Spanje: Eindelijk is die arme Julen gevonden
30 januari 2019 
1 min. leestijd

Spanje: Eindelijk is die arme Julen gevonden

Elke ochtend, om de paar uur keek ik even in het nieuws of Julen al gevonden was. Het jongetje van 2 jaar die in die vreselijk diepe put was gevallen in de buurt van Málaga.
 
Vanmorgen was het dan eindelijk zo ver. Na 12 dagen was het toch echt vrijwel onmogelijk dat hij nog zou leven. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit. Ik had er zo op gehoopt. Altijd positief blijven.
 
Maar echt ik verafschuw de mensen die hier iets negatiefs over hebben gezegd. Wat ben je zelf voor vreselijk persoon als je onbeschoft over dit drama durft te praten. Domme opmerkingen als wie gaat dit betalen? Tot aan die ouders zijn schuldig. Doe toch eens niet negatief, verspreid ook geen negativiteit en zeg geen domme ongevoelige dingen. Verplaats je toch eens in een ander, bedenk dat het jouw kind is. Dit kan iedereen overkomen.
 
Het is vrijwel bij iedereen wel eens gebeurd dat je kind ineens bij je wegrent. En gelukkig loopt het bijna altijd goed af, maar het kan ook wel eens anders zijn.
 
Vele mensen hebben een keiharde schop onder hun kont nodig. En iedereen kan zijn eigen gedrag veranderen. En kom nu niet met opmerkingen, mensen zijn nou eenmaal zo. Dat weet ik, maar we kunnen dit ook proberen te veranderen als we het met z’n allen doen.
 
Van die onbeschofte opmerkingen die je wel eens onder Facebookberichten zien staan. Van die mensen die altijd wat te zeiken hebben. Even iemand natrappen of de stoelpoten eronder vandaan proberen te schoppen. Laten we met z’n allen die mensen terechtwijzen. Of uiteindelijk blokkeren. Daar ben ik erg goed in. Gewoon alle negativiteit uit m’n eigen leven blokkeren.
 
Want, wat schiet je ermee op? Waarom niet eens andersom denken. Weet je dat als je lief bent voor elkaar, elkaar positief opbouwend benadert. Elk mens probeert te helpen. Het leven voor jezelf ook de positieve en dus de enige goede kant op gaat. Ik ben zelf ook geen heilige hoor, maar ik probeer wel iedereen te helpen. Ik hoop voor iedereen dat al zijn dromen uitkomen. Ik wens iedereen zijn allermooiste leven. Jij toch zeker ook.
 
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.