Spaans leer je spelenderwijs

Negen maanden geleden kwamen wij naar Extremadura. Onze kinderen spraken toen nog geen woord Spaans. Dat zal niet meevallen, dachten wij.

Want kleine kinderen leren misschien snel, de onze waren toch al 10 en 12 jaar oud.

Muy poco tiempo
Onze oudste, Kay, ging meteen lekker voetballen. Daar hoef je geen Spaans voor te kunnen. Je trapt eens tegen de bal, duimpje omhoog, je hoort “muy bien” en je weet genoeg. Dus Kai ging vanaf dag één met de jongens hier op stap en leerde zo spelenderwijs in no time Spaans, of eigenlijk moet ik natuurlijk zeggen: en muy poco tiempo.


Spaanse juf

Onze dochter Nina is een mega-kletskous, maar als je opeens niet meer in je eigen taal kunt kletsen, is dat toch een klein drama. Dus vaak verschool zij zich achter mij, of achter de computer. Drie keer in de week ging zij naar een superlieve Spaanse juf. Die vond het wel een uitdaging, om iemand helemaal vanaf het begin een taal te leren.


Spaanse school

Onze jongste deed goed haar best, want ze moest in september naar school en dan zou ze er alleen voor staan. Na krap drie maanden kon ze al heel aardig Spaans kletsen. Hoewel Spanjaarden op televisie alles nasynchroniseren, kun je de programma’s terugzetten in de oorspronkelijke taal. Dus vaak zette Nina programma’s terug in het Engels. Prima natuurlijk, word dan maar drietalig! Moeiteloos schakelde zij van Nederlands naar Engels, naar Spaans, knap hoor.


Werkloosheid

De vrouwen hier houden enorm van schoonmaken. Er hangt soms echt een chloordamp in het dorp. Maar als je daar niet zo van houdt en er is weinig werk te vinden – de werkloosheid in Extremadura is erg hoog – dan moet je zelf iets verzinnen. Ik geef al een tijdje Engelse les aan Spaanse kinderen, maar aangezien wij Nederlanders en zeker de Westlanders gewend zijn om hard te werken, kon er best nog wat bij en wilde ik graag wat nieuws beginnen.

En dat is www.supergoedspaansleren.nl geworden. De enige, unieke manier om snel, makkelijk en op een leuke manier Spaans te leren. Precies wat je nodig hebt om in Spanje te wonen of om op vakantie te gaan. En ik laat je nooit verdwalen in de Spaanse grammatica.

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.