arrow_drop_up arrow_drop_down
14 januari 2019 

Spaans leren tijdens rondreis in Spanje

Voordat je het weet is er weer een jaar voorbij. Iedereen rent door het leven. Zeker in Nederland. Wat een gemiddelde Nederlander, zeker de vrouwen doen op een dag daar doen ze hier in Spanje een maand over. En nu wil je Spaans leren in Spanje.

Race door het leven 

Ik rende ook zo door het leven, gauw kinderen naar school. Racend naar je werk, proberen je werk af te krijgen in de tijd die je had gekregen, want om drie uur moet je weer richting schoolplein. Met hartkloppingen, pff net op tijd. Vervolgens gauw naar huis, oh ja nog even spelen. Eten koken, want ze moeten daarna gaan sporten. Oef wat een tempo.
 

Kleine kinderen 

Echt als de kinderen klein zijn dat is de zwaarste tijd in je leven, zeg ik. En ineens zeg je, hé het is al bijna weer zomer. En in no time daar achteraan, ach het jaar is al weer voorbij. En zo race je door.
 

Hoogtepunten van het jaar 

Ik zou zeggen, maak eens een lijstje van je allemaal moet doen en welke onnodige taken kun je er allemaal af strepen. En maak eens een mooi lijstje met hoogtepunten voor jezelf: Wat wil IK doen dit jaar.
 
Ik merk zelf dat ik heel blij word van mooie mensen en een mooie omgeving. Net zoals afgelopen weekend. Zaterdag kwamen we aan bij Walter Extremadura op de kampeerboerderij. Daar leerden we ook Starkeys Starkeys Starkeys kennen.
 

Prachtige ontmoetingen in Extremadura 

Echt het was weer zo’n weekend dat je in wilt lijsten. Mooie gesprekken, mooie wandelingen, prachtige natuur. Langs de kampeerboerderij liep ook el camino naar Santiago de Compostela. Jantien vertelde dat je regelmatig mensen voorbij ziet stieren, soort van gestrest, kijkend naar hun mobiel op weg naar hun bedevaartbestemming.
 

Plan je mooiste herinneringen 

Vergeten om te genieten. En dat is ook wat zoveel mensen doen in Nederland. De grote race tegen de klok, en het dan raar vinden dat ze burned out raken. Plan eens in ieder geval 1 moment in de dag om even stil te staan bij het leven. Ben je nog blij? Probeer te voelen wat je nodig hebt. Probeer die gedachtestroom uit te zetten.
 
Ik vind dat ook altijd nog erg moeilijk hoor, maar ik probeer het wel. Even de natuur in. En soms komen er mensen op je pad, zo mooi. Dat je denkt, we komen gauw terug, want we zijn nog lang niet uitgepraat.

Geniet van het leven 

Hoogtepunten in het jaar, probeer ze in te plannen, want het jaar is zo weer voorbij. Als het goed voelt, gewoon doen. Want het leven is te kort om er niet van te genieten. En mocht je bij onze Spaans in de praktijk rondreis door Extremadura zoiets hebben, jaaaaaaa dat ga ik doen, dan hoor ik dat graag.
Un beso Cintha
Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen