Spanjaarden en Engels
Ik moet er zo vaak om lachen. Dan zie ik in een winkel een shirt hangen, maar dan staat er een Engelse tekst op, bijvoorbeeld Friend request en dan denk ik, nou daar ga ik toch echt niet mee lopen. Dat is wel erg triest.
 

Happy Ending

Zegt mijn Spaanse schoonzus, denk je nou echt dat er iemand is die weet wat het betekent. Haha dan kun je mij al opvegen. Loop ik van de week door ons dorp komt er een wit bedrijfsbusje langs scheuren, en ik lees op de achterkant HAPPY ENDING, echt ik pieste zowat in mijn broek van het lachen.
 
Maar hij reed net te snel om gauw even een foto te maken. Het is een bedrijf dat je helpt met je internet en online marketing. En je krijgt er ook nog een happy ending. Geweldige bedrijfsnaam.

Lekker lol maken

 
Soms bij de Zumba, ik vind dat echt heel leuk om te doen, ik kan er geen hout van, maar ik vind het leuk, en dat ik het niet kan, dat kan mij eigenlijk weinig schelen. Maar we hebben erg veel lol met elkaar. Nu hebben die sportshirtjes ook vaak een Engelse tekst.
 
Eén van die meiden had zo’n tekst van Take me, ik lachen, ik zeg weet je wat er staat? Nee zegt ze, echt geen idee, dus ik vertaal het in coge me. Kan ook llevame, maar die is minder grappig. No me digas zegt ze lachend.

Etalagepoppen

 
Maar weet je wat ik leuk vind aan Spanjaarden, die geven daar ook echt niks om. Het draait bij de meesten helemaal niet om uiterlijk.
 
Zonder make-up is normaler dan met, behalve met feestjes dan. Dan zijn ze onherkenbaar, soort etalagepoppen, helemaal over de top. Dan moet je soms 3x goed kijken om te weten wie het is. Haha

Heb je dit ook wel eens meegemaakt?

 
Maar ik had het over de Engelse teksten. Kindertjes hebben ook vaak een shirtje aan met tekst en dan zeg ik, weet je wat daar staat. En sommigen weten het en dat is erg leuk.
Maar soms vertaal ik het expres helemaal verkeerd en dan kijken ze me toch met grote ogen aan. Heb je ook wel eens leuke Engelse teksten hier in Spanje gezien of dit soort situaties meegemaakt? Ik hoor graag je verhaal.
 
En niet vergeten, doe mee met de LIVE Spaanse Les in ons Online Klaslokaal. Schrijf je in, ook al ben je verhinderd, want dan krijg je de opname. LINK: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd
 
Un beso Cintha
25 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.