Wat je zegt ben je zelf
Leef je mooiste leven
Supergoed Spaans Leren S.L.
Leef je mooiste leven
10/19/2017
2 min
0

Wat je zegt ben je zelf

10/19/2017
2 min
0

Gisteren hadden Tomás en ik een LIVE Spaanse Les over Spaanse uitdrukkingen en scheldwoorden. Echt hilarisch, ik pieste bij de voorbereiding al in mijn broek van het lachen, toen ik vroeg aan mijn ‘toekomstige’ cursisten “Wat willen jullie graag leren”. Nou toen kwamen de scheldwoorden, echt te grappig.

LIVE schelden
Maar natuurlijk ook wel wat ongemakkelijk, want ik ben helemaal niet zo stoer om allemaal scheldwoorden LIVE te lopen roepen. Maar ja, wat ik ook heel hard verkondigde, ‘kijk, ik moet iedereen Spaans leren, en het is niet zo dat ik iedereen wil leren schelden, maar het is ook belangrijk dat je weet wat de Spanjaarden nou zeggen.’ En zo is het ook maar net.

Buurvrouw in de kerk
Dus wij op zondagochtend, de kerkklokken waren net klaar met luiden, startte wij met onze LIVE les ‘Spaanse Uitdrukkingen & Scheldwoorden’ Gelukkig zaten de buren in de kerk. Echt hè, soms dacht ik, ‘oh jee kan ik dat wel zeggen. Maar ja, even doorzetten. Alles voor onze lieve cursisten. Want die moeten tenslotte Spaans leren.’ Haha.

Ja hoor, m’n reet 
Maar weet je wat ik dan zo triest vind, dan gaan mensen zeggen, ‘nou ik weet niet waar jij woont, maar hier schelden ze niet hoor.’ ‘Ja hoor, m’n reet. Haha, maar dat maakt niet uit. Wat ik wil zeggen, mensen voelen zich dan ineens aangesproken of zo. En dan gaan ze lekker negatief op je reageren.

Wat je zegt ben jezelf
Maar wat ik geleerd heb. Als mensen ergens negatief op reageren, dan zegt dat iets over die mensen. Want het doet blijkbaar iets met hun gevoel. Dus is het toch hun probleem en niet de mijne. Jammer voor hun. Maar waarom nemen mensen dan een algemene opmerking als iets persoonlijks op, het gaat toch niet over hun? Misschien denkt zo iemand dan ‘Oh ja, maar stel nu dat iedereen denkt, dat alle Spanjaarden schelden.’ ‘Nou als jij dat niet doet, dan is dat toch ook prima.’ En als ik wel de hele dag scheldende Spanjaarden hoor, dan ligt dat misschien aan de streek, waar ik woon. Dit is toch wat ik mee maak en hoe ik het bekijk. ‘Mag ik toch zeker lekker zeggen wat ik wil. Haha lekker puh.’ 

Mijn lieve schoonmoeder
IMG_5688Maar weet je wat nog grappiger was. Kom ik na de LIVE les bij mijn schoonmoeder. Ik zeg, ‘haha het was zo leuk, we gingen een LIVE les doen over Spaanse uitdrukkingen en scheldwoorden.’ Kijkt ze me aan, ‘heb je echt LIVE gezegd, la madre que te parió.’ Ik zeg, ‘NEE, die ben ik vergeten.’ En toen zei ze, ‘díos mio’. Ik zeg, ‘jeee, die ben ik ook vergeten’. En zo had ze er nog een paar. Ik zeg binnenkort doen we nog een LIVE Spaanse les over Spaanse uitdrukkingen & scheldwoorden, als de buurvrouw in de kerk zit.

Dus wil je nog graag de Lesvideo Spaans zien en wil je weten wanneer we LIVE gaan, volg of like mijn bedrijfspagina www.facebook.com/supergoedspaansleren dan krijg je altijd een melding als we LIVE gaan.
Hasta pronto,

Cintha y Tomás

Reacties
Categorieën