5 belangrijke Spaanse zinnen, die je altijd kunt gebruiken
25 augustus 2021 
3 min. leestijd

5 belangrijke Spaanse zinnen, die je altijd kunt gebruiken

Regelmatig hoor ik van mijn cursisten dat ze het erg spannend vinden om Spaans te praten. Ik zeg dan altijd, Spanjaarden vinden jou geweldig, want je spreekt hun taal. 88% van de Spanjaarden spreekt alleen maar Spaans. En Spanjaarden zullen nooit zeggen, jeetje wat spreek jij toch slecht Spaans. Dus probeer er niks om te geven en doe een poging om Spaans te praten.

Spaans geratel

Maar als je het toch heet krijgt als een Spanjaard in hoog tempo tegen je begint te praten dan zijn er van die hele belangrijke zinnen die je altijd kunt gebruiken in het Spaans. Leer ze maar uit je hoofd. Altijd makkelijk. Dan kun je gelijk reageren op het Spaanse geratel en sta je nooit met je mond vol tanden.

Laat mij weten welke zinnen je ook graag wilt weten in het Spaans, dan lees je deze binnenkort via deze rubriek: Algo de España.

Spaans                                                       Letterlijke uitspraak                                                                                 Betekenis

1. ¿Cómo se dice esto en español?              komo se diece (slissende c) esto in espanjol                                                    Hoe zeg je dat in het Spaans?
2. ¿Me lo puedes apuntar por favor?         me lo pwedes apoentar por fabor (altijd handig bij de dokter of zo).      Kun je het voor mij opschrijven, alsjeblieft?
3. ¿Me puedes ayudar por favor?               me pwedes ajoedar por fabor                                                                            Kun je mij helpen alsjeblieft?
4. No comprendo esta palabra.                  no komprendo esta palabra                                                                               Ik begrijp dat woord niet.
5. ¿Lo puedes repetir por favor?                 lo pwedes repetier por fabor                                                                             Kun je het herhalen alsjeblieft?

Bonus:
Soy holandés, hablo un poco de español.         soi olandes met de klemtoon op de E, ablo oen pokko de espanjol            Ik ben Nederlander, ik praat een beetje Spaans.

Soy holandesa, no te entiendo.                            soi olandessa, no te entjendo                                                                              Ik ben Nederlandse, ik begrijp je niet.

Soy belga, no hablo español, hablas inglés?    soi belga, no ablo espanjol, hablas ingles (met de G van gracias)             Ik ben Vlaams / Vlaamse, ik spreek geen Spaans. Praat je Engels?

Habla más despacio por favor.                           abla mas despacio (slissende c) por fabor                                                       Praat iets langzamer alsjeblieft.

Nog meer Gratis Spaanse lessen, ik heb er 7 voor je via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Saludos Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.