Pas op als je geen Spaans spreekt
07 februari 2019 
1 min. leestijd

Pas op als je geen Spaans spreekt

Nick en Elvera Mulder zijn sinds kort naar Ibiza geëmigreerd samen met hun zoon van 5 jaar. Elvera hoogzwanger. Ze hebben er helemaal zin in en gaan binnenkort een geweldig Bed & Breakfast openen, heerlijk aan het strand.

Gooi je leven om

Super hoe zij hun leven ineens hebben omgegooid. Ineens wandel je heerlijk elke ochtend met je hond langs de zee. Kan je zoon van 5 op het strand spelen en voetbalt hij met Spaanse kindertjes. Elvera kreeg van haar vorige werkgever een mooi cadeau mee, 14 privé Spaanse lessen bij mij. Helemaal leuk.

We zijn net begonnen met de lessen en ze gaan als een speer, maar ja nog niet alles is bekend natuurlijk. Maar het leven is al gestart op Ibiza, dus zij op zoek naar een verloskundige, geen idee waar te beginnen. Dus gingen zij naar het ziekenhuis op Ibiza.

Waaa die gaat bevallen

Maar ja, ze spreken nog niet zo goed Spaans. En die verpleegsters die zien die dikke buik en denken waaaaa die gaat bevallen. Elvera kreeg al een ziekenhuisbandje om haar pols, werd nog net niet op een bed gegooid, toen ze duidelijk konden maken dat ze nog helemaal niet ging bevallen.

Echt ik viel zowat van m’n stoel van het lachen, toen ik het hoorde. Ik zag het helemaal voor me. Als je mij al iets langer volgt dan weet je hoe het eraan toe gaat in zo’n Spaans ziekenhuis. Hilarisch. (kijk maar eens bij https://www.supergoedspaansleren.nl/2018/11/16/deel-1-en-el-hospital/).

Maar uiteindelijk begrepen de verpleegsters dat ze helemaal nog niet ging bevallen,  maar een verloskundige zocht. Alleen die vind je niet in het ziekenhuis, wisten zij veel. Natuurlijk werden ze supervriendelijk geholpen en zijn ze doorverwezen naar El Centro de Salud.

Spaans moet je echt spreken als je er woont

Ja haha dan zie je maar dat het echt wel erg handig is als je Spaans spreekt. En natuurlijk heb je bij mij de enige manier om het ook Snel & Makkelijk voor elkaar te krijgen. We hebben nog even tot aan de bevalling, maar het gaat ze zeker lukken.

Wil je ook kennis maken met mijn superleuke lessen, neem eerst een kijkje bij www.supergoedspaansleren.nl/gratis  daar zie je 47+ korte lesvideo’s, Spaans e-lesbook met alles wat je nodig hebt. Handige Spaanse tests en podcasts.

Leuk om je daar te zien.

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

 

25 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.