Online Onaardige Mensen
Ik schreef een blog over dat Julen was gevonden, het jongetje van 2 in de diepe put. En over de Online Onaardige Mensen, zo noem ik ze maar. Ik kreeg er honderden reacties op. Iedereen is het ermee eens.
 
Maar ik vind ook dat we met z’n allen mensen mogen corrigeren. Sarcasme, gezeik, negativiteit. Kijk in mijn Besloten Groepen hoeven ze het niet te doen, want ik gooi ze er gelijk uit.
 

Gooi ze eruit

In openbare groepen wordt het iets moeilijker. Maar ik zou zeggen tegen beheerders, gooi die mensen er alsjeblieft uit, ze verpesten de sfeer en niemand zit erop te wachten om afgebrand te worden. Blokkeren is een erg mooie knop van Facebook, die zit er niet voor niks.
 
Als jij dan bijvoorbeeld vol enthousiasme denkt, JAAA ik ga het doen, ik ga m’n leven omgooien. Ik ga een bed & breakfast beginnen in Spanje. Even vragen of iemand iets leuks weet. En je krijgt dan een antwoord, joh laat maar, er zijn er al genoeg. Of ze zeggen, dat lukt je toch niet, hier gaan ze uiteindelijk allemaal over de kop. Of je zegt, kan je niks originelers verzinnen. Dan denk ik, wat bezielt die mensen. DAAR HELP JE TOCH NIEMAND MEE?
 

Ik trek ze door m’n scherm heen

Echt ik word woest als ik zulke antwoorden zie, het liefst trek ik die mensen keihard door m’n scherm heen. Echt ik ontplof als mensen elkaar afbranden. Je kent elkaars situatie niet, je hebt een droom en je vraagt een beetje om een ideetje. Dan wil je graag een leuk idee of een tip.
 

En zeg niet, ik ben alleen maar realistisch. Schei uit! Het enige wat je doet met je negativiteit is iemands poten eronder vandaan schoppen. En ook als je het niet kan waarderen dat iemand zijn droom publiceert, houd dan gewoon je mond dicht. Laat mensen hun eigen levenspad ontdekken.

Alles is voor iedereen mogelijk

Ik ken genoeg mensen die vanaf dag 1 een mega succes hadden gemaakt van een Bed & Breakfast in Spanje, gewoon omdat ze leuk en enthousiast zijn en er zin in hebben.
 
Als het leven van zo’n negatieveling voorbij is dan hoeft dat niet zo te zijn voor de rest van de wereld. Houd je mond, ga lekker in je negativiteit zitten. En weet deel je geluk en het verdubbelt. Dus deel jij je negativiteit….. dan weet je zelf het antwoord.
 
En waarschijnlijk ben je in het echte leven echt niet zo’n rottig persoon als je online doet voorkomen. Maar kap met negativiteit, daar schiet helemaal niemand iets mee op. Jijzelf trouwens ook niet, want wat je uitstraalt dat krijg je.
 

Ga ervoor!

En tegen de mensen die hun dromen willen leven, luister niet naar advies van mensen die er geen verstand van hebben. Volg je hart, volg je gevoel, want dat is altijd goed. Laat je door niemand aan de kant zetten. Zet je oogkleppen op en ga ervoor. Leef je mooiste leven.
 
Un beso Cintha
 
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.