Gratis Spaanse lesjes en een verjaardag aanbieding

Gratis Spaanse lesjes en een verjaardag aanbieding

Ik ben 15 juni jarig. 54 op de teller en dus een super de super verjaardag aanbieding voor jou voor 15 euro. Jij krijgt van mij e-book met de 300 Palabras Españolas, dus 184 blz met korte Spaanse lesjes. De Spaanse Tapas & Gerechten en 1 jaar lang, elke week een kort Spaans lesje. Je kunt het hier aanschaffen en binnen 2 minuten ermee starten. 


(La Palabra Española 109) 

Vorige week had ik weer een aantal examens nagekeken van Beginners en Semi-Gevorderden. Sommige fouten zie ik vaak voorbij komen. Deze deel ik even met je.

Het tegenovergestelde van mucho is poco en niet menos.

    Mucho – uitspraak: moetjo – veel 

    Poco – uitspraak: pokko – weinig / een beetje

    Menos – uitspraak: menos – minder

    Más – uitspraak: mas - meer


Por ejemplo: uitspraak por egemplo – Bijvoorbeeld:

    Tengo menos coches que mi vecino. Uitspraak: tengo menos kotjes kè mi becino (slissende c). Ik heb minder auto´s dan mijn buurman.

    Tengo más preguntas – uitspraak: tengo mas pregoentas (g – zachte k) – ik heb meer vragen

    Tengo mucho trabajo. – uitspraak: tengo moetjo trabaggo – ik heb veel werk

    Tengo poco dinero – uitspraak: tengo pokko dinero – ik heb weinig / een beetje geld(La Palabra Española 110) 

Cada semana un ejercicio – uitspraak: kada semana oen egercicio (slissende c)  een oefening. En hieronder krijg je de antwoorden op de oefening. Je leert met mijn unieke cursus alleen wat je nodig hebt om in Spanje te wonen, te werken of op vakantie te gaan. Hieronder zeker zinvolle zinnen. Soms is het handig om een zin uit je hoofd te weten, zodat je altijd snel antwoord kunt geven. 

Oefening 13 uit het examen Supergoed Spaans Leren: Kun je onderstaande zinnen vertalen?

1.    Wat betekent dat woord?

2.    Ik ben Nederlands / Belg kunt u mij helpen alstublieft?

3.    Kunt u langzaam praten.

4.    Ik begrijp het niet, kunt u dat herhalen alstublieft? 

5.    Wat zeg je?

6.    Ik heb hulp nodig.

7.    Ik praat een beetje Spaans.

8.    Ik weet het niet.

9.    Si hay

10.    No hay

11.    Me encanta

12.    Vale


(La Palabra Española 111) 

Ik reis soms met de camper door Spanje. Wil je eens LIVE meekijken, dat kan via www.facebook.com/supergoedspaansleren 

Antwoord Oefening. 

Je leert met mijn unieke cursus www.supergoedspaansleren.nl alleen wat je nodig hebt om in Spanje te wonen, te werken of op vakantie te gaan. Hieronder zeker zinvolle zinnen. Soms is het handig om een zin uit je hoofd te weten, zodat je altijd snel antwoord kunt geven als een Spanjaard in een hoog tempo tegen je begint te praten. En natuurlijk zij er vele varianten mogelijk

Antwoord Oefening 13 uit het examen Supergoed Spaans Leren: Kun je onderstaande zinnen vertalen?

1.    Wat betekent dit woord? – ¿Qué significa esta palabra?

2.    Ik ben Nederlands(e) / Belg, kunt u mij helpen alstublieft? ¿Soy holandes/a – belga, me puede ayudar por favor?

3.    Kunt u langzaam praten. Puede hablar despacio

4.    Ik begrijp het niet, kunt u dat herhalen alstublieft? No lo entiendo, puede repetirlo por favor

5.    Wat zeg je? ¿Qué dices?

6.    Ik heb hulp nodig. Necesito ayuda 

7.    Ik praat een beetje Spaans. Hablo un poco de español

8.    Ik weet het niet. No lo sé

9.    Si hay – Ja er is / er zijn

10.    No hay – Nee er is niet / zijn niet

11.    Me encanta – Ik houd van / ik ben dol op

12.    Vale - goed


(La Palabra Española 112) 

Los árboles – uitspraak los arboles met de klemtoon op de A – de bomen

De boomsoorten eindigen vaak op O

    El olivo – uitspraak: el olibo – de olijfboom

    El naranjo – uitspraak: el narango met een harde g – sinaasappelboom

    El limonero – uitspraak: el limonero – de citroenboom

    El manzano – uitspraak: el manzano – de appelboom

    El castaño – uitspraak: el kastanjo – de kastanjeboom


(La Palabra Española 113) 

El dia de las palabrotas. De dag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen. 

Nog wat uitdrukkingen met dieren

    Tener vista de lince - Tener muy buena vista – Het zicht van een lynx hebben. Dus supergoede ogen hebben. 

    Hier heb ik er 2 van rondlopen thuis, madre mia - Estar en la edad del pavo – Letterlijk de kalkoenenleeftijd. Estar en la adolescencia. – Het zijn pubers 

    Ser la oveja negra – het zwarte schaap zijn. 

    Estar como una cabra – Letterlijk als een geit zijn. Estar loco – Gek zijn.

    Tener memoria de pez – Letterlijk het geheugen van een vis hebben. Tener muy mala memoria – slecht geheugen hebben.

    Esto es pan comido, o no? – Letterlijk dit is gegeten brood, of niet. Esto es muy fácil – Dit is heel makkelijk.


Un beso Cintha

www.supergoedspaansleren.nl de UNIEKE lessen om over 30 uur Spaans te spreken. Volg de makkelijke stapjes. Podcasts voor onderweg, korte herhalingen om het snel te onthouden. In elke lesvideo 2 begeleiders, een Nederlandse en een Spaanse. Je leert het makkelijk, want ik laat jou NOOIT verdwalen in de Spaanse grammatica. Gewoon de simpele stapjes doen en je behaalt je doel n 30 uur. Maar wel levenslang toegang en altijd hulp. Ook alles in de app. 


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.