Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober....
18 oktober 2018 
1 min. leestijd

Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober....

Elk winter komen er 139.000 bij in Extremadura. Het trompettergeluid dat ze maken is al van ver te horen.
 
Ik zei vandaag tegen m’n schoonvader, ik heb de eerste gezien. Siii zegt hij, die komen altijd op 13 oktober. Hahaha, ik weet toch echt zeker dat ze geen agenda in hun zak hebben zitten.
 
Maar ik zag ze vliegen, letterlijk. De eerste grullas – kraanvogels zijn weer gearriveerd. Ze hebben dan echt een tocht van 4000 kilometer gevlogen om hier te komen.
 
Ik denk dat ze Extremadura net zo geweldig vinden als ik.
Als ze dan weer hier landen, dan is dat voor mij echt een teken dat we de winter in gaan. Het geluid van de grullas zal ik binnenkort eens laten horen tijdens mijn wandeling. Wil je een keer ’s ochtends mee als ik de hond ga uitlaten? Volg dan ook www.facebook.com/supergoedspaansleren
 
De kale rijstvelden zitten straks weer vol met kraanvogels hier in Los Guadalperales, wij wonen midden in een beschermd vogelgebied.
 
Deze foto kreeg ik van onze dokter. Hij is groot fan van kraanvogels. En aangezien ik een enorme kletskous ben, weet hij dat ik van alles post over onze geweldige leefomgeving.
 
Toch bijzonder dat de kraanvogels steeds weer op dezelfde plaats terugkomen, nu kom ik hier ook al 22 jaar, dus eigenlijk snap ik het wel. Maar ze lezen echt dat bordje niet op de foto, haha. Ik wel, want anders verdwaal ik. Dat doe ik namelijk overal.
 
Op 1 en 2 december wordt midden in een geweldig natuurgebied hier het Kraanvogel festival gevierd. Echt wel cool om eens mee te maken.
 
Je kunt dan ook gelijk hier Spaans komen leren in 7 dagen. Wel hard werken hoor. Of je doet het gewoon makkelijk, lekker online vanuit huis. Deze winter leren we allemaal Snel & Makkelijk Spaans op een leuke manier. https://www.supergoedspaansleren.nl/gratis-spaanse-lessen-e-book/
 
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.