelf 22 jaar geleden ook in 16 weken Spaans. En onbewust plaatste ik mijn kinderen in dezelfde situatie 3,5 jaar geleden toen wij in Spanje gingen wonen. Vandaar dat ik precies weet wat jij nodig hebt. Supermakkelijk, en lekker alles online, heerlijk vanuit je eigen stoel, maar wel altijd met mijn hulp. 

Hasta pronto.

Un beso Cintha

Waarom het iedereen wel lukt om makkelijk Spaans te praten

Ik gaf Engelse les

Toen wij aankwamen in Spanje gingen wij wonen in een klein dorpje. Al gauw kwamen de moeders naar mij toe, wil je alsjeblieft mijn kind Engelse les geven. Dat vond ik natuurlijk leuk. 

Vervolgens ging ik aan het werk met de kinderen en oefenden wij wat ze voor school moesten weten. Toen kwam ik er heel duidelijk achter dat de huidige lesmethoden TOTAAL NIET kloppen. 

Die Spaanse kindertjes kregen zoveel Engelse grammatica, dat ik dacht, ja maar ze kunnen niet eens een brood kopen bij de bakker of de weg vragen of één fatsoenlijke Engelse zin maken. Wat een onzin dacht ik. Dat moet anders. En ik weet precies hoe het wel moet.

Leuke lessen

Hoe maak ik de Spaanse lessen zo leuk mogelijk. Het mag in geen enkel geval saai zijn. Vandaar dat ik leuke video's maak met een Spaans iemand naast mij, ergens vanuit Spanje. En krijg jij alles wat jij nodig hebt om supergoed Spaans te leren. Een online cursus is fijn, want je doet het in je eigen tempo, lekker vanuit je stoel. Maar plan het even in je agenda en zet je deadline op 16 weken. 

Elke Spaanse situatie

Elke situatie die ik tegenkwam in het dagelijkse Spaanse leven en ik dacht, ja maar dit gebruik ik vaak. Hier MOET ik een goede les van maken. Op deze manier ontstonden de Beginners en de Semi-Gevorderden. En met die 2 niveau's weet jij ALLES wat je nodig hebt in het Spaanse leven of op vakantie.

Mijn geheugen werkt niet meer

Je wilt niet weten hoe vaak ik hoor, ik ben al best oud, ik ga dit nooit meer leren. Nou weet je, niemand heeft een talenknobbel. Maar ik heb het eigenlijk heel slim gedaan. Herhaling is het sleutelwoord. Maar herhaling is saai. En dat mag natuurlijk niet. Dus ik neem je mee in korte lesjes, stapje voor stapje, allemaal leuke stapjes. En je hebt het niet door, maar je leert daardoor heel snel. Zelfs de oudste cursist van 84 jaar is het gelukt. Dat is toch mooi, daar word ik blij van.

Haha let op wat je zegt

Ik heb het ALTIJD over de uitspraak. In elke lesvideo leg ik het uit. In het lesdocument heb ik letterlijk erbij geschreven hoe je het uitspreekt. En ik help iedereen over de 'angst' heen om het te gaan praten. Lekker honderdduizend fouten maken, daar leren we alleen maar van. En je gaat keihard juichen, je bent zo trots op jezelf als je de eerste Spaanse zinnen gaat zeggen. Dat vergeet je nooit meer.

Het Spaanse Leven

Toen wij net hier gingen wonen liep ik rond met één grote glimlach op mijn gezicht. En Spanjaarden zijn nieuwsgierig en kletskousen. Dus ze kwamen een praatje maken. En je wilt niet weten wat voor wereld er dan voor je open gaat. Zo lief, zo vriendelijk, zo behulpzaam. Echt net alsof ik een mega grote familie erbij heb gekregen. En trots dat ze zijn dat wij Nederlanders voor hun dorp hebben gekozen. Die Spaanse wereld die wil je echt heel graag open maken voor jezelf.

Un beso Cintha 

Supergoed Spaans Leren

Online Beginners

Beleef het Spaanse Leven. In 16 weken regel jij van alles in het Spaans.

Online Semi-Gevorderden

Favoriete onderdelen: in 16 weken weet jij ALLES wat je nodig hebt in het Spaanse Leven of op vakantie.

Online Gevorderden

Leer supergoed Spaans praten en verstaan.

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ik vind Cintha super enthousiast

Ik vind Cintha super enthousiast, dat zie je in haar lesvideo's.

En ondanks dat het niet altijd makkelijk is blijft zij op een leuke manier herhalen waardoor je steeds verder komt.


Cintha wij vinden je top en blijf zo vooral doorgaan 🤣

We hebben jaren geleden al eens eerder een poging gedaan om Spaans te leren en afgehaakt, zo saai en vreselijk veel grammatica. We zijn heel blij dat we bij jou zijn begonnen omdat jij het makkelijk houdt en overzichtelijk. 

Renata 

 • Lekker alles in je eigen tempo

  Echt een cursus om te volgen. Had al een aantal keren geprobeerd op andere manieren Spaans te leren maar lukte steeds niet. Deze manier van Cintha werkt zo fijn. In je eigen ritme, je kan dingen teruglezen wanneer je wilt. Heb je vragen dan kan je ze altijd stellen en krijg je ook nog heel snel antwoord! Ook de filmpjes werken super voor je uitspraak.

  Dus ik zou zeggen als je Spaans wilt leren; DOEN!

  Mirjam Bertens

 • Wat een verademing, de lessen en de uitleg

  Ben in het begin van het jaar een cursus Spaans voor beginners gestart op een avondschool. Bij deze cursus krijgen we les van een Spaanse lerares, wat een drama. Spaanse uitleg dat werkt niet, omdat ze de Nederlandse taal niet begrijp.t 


  Dus ik ben terecht gekomen bij Cintha. Ik ben nog maar een paar weekjes bezig met haar cursus maar ik kan nu al zeggen wat een verademing... Hoe ze les geeft en de dingen uitlegt. ik heb in die paar weken bij Cintha weer de motivatie gevonden om het echt onder de knie te krijgen. Saludos Jan

  Jan de Jong