arrow_drop_up arrow_drop_down
19 november 2017 

Hoe jij je (Spaanse) dromen uit kan laten komen

Ik weet het als geen ander hoe je dromen uit kan laten komen. Ik heb er eens over na zitten te denken. Iedereen kan zijn/haar dromen uit laten komen. Je moet er alleen wel wat voor doen en vaak ook geduld hebben en doorzetten.

Droom 1 – op naar Spanje
Drie jaar geleden had ik Droom 1, ik wilde in Spanje wonen. In ieder geval het een jaar proberen om in Spanje te wonen, dan kon ik die afstrepen van mijn to-do-lijstje. Dan kun je in ieder geval de rest van je leven niet meer zeggen, had ik maar…….. Bij onze emigratie voorbereidingen wilde ik vaak droom 1 aan de kant gooien, zoveel gedoe, van alles regelen, zogenaamde zekerheden opgeven, maar doorgezet en gehaald.

Droom 2 in the pocket
Maar toen we in Spanje gingen wonen, toen ging het ineens allemaal vanzelf. Het was de juiste richting, ineens had ik het gevoel. Hé ik kan alles, als ik er maar voor ga. Puzzelstukjes vielen op zijn plek. Dus op naar de volgende Droom 2, een groot huis. We hadden al wel wat op het oog, maar dat ging moeizaam en Tomás zei, ik ga nog eens even met onze Catelaan praten, dus hij belde naar Barcelona, en na een leuk telefoongesprek zei die man, weet je wat het huis is voor jullie. Pfff droom 2 verwezenlijkt. We stuiterden de dagen door. Ongelooflijk, wat gebeurt ons nu weer.

Droom 3 supergoedspaansleren
Als het dan zo goed gaat met dromen verwezenlijken, waarom blijven dromen. Nee droom 3 was een eigen bedrijf, deze droom had ik al een jaar of 15, maar nog nooit wat mee gedaan. En ja wat wilde ik gaan doen? Het moest en zou een internetonderneming worden, want hier in Spanje, in the middle of nowhere, hier ga ik weinig klanten vinden.

Wat is nou echt belangrijk
En toen zei iemand, hé jij bent toch zo goed in je talen. Ik gaf al jaren allerlei soorten trainingen. Ik vind het supercool om mensen te helpen. En ik ging plannen bedenken en ermee aan de slag en ik bedacht hoe ik zelf Spaans had geleerd 21 jaar geleden, en welke onderwerpen moesten de mensen dan leren, wat is voor cursisten belangrijk om te weten in het Spaans. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. En mijn bedrijf was geboren.

Keihard werken
Alles deed ik handmatig, ik ging keihard aan het werk. Echt zo hard had ik nog nooit gewerkt in mijn leven. 70-urige werkweek geen probleem. Gaan en doorzetten om droom 3 te realiseren. Ik lanceerde en de eerste maand gelijk 130 deelnemers, het dak ging eraf. Mijn internet ontplofte en ik had alleen maar zoveel enthousiaste cursisten. Ik had gewoon geheel op gevoel een gat in de markt gevonden. Jeee droom 3 verwezenlijkt. Wat een geluk.

Droom 4 – 1.000 deelnemers
Hop naar droom 4, want ik merkte als jij jezelf een doel stelt en je gaat ervoor. Je werkt keihard dan ga jij je droom halen. Dus zette ik een challenge neer voor mijn bedrijf en ik wilde 1.000 deelnemers. Pfff de eerste keer dat ik iets ging organiseren en ik legde de lat mega hoog. Maar ja als je een goede focus hebt, je doet niet te moeilijk en je durft er vol voor te gaan, dan zou dat misschien wel mogelijk moeten zijn. En weet je, ik haalde 1.350 deelnemers. Hoe is het toch mogelijk. 4 dromen in anderhalf jaar tijd in the pocket.

Droom 5 is volgend jaar ook een feit
En toen kwam droom 5, die had ik al voordat we naar Spanje vertrokken. Maar ik wist dat op een dag dan zou ik droom 5 ook gaan halen. Iemand zei, je moet een plaatje van je droom 5 in het zicht zetten, zodat je elke dag er aan herinnerd wordt. En je moet net doen alsof je droom 5 al af hebt.

Dan maar dit plaatje
Dus zocht ik een plaatje van droom 5 op internet. Ik kon geen goed plaatje vinden, maar ik dacht een camper is een camper, dan maar het plaatje van een camper half-integraal, in plaats van de alkoof-camper die ik in gedachten had. Want ik dacht dat je met een half-integraal geen 4 vaste slaapplaatsen kon hebben. Dus ik zomaar een plaatje op de achtergrond van mijn computer gezet. Elke dag zag ik digitaal mijn camper en deed ik net alsof ik al in reed.

Zullen we stiekem kijken
Nu waren wij pas in Madrid en ik zei tegen Tomás zullen we al stiekem even gaan kijken bij een dealer. Dus wij er heen gereden en daar stond de camper van het plaatje op mijn computer. Ja hoor, die heeft ook nog 4 vaste slaapplaatsen. Ik zeg tegen Tomás, dit is ‘m! Zo’n kans krijgen we nooit meer, we moeten nog even wachten, maar vanaf juni rijden wij in droom 5.

Zie je droom letterlijk voor je
Ik zeg tegen Tomás, heb je wel eens het achtergrondplaatje op mijn computer gezien, ik zeg het is DEZELFDE camper. Hoe is het toch mogelijk. Dus daarom zeg ik tegen iedereen, je kunt je dromen verwezenlijken, maar je moet er wel wat voor doen natuurlijk. En soms duurt het wat langer, maar elke dag een stapje dichter bij je droom betekent dat je op een dag er daadwerkelijk bent. Volg je gevoel, leef je droom. Het is een kwestie van gewoon doen. Heb jij voor jouw droom de Spaanse taal nodig of tips, ik hoor je graag.

Un beso Cintha

Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen