Spaanse woorden en zinnen om te gebruiken tijdens reizen

Spaanse woorden en zinnen om te gebruiken tijdens reizen

Zet in je agenda: Dinsdag 25 juli 2023 om 19:00 uur Gratis LIVE Spaanse les. Dan oefenen we alles voor op vakantie of om de zomermaanden door te brengen in Spanje. Schrijf je alvast in via deze link, https://app.enormail.eu/subscribe/46c22a374ef3ec8cd4bd1d32b88f19c8 en je krijgt direct binnen 1 minuut een bevestiging in je mail of in je spam. 

Dan weet je gelijk dat je ingeschreven staat en dat je jouw plekje hebt veroverd in mijn online klaslokaal. Je krijgt ook de opname naderhand toegestuurd. 

En als je wilt dan heb ik een leuke Facebook groep voor je: www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen 


Spaanse woorden en zinnen om te gebruiken tijdens reizen

Begroetingen en afscheid nemen

Wanneer je naar Spanje reist, is het heel fijn om te weten hoe je mensen begroet en afscheid neemt. Een veelgebruikte begroeting is "Hola", wat "hallo" betekent. Als je iemand wat netter wilt begroeten dan zeg je "Buenos días", wat "goedemorgen" betekent. Voor afscheid nemen kun je "Adiós" zeggen met de klemtoon op de O, wat "dag of tot ziens," betekent. Als je iemand informeel wilt groeten of afscheid wilt nemen, kun je "Hasta luego" zeggen, wat "tot later" betekent.

Vragen om hulp en informatie

Als je aan het reizen bent in een Spaanstalig land, kan het soms lastig zijn om de weg te vinden of om informatie te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal handige zinnen die je kunt gebruiken om hulp te vragen. Bijvoorbeeld: "¿Puede ayudarme, por favor?" (Kunt u mij alstublieft helpen?) of "¿Dónde está la estación de tren?" (Waar is het treinstation?). Als je iets niet begrijpt, kun je vragen: "¿Puede repetir, por favor?" (Kunt u dat herhalen, alstublieft?) of "¿Qué significa eso?" (Wat betekent dat?). Door deze zinnen te gebruiken, kun je gemakkelijker communiceren en krijg je de informatie die je nodig hebt.

Eten en drinken bestellen

Ik vind het altijd heerlijk om in Spanje te eten. En is het proeven van de lokale keuken een must. Om te genieten van de heerlijke tapas en wijnen, moet je weten hoe je eten en drinken kunt bestellen. Hier zijn enkele handige zinnen die je kunt gebruiken: "¿Qué recomienda?" (Wat raadt u aan?), Ik gebruik deze zin heel vaak, want zo krijg je de specialiteit van het huis te horen. Als je wilt bestellen zeg je: "Quiero pedir..." (Ik wil bestellen...), "¿Tiene una carta en inglés?" (Heeft u een Engelse menukaart?), Dit is wel mogelijk in de toeristsche gebieden, maar daarbuiten is het een ander verhaal. "Una botella de vino tinto, por favor" (Een fles rode wijn, alstublieft) en "La cuenta, por favor" (De rekening, alstublieft). Met deze zinnen kun je een beetje communiceren met de ober en genieten van de heerlijke Spaanse keuken.

Winkelen en onderhandelen

Als je gaat winkelen in Spanje, is het handig om te weten hoe je kunt onderhandelen over de prijs. Een veelgebruikte zin is "¿Cuál es el precio?" wat betekent "Wat is de prijs?". Als je denkt dat de prijs te hoog is, kun je zeggen "Es demasiado caro" wat "Het is te duur" betekent. Probeer altijd vriendelijk te blijven en respectvol te onderhandelen. Vergeet niet dat het onderhandelen over de prijs niet altijd gebruikelijk is in Spanje, dus wees niet verbaasd als de verkoper niet bereid is om de prijs te verlagen.

Vervoer en accommodatie

Als je op reis bent, is het belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt verplaatsen en waar je kunt verblijven. Hier zijn enkele nuttige Spaanse woorden en zinnen die je kunt gebruiken tijdens het reizen. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je vragen: "¿Dónde está la estación de autobuses/trenes/metro?" (Waar is het bus-/trein-/metrostation?) of "¿Cuánto cuesta un billete a...?" (Hoeveel kost een kaartje naar...?). Als je in een hotel verblijft, kun je vragen: "¿Tiene habitaciones disponibles?" (Heeft u kamers beschikbaar?) of "¿A qué hora es el check-in/check-out?" (Hoe laat is de in-/uitchecktijd?). Het is ook handig om te weten hoe je een taxi kunt nemen, dus je kunt vragen: "¿Puede llamarme un taxi, por favor?" (Kunt u alstublieft een taxi voor mij bellen?) of "¿Cuánto cuesta ir a...?" (Hoeveel kost het om naar... te gaan?). Met deze woorden en zinnen kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen en accommodatie vinden tijdens je reis in Spanje.

Noodgevallen en gezondheid

Het is altijd belangrijk om voorbereid te zijn op noodgevallen en gezondheidsproblemen tijdens het reizen. Hier zijn enkele Spaanse zinnen die van pas kunnen komen: "Necesito un médico" (Ik heb een dokter nodig), "¿Dónde está el hospital más cercano?" (Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis?), "Tengo una alergia" (Ik heb een allergie), "Me duele el estómago" (Ik heb buikpijn), "¿Tiene algún medicamento para el dolor de cabeza?" (Heeft u medicijnen tegen hoofdpijn?). Het is ook handig om belangrijke medische informatie bij de hand te hebben, zoals allergieën en medicijnen die u gebruikt, in het Spaans vertaald.


En dit leer ik je allemaal via de unieke lesmethode van Supergoed Spaans Leren S.L. Ben je op leeftijd, heb je dyslexie of geen tijd, bij mij spreekt iedereen snel en makkelijk Spaans. Alleen wat je nodig hebt en GEEN VERDWAAL in grammatica. Als jij in 30 uur Spaans wilt spreken en je bent iemand die ook anders in het leven staat en open staat voor een andere manier om de taal te leren. Maar je wilt wel levenslang toegang en altijd hulp. Bekijk even wat gratis Spaanse lessen, dan weet je gelijk hoe het werkt via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

En tegenwoordig heb ik ook podcasts over Beleef het Spaanse leven / Emigreren naar Spanje / Leef je droom via Spotify. https://open.spotify.com/show/2djOYAitN3BYEWtBesN1Q5?si=2603b0efdcf04e4f

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.