Geef jezelf het gevoel dat je leeft
11 januari 2019 
2 min. leestijd

Geef jezelf het gevoel dat je leeft

Doe eens wat anders, vaak zie ik berichten voorbij komen op Facebook en dat doet me dan weinig. Maar als ik mensen zie die zich tegen laten houden, die een droom niet najagen vanwege bijvoorbeeld de kinderen, dan ontwaakt er iets in mij.
 
Ik voel het nu ook, ik schrijf die zin op en het begint te borrelen van binnen, ik ontplof zowat. Echt sommige mensen wil ik door elkaar heen schudden. WORD WAKKER, LEEF. Maar dit zegt natuurlijk iets over mij, niet over degene tegenover mij.
 

En dan ineens is het voorbij

Gisteravond hoorde ik dat Kendra, mijn online vriendin uit de USA is overleden aan een bijzondere vorm kanker. 48 jaar was ze. Zij had zo graag welk avontuur dan ook aan willen gaan, maar ze mocht niet meer. Ze stond met zoveel energie en passie in het leven en zei tegen mij, ik vecht totdat ik er bij neerval. En helaas had ik gehoopt dat zij zichzelf kon genezen met positiviteit, maar dat mocht niet zo zijn.
 

Ik wil zo graag

En dan zie ik van die berichten van mensen die zeggen, ik wil zooooooo graag in Spanje wonen, maar mijn dochter van 9 wil niet. Dan denk ik, zorg dat het kind wel gaat. Ga het avontuur aan als gezin. Als JIJ als persoon positief in het leven gaat staan dan komen er zoveel mooie dingen op je pad. Je ziet het vanzelf, maar geef jezelf het gevoel dat je leeft.
 
Ondertussen heb ik tranen in mijn ogen en denk, waarom mag Kendra NIET zelf de keuze maken en avonturen aangaan, zij was verdorie pas 48. Doe normaal! En tegen die mensen die zeggen, ja ik heb mijn dochter maar laten beslissen en we gaan wel naar Spanje als we met pensioen zijn. Dan denk ik, misschien HAAL je die leeftijd niet EI! En dan zet jij jezelf opzij voor zo’n verwend nest.
 
Ok nu ga ik misschien een beetje te ver, maar ik meen het wel. Het ligt er toch aan hoe JIJ in het leven staat, hoe blij jij jezelf maakt dan maak je anderen ook blij. Zo werkt het, geniet, huppel door het leven, wees blij met ALLES wat op je pad komt. Ook al is het soms even een hobbeltje, dan ga je er gewoon overheen, even doorzetten en LUISTER naar je gevoel, naar je hart. DENK NIET NA, maar VOEL.
 

Jouw gevoel heeft altijd gelijk

Want weet je jouw gevoel, jouw intuïtie is ALTIJD goed. Die laat jou niet zakken. NEE die laat jou leven, dromen uitkomen, jouw mooie levenspad bewandelen. En je kinderen lopen met je mee. Daar ben je een gezin voor. Je bent niet voor niets bij elkaar. Dat heeft een reden.
 
Vindt je mij raar? Is het gek wat ik zeg? Weet je, het interesseert mij geen zak. Zo zie ik het, dit is wat wij als gezin hebben meegemaakt. We zijn sterker, hechter en we gaan avonturen aan. We leven. En de kinderen weten het beste van twee landen. Ze spreken 3 talen. Deze levenslessen leren ze niet op school.
 
En ook al hadden ze na een jaar gezegd, mam ik vind het hier echt niks, kunnen we alsjeblieft teruggaan naar Nederland dan hadden we dat gedaan. Maar nee, natuurlijk zeiden ze dat niet, nee ze genieten met mij mee, en ze zeiden na dat jaar. Mam we gaan toch niet terug?
 

Je zit niet op de Noordpool

En natuurlijk missen ze hun familie, vriendjes, maar die zitten niet op de Noordpool. Nee joh, bekijk het gewoon Europa breed. Je vliegt zo heen en weer mocht het nodig zijn. Ik zeg alleen nog volg je gevoel, dat is zoooo belangrijk.
 
Dikke kus, un beso grande y un abrazo muy fuerte,
 
Cintha
 
Heb je nu zoiets, hoppakee we gaan, even Spaans leren. Als je wilt zelfs in 12 weken. Start dan wel vandaag via: https://cursus.supergoedspaansleren.nl/winkel/
 
 
Of ga mee met onze Spaans in de Praktijk Rondreis door Extremadura. Dat is echt heel leuk om te doen. En daar leef je toch voor, om hele leuke dingen te doen. Om op en top te genieten. Meer info via: https://www.supergoedspaansleren.nl/spaans-in-praktijk-rondreis/
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.