Winkelen en onderhandelen in het Spaans

Winkelen en onderhandelen in het Spaans

Winkelen en onderhandelen

¿Tiene usted esto en otra talla?

Als je aan het winkelen bent in Spanje en je wilt graag een andere maat" ¿Tiene usted esto en otra talla?"Dit betekent, heeft u dit in een andere maat? Je hoeft niet bang te zijn om iets te vragen aan Spanjaarden. Zij zijn over het algemeen supervriendelijk en behulpzaam.  Vergeet niet om "gracias" te zeggen (dank je wel) nadat ze je hebben geholpen.

¿Cuánto cuesta?

Als je op vakantie bent in Spanje, is het handig om te weten hoe je moet vragen naar de prijs van iets. De zin "¿Cuánto cuesta?" betekent "Hoeveel kost het?" en is een veelgebruikte uitdrukking in Spanje. Je kunt deze zin gebruiken om te vragen naar de prijs van een item in een winkel, de kosten van een maaltijd in een restaurant of de prijs van een taxi. Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen in Spanje kunnen variëren, afhankelijk van waar je bent en wat je koopt. Het is altijd een goed idee om te onderhandelen over de prijs, vooral op lokale markten en bij straatverkopers. Met de zin "¿Cuánto cuesta?" ben je goed voorbereid om te onderhandelen over de prijs en ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor je aankopen.

¿Puede hacerme un descuento?

Als je op vakantie bent in Spanje, kan het handig zijn om te weten hoe je om een korting kunt vragen. Het kan zijn dat je een souvenir wilt kopen of een activiteit wilt doen, maar dat het net buiten je budget valt. In dat geval kun je de vraag stellen: "¿Puede hacerme un descuento?" Dit betekent "Kunt u mij korting geven?" Het is belangrijk om beleefd te blijven en te onthouden dat niet alle verkopers of aanbieders bereid zijn om korting te geven. Maar het kan nooit kwaad om het te vragen!

Reizen en vervoer

¿Dónde está la estación de tren / autobús?

Als je op vakantie bent in Spanje, kan het handig zijn om te weten waar het dichtstbijzijnde trein- of busstation is. Om deze informatie te verkrijgen, kun je de zin "¿Dónde está la estación de tren / autobús?" gebruiken. Dit betekent "Waar is het trein- / busstation?" en kan je helpen om de juiste richting op te gaan. Het is ook handig om te weten dat de meeste grote steden in Spanje een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem hebben, dus het vinden van een station zou niet al te moeilijk moeten zijn.

¿A qué hora sale el próximo tren / autobús?

Als je op vakantie bent in Spanje en je wilt weten hoe laat de volgende trein of bus vertrekt, dan is het belangrijk om de vraag "¿A qué hora sale el próximo tren / autobús?" te kennen. Deze zin betekent letterlijk "Hoe laat vertrekt de volgende trein / bus?" en kan je helpen om je reisplannen te maken en op tijd op je bestemming aan te komen. Het is handig om deze zin te oefenen voordat je op reis gaat, zodat je gemakkelijk kunt communiceren met de lokale bevolking en niet verdwaalt in een vreemde stad.

Un billete de ida / vuelta, por favor

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is het handig om te weten hoe je een trein- of vliegticket kunt kopen. Als je een enkele reis wilt, kun je vragen om "un billete de ida". Als je een retourticket wilt, vraag dan om "un billete de ida y vuelta, por favor". Het is ook handig om te weten waar het dichtstbijzijnde trein- of busstation is, zodat je gemakkelijk kunt reizen naar de verschillende bezienswaardigheden die Spanje te bieden heeft. Zorg ervoor dat je altijd je ticket bij je hebt en dat je het op de juiste manier gebruikt om problemen te voorkomen.


En dit leer ik je allemaal via de unieke lesmethode van Supergoed Spaans Leren S.L. Ben je op leeftijd, heb je dyslexie of geen tijd, bij mij spreekt iedereen snel en makkelijk Spaans. Alleen wat je nodig hebt en GEEN VERDWAAL in grammatica. Als jij in 30 uur Spaans wilt spreken en je bent iemand die ook anders in het leven staat en open staat voor een andere manier om de taal te leren. Maar je wilt wel levenslang toegang en altijd hulp. Bekijk even wat gratis Spaanse lessen, dan weet je gelijk hoe het werkt via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

En tegenwoordig heb ik ook podcasts over Beleef het Spaanse leven / Emigreren naar Spanje / Leef je droom via Spotify. https://open.spotify.com/show/2djOYAitN3BYEWtBesN1Q5?si=2603b0efdcf04e4f


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.