En we stappen ineens 30 jaar terug in de Spaanse tijd
Beleef het Spaanse leven
Supergoed Spaans Leren S.L.
Beleef het Spaanse leven
01/26/2022
3 min
0

En we stappen ineens 30 jaar terug in de Spaanse tijd

01/26/2022
3 min
0
Ik weet het nog zo goed, toen ik 25 jaar geleden Spaans leerde. Ik deed dat heel anders dan normaal. Gewoon doen, wat heb je nodig en hoe kan dit zo makkelijk mogelijk, want over 4 maanden moet ik een baan hebben en werken met Spanjaarden.
 

Enn… ik deed het

Ik oefende een Spaans zinnetje in m’n hoofd en bedacht en NU ga ik iets zeggen tegen haar, een gewone gezellige dame aan de bar. En ik zei het….. en ze gaf met een glimlach antwoord in het Spaans. En ik verstond de helft van het aantal woorden, dus ik kon er wel iets van maken. Maar ik KNALDE uit elkaar van trots. Dit gevoel is zo cool. Ze verstond mij en ik haar, nou ja min of meer. 
 

Mijn missie

Je voelt je ineens heel anders, alsof een droom uitkomt. Ik heb het GEDAAN, ik ben zooooo cool. En nu doorgaan. En ik voel het nog steeds. Dit is waarom ik doe wat ik doe. Mijn unieke manier van Spaans leren is GEWELDIG, weg met al die moeilijke-nog-lang-niet-nodig-hebbende-grammatica. Tuurlijk moet je zinnen maken en dat leer ik je perfect, maar het kan ook MAKKELIJK. Gewoon wat je nodig hebt!
 

Jij bent superwomen… 

Ik wil dat IEDEREEN dat gevoel meemaakt. Je bent in Spanje en je doet het gewoon. Je zegt je eerste zinnetjes en ze snappen je. Je bent COOL, superwoman. Een dikke JOEHOE!!! Dit is het. Ik spreek Spaans. En nu gooi ik deze Spaanse wereld helemaal open voor mijzelf. En IK ga hier volop van genieten.
 

Even 30 jaar terug in de tijd

Want weet je, Spanjaarden zijn kletskousen. Heerlijk kleppen, de hele dag, met iedereen. En ze zijn zo lief en aardig en gastvrij. Sinds wij hier in dit dorp in Extremadura zijn gaan wonen heb ik zoveel huizen van binnen mogen bekijken. Dan zeggen ze, ¨als je wat nodig hebt, kom maar naar mij toe. Kijk hier woon ik¨. Dan nemen ze je mee naar binnen. En dan kom je binnen en denk je, oef we gaan even 30 jaar terug in de tijd. En zeker hier in Extremadura.
 

Overal hangen gordijnen

Via de achterdeur, een oude ijzeren poortdeur kom jij hier bij iedereen op z’n patio. Eigenlijk een soort oude in stukken geasfalteerde buitenplaats met losse stenen en kuilen, je breekt nog net je benen niet. Het huis zoals ze in de jaren 70 namen, het is een echt kolonistendorp waar wij wonen. Het zijn een soort grote boerderijen met afdak voor de tractor en de aanhanger en andere landbouwwerktuigen. En je ziet overal schuren en deuren met van die dikke oude gordijnen ervoor.
 

Het jaarlijkse varken 

Iedereen heeft ook een stenen hok waar vroeger het jaarlijkse varken in zat. En soms zie je een soort kippenren met van die gedeeltelijk kale kippen. Pas kwam ik bij iemand, daar waren de kippen net ontsnapt en dan zie je zo’n vrouwtje van in de 70 achter die kippen aanrennen. Overal oude zooi, een plastic tuinset, planten met touwtjes vastgebonden aan de muur, anders vallen ze om. En dan zijn ze toch trots. Echt heel leuk om zo even terug in de tijd te mogen gaan. Ik word er altijd erg blij van. Die gastvrijheid, vriendelijkheid en warmte die je krijgt van deze oude Spaanse mensen.
 

Jij knalt ook de deuren open

En dit gaat jou ook gebeuren als je Spaans spreekt. Vele deuren gaan voor je opeb. Je gaat mooie gesprekken hebben. En je leert natuurlijk de belangrijke zinnen, zodat je altijd iedereen een antwoord kunt geven en je kunt vragen hoe je iets moet zeggen. En Spanjaarden zullen je nooit uitlachen of afvallen. Ze vinden je super als je Spaans spreekt. En zo is het ook.
 

Streep dit van je to-do-lijstje

Dus streep eens iets af van je to-do-lijstje. Spaans leren dat kan in 16 weken. Dan heb jij een steengoede basis met mijn lessen natuurlijk. Als je daarna meer wilt leren dan ga je door. En slechts 16 weken erbij en je WEET ALLES wat je nodig hebt in het Spaans. Het allerbeste is met LIVE Spaanse Lessen erbij. Maar start in ieder geval van VANDAAG, dit is de DE DAG dat je moet starten, want als je jouw dromen uit wilt laten komen dan is elke stap er één en daar begin je vandaag mee. En dan heb je mij nodig. Ik deed het toch ook? En dat gun ik jou ook. 
 

Al ben je oud, heb je dyslexie, ben je langzaam… je kunt het

Je kunt het, zelfs al ben je in de 87 jaar. Want zo oud is mijn oudste cursist. En vele hebben dyslexie of zijn moeilijk-lerend. Het gaat je NU wel lukken met mijn leuke lessen, met veel makkelijke, verschillende korte stapjes en met zoveel hulpmiddelen dat het iedereen lukt. Kijk eens voor gratis Spaanse lessen via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

 
Un beso y abrazo,
Cintha


Reacties
Categorieën