wonen-in-spanje-waar-begin-je

Download hier
jouw e-book

  • Een huis kopen of huren in Spanje, waar begin je?
  • Megawaardevolle tips & adressen.
  • Ben jij er klaar voor om te emigreren naar Spanje?
  • Woon je in Spanje en wil je beter omgaan met bepaalde situaties?

Wij emigreerden in 2015 met het hele gezin

Hoe wij jou kunnen helpen:

In 2013 overleed mijn vader binnen 10 dagen. Voor mij was dat een alarmbel die ging rinkelen. De boodschap was: Geniet van het leven, voordat je het weet is het voorbij. Ik vroeg aan de kinderen, toen 10 en 12 jaar, zullen we het een jaartje proberen?


Zij wilden graag en vonden het leuk om ´opnieuw` te beginnen. Behalve mijn Spaanse man, die is altijd al verliefd geweest op Nederland en wilde dus niet. Maar 3 tegen 1, we gingen.

Juni 2015 we kwamen aan in Spanje. Wat een geluk, wat prachtig, echt super. We hadden het gedaan! Droom 1 in-the-pocket. Nu zijn we een aantal jaar verder. En wat zijn de verschillen met Nederland ENORM groot.

De Spaanse mentaliteit, heerlijk hoor zo relaxed in het leven staan, maar soms word je er gek van. Het prachtige weer, 8 maanden per jaar op slippertjes en in een korte broek. Echt geweldig. Maar oh jee wat is het anders dan in Nederland en ook België natuurlijk.


Voor geen goud zou ik mijn leven meer omruilen. De kinderen ook niet en wilden na dat jaar echt niet meer terug. Maar je gaat tegen dingen aanlopen. En dan is het zo fijn dat je hulp krijgt.

Hulp, zodat de kans dat je in de maling wordt genomen minimaal is, dat je weet hoe je afspraken moet maken met Spanjaarden. En dat je weet hoe Spanje werkt. En vergeet niet dat wonen in Barcelona een wereld van verschil is met Andalusië. Wij gaan je alles vertellen en bieden je een oplossing voor alles wat je tegen gaat komen.


Un beso Cintha en TomásWonen in Spanje:

Ik heb een aannemer nodig? Hoe doe ik dat?
Hoe regel ik binnen een week een NIE?
Waar moet je op letten als je in Spanje woont?
Wat is de Spaanse mentaliteit, wat moet je weten?
Geweldig wonen in Spanje, maar de regels zijn ZO ANDERS dan in Nederland, wij vertellen je alles...