Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober....
05 november 2023 
3 min. leestijd

Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober....

Elk winter komen er 139.000 bij in Extremadura. Het trompettergeluid dat ze maken is al van ver te horen.

 

Ik zei vandaag tegen m’n schoonvader, ik heb de eerste gezien. Siii zegt hij, die komen altijd op 13 oktober. Hahaha, ik weet toch echt zeker dat ze geen agenda in hun zak hebben.

 

Maar ik zag ze vliegen, letterlijk. De eerste grullas (spreek uit: groejaas met de G van gracias haha) – kraanvogels zijn weer gearriveerd. Ze hebben dan echt een tocht van 4000 kilometer gevlogen om hier te komen. 

 

Kraanvogels zijn ook verliefd op Extremadura

 

Ik denk dat de kraanvogels Extremadura net zo geweldig vinden als ik.

Als ze dan weer hier landen, dan is dat voor mij echt een teken dat we de winter in gaan. Het geluid van de grullas zal ik binnenkort eens laten horen tijdens mijn wandeling. Het klinkt als van die vervelende kinder verjaardagstoetertjes. Hoe enorm irritant die toetertjes ook zijn. Hoe geweldig ik het getetter van de kraanvogels vind. Wil je een keer ’s ochtends mee als ik de honden ga uitlaten? Volg dan ook www.facebook.com/supergoedspaansleren

 

 

Weer eens iets anders in je rijstveld
 

De kale rijstvelden zitten straks weer vol met kraanvogels hier in Los Guadalperales, wij wonen midden in een beschermd vogelgebied. 

 

Deze foto kreeg ik van onze huisdokter. Hij is groot fan van kraanvogels. En aangezien ik een enorme kletskous ben, weet hij dat ik van alles post over onze geweldige leefomgeving. 

 

 

Ook ik kom hier al 27 jaar

Toch bijzonder dat de kraanvogels steeds weer op dezelfde plaats terugkomen, nu kom ik hier ook al 27 jaar, dus eigenlijk snap ik het wel. Maar ze lezen echt dat bordje niet op de foto, haha. Ik wel, want anders neem ik nog steeds de verkeerde afslag. Dat doe ik namelijk overal. Echt je wil niet weten hoe slecht ik ben in de weg vinden. Vroeger toen er nog geen mobieltjes, google maps en tomtoms waren, toen was het helemaal een drama met mij.

Dan moest ik op de kaart kijken. En dan zette ik de auto 10x aan de kant om mezelf weer even te oriënteren. Of ik schreef uit hoe ik de route moest rijden. Wat een ellende. Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met naar Den Haag gaan, want ik kon nooit de Haagse Mart vinden. Echt een drama. 

 

Lang leve het internet

En als je kijkt naar de verschillen met vroeger. Ja haha ineens heb je zo´n leeftijd dat je dat doet. En als ik daar nu over nadenk dan zie ik wel in hoe mijn leven veranderd is. Maar ook zo fijn dat je nu alles online kunt vinden. Dat ik met google maps overal moeiteloos heen rij. Alleen dit bespaart mij al liters diesel. 


 Vroeguh was een brief 3 weken onderweg
 
 

Vroeger, 27 jaar geleden, toen ik nog op Mallorca woonde schreef ik een brief naar huis. Die deed er dan 3 weken over. Dus was het al oud nieuws op het moment dat de brief aan kwam. 

En nu sinds ik in Los Guadalperales woon met perfecte internet zie ik het verschil en hoe geweldig dit is. Ik kan duizenden mensen helpen met mijn bedrijf. Ik kan iedereen snel en makkelijk Spaans leren met een Spaans iemand naast mij natuurlijk. Ik ben door social media altijd op de hoogte van het leven van mijn vrienden en familie. Heel veel voordelen. En het is toch heerlijk dat je zoveel hulp kunt krijgen op een snelle en makkelijke manier op welk vlak dan ook.

 

Spreek jij Spaans deze winter?

 

Wil jij over 30 uur Spaans spreken? Gewoon deze winter nog, dat is geen probleem met mijn lessen. En weet je waarom het je lukt? Omdat ik je 2 begeleiders geef, een Nederlandse en een Spaanse. En omdat ik je nooit laat verdwalen in de Spaanse grammatica. En omdat ik je alleen leer wat je nodig hebt in het Spaanse leven. 


 Je onthoudt het supersnel door de kleine makkelijke stapjes die ik je geef. Succes gegarandeerd, ook al ben je 87 jaar. Lekker online vanuit je heerlijke stoel thuis. En altijd mijn hulp en levenslang toegang. Deze winter leren we allemaal Snel & Makkelijk Spaans op een leuke manier. 
www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht/

 

 

Un beso Cintha 

Vragen hoor ik altijd graag via

info@supergoedspaansleren.nl

 


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.