30 verschillende manieren om iets in het Spaans te zeggen
04 december 2020 
3 min. leestijd

30 verschillende manieren om iets in het Spaans te zeggen

Ik heb een accent, in het dagelijks leven heb ik daar totaal geen probleem mee, want het levert de allermooiste gesprekken op met Spanjaarden. Iedereen en waar ik ook kom, weet wie ik ben, ik word gezien, ik word herkend en ik word aangesproken. Superleuk en heel handig.

 

Perfecte Spaans en perfecte uitleg

Maar als mensen van buitenaf zeggen, jij kan geen Spaans leren aan mensen, dan denk ik, hé lullo daarom heb ik altijd een Spaans iemand naast mij staan in elke lesvideo. Zij vertellen het perfecte Spaans en ik vertel de perfecte uitleg. De allerbeste combinatie die er bestaat. Toch blijf ik mijzelf verdedigen. Waarom doe ik dat dan? Want ik weet wel dat het geweldig is wat ik heb gemaakt voor mensen. De enige unieke manier om snel en makkelijk Spaans te leren. En het werkt perfect

 

30 verschillende manieren om Spaans te spreken

Kijk het frustrerende is, ik weet dat mijn lessen supergoed in elkaar zitten. Juist ik, als Nederlandse weet wat zo moeilijk is in het Spaans. En ik weet zo goed wat je nodig hebt om in Spanje te wonen en te werken. Ik spreek prima Spaans, maar ja wel met een accent. Belangrijk? Totaal niet, want als ik hier kijk in Spanje, de mensen in Madrid worden kakkers genoemd, omdat ze zo netjes Spaans spreken. De mensen uit Extremadura worden boeren genoemd, omdat ze de woorden niet in z´n geheel uitspreken. De mensen uit Andalucia draaien de S en de C om. En om over Colombianen, Mexicanen, Argentijnen maar niet te spreken, dat is echt een wereld van verschil. Dus bijna 500 miljoen mensen die Spaans spreken, maar geen enkel gebied of land klinkt hetzelfde, het kan wel op 30 verschillende manieren. Accenten, dialecten is het boeiend. Totaal niet, het is juist geweldig.

 

Waar kom jij vandaan?

Net zoals alle Nederlanders en Vlamingen, het is mooi om te horen of jij uit de buurt van Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Brabant, Limburg of België komt. Het is supermooi zoals we ons onderscheiden. Het is geweldig dat we niet allemaal hetzelfde zijn. En toch zijn er nog steeds cursisten die vinden dat ze alles perfect moeten doen. Nou dan zal ik je even uit die droom helpen. Perfect bestaat niet. Veel belangrijker is het doen! En juist niet perfect, laat zien dat je mens bent, wat kan jou het nou schelen. Het maakt je menselijk en het maakt je uniek. Zet een lach op je gezicht en de deuren gaan voor je open. Het doet er niet toe wat je zegt, maar hoe.

 

Elk mens is uniek

Elk mens is uniek. En niet iedereen kan je leuk vinden. Ik heb een superklik met mensen die positief in het leven staan. Ik houd heel erg van mensen die LEVEN, die hun dromen najagen. Die niet opgeven. Die proberen het allermooiste uit het leven te halen. En weet je al die mensen kom ik tegen in mijn LIVE lessen. Ooit 1 iemand heb ik de klas uit gezet. Mensen met een negatieve benadering richting andere mensen die wil ik niet in mijn klas hebben.

 

Dan word ik niet jouw klant

Soms zeggen mensen, nou dan mis je een klant. Haha dan denk ik, nou dan mis jij de kans om snel en makkelijk Spaans te leren hahaha. Maar als ik met jou moet dealen dan liever niet. Ik heb niemand nodig, nou dat is niet waar. Ik heb absoluut vrolijke mensen nodig, daar krijg ik energie van. Ik word nog steeds zo blij van mensen die zeggen, ja ik ga naar Spanje verhuizen, ik ga het gewoon proberen. Of ik heb Spaans gesproken in de apotheek en ik kon mij gewoon verstaanbaar maken. Ik werd zo blij. Of mensen die zeggen, ja ik kon eindelijk met mijn Spaanse buurvrouwtje praten. Daar word ik ook blij van. En dat komt door mijn lessen, ik weet gewoon dat ze top zijn. Stapje voor stapje, leuke, simpele makkelijke stapjes die iedereen of je nou 10 of 80 bent kan volgen. Geweldig toch.

 

Spaans is de snelste taal van de wereld

En ook al zeggen ze tegen mij, jou versta ik goed in het Spaans, maar de Spanjaard naast jou in de lesvideo moet iets langzamer praten. Dan zeg ik, nee je moet goed gaan luisteren, want dat is nou éénmaal het tempo waarin ze spreken. Japans en Spaans zijn de snelste talen van de wereld. In deze talen kunnen bijna 8 lettergrepen per seconde worden gesproken. Dus probeer er aan te wennen. Maar je zult zien dat de mensen uit Madrid en omgeving makkelijker te verstaan zijn dan die uit Andalucia. Dat is nou eenmaal zo vanwege de geweldige dialecten. Prachtig toch.

 

Wil je ook in de LIVE Groep vanaf januari

Mooie uitdagingen om te overwinnen. Ik blijf het geweldig vinden. Mijn LIVE Lessen voor januari lopen al lekker vol. Wil je graag in de eerstvolgende groep stappen, verover dan een plek in mijn Online klaslokaal, maar begin wel over 2 minuten met de Online lessen. Vanaf maandag 11 januari starten de groepen LIVE Beginners en LIVE Semi-Gevorderden. Meer informatie via https://www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht Helaas geldt VOL=VOL, want overvolle klaslokalen zoals de Gratis LIVE Lessen af en toe op zondag met bijna 200 deelnemers dat kan natuurlijk niet. Deze LIVE Groepen starten slechts 2x per jaar, in januari en in september.

 

Doe je mee met de GRATIS LIVE Spaanse les

Mocht je eens een Gratis LIVE Les mee willen maken (mijn LIVE Beginners of LIVE Semi-Gevorderden is natuurlijk anders, dan is het drie kwartier alleen maar Spaans oefenen en praten). Maar met mijn Gratis LIVE Les dan vertel ik uiteraard ook hoe ik jou kan helpen met Snel, Makkelijk en Leuk Spaans leren. Wil je meedoen binnenkort op een zondag om 11:00 uur schrijf je hier in via: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

.

Un beso y hasta un domingo

Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.