Hoe emigreer je met kinderen

Ik vond het zelf niet moeilijk. Onze kinderen waren destijds 10 en 12 jaar. Ik vroeg wat ze ervan zouden vinden als we in ieder geval 1 jaar in Spanje gingen wonen. Ze stonden er allebei voor open. Ze vonden het wel leuk om ´opnieuw´ te mogen beginnen.

Maar zeiden ze, als we het niet leuk vinden na 3 maanden, gaan we dan terug? Toen heb ik aangegeven dat het plan voor in ieder geval 1 jaar moest zijn, want dan kun je beter een beslissing nemen, want in het begin is het niet makkelijk. Ze moesten toch de taal leren, nieuwe vrienden maken en heel nieuw leven op gaan bouwen.

Na dat jaar vroegen ze allebei, we gaan toch niet terug naar Nederland? En dat was ik ook niet van plan. Hun vader, een Spanjaard wilde wel nog steeds terug, maar ja 3 tegen 1 bleef hij ook maar in Spanje. Onze kinderen integreerden ongelooflijk snel, groot voordeel is dat wij in het dorp woonden in de nabijheid van kinderen, waardoor ze heel veel contact hadden met hun leeftijdgenootjes. Ook is een dorp meer aan te bevelen dan de stad. In ieder geval in een dorp maak je heel snel contact met iedereen.

Meer verhalen hierover lees je via https://supergoedspaansleren.nl/waarom-ga-je-in-spanje-wonen/
Cintha van Marrewijk
Door

Cintha van Marrewijk

op 20 Nov 2019

Reactie plaatsen