arrow_drop_up arrow_drop_down

3 tanden in je mond en Spaans praten

Als ik eens kijk naar de 600 mensen die mijn Spaanse cursus doen of de 10.000 mensen die mij online volgen via een social media platform. Wat hebben zij gemeen?
 

Een gat

Ik woon in een gat, al ga ik 10 dorpen verder en noem de naam van mijn dorp, dan hebben de meesten geen idee waar het ligt. Los Guadalperales, nog nooit van gehoord. Nou dat snap ik, het is een gat. Wel een gat waar ik graag ben.
 
Mijn kinderen zeggen, al mijn vrienden willen naar de stad. Maar ik houd van ons dorp. Ja zeg ik, maar jullie hebben vergelijkingsmateriaal. Jullie komen uit een hele andere wereld dan iedereen uit ons dorp. En daarom krijgen wij als gezin ook gelijk de stempel: wereldreizigers.
 

Wat hebben zij gemeen

Dat is toch grappig. Maar in ons dorp ben ik la holandesa in de verre wijde omgeving. Maar online is het eigenlijk een heel anders. Kijk maar naar mijn volgers, ze hebben allemaal een liefde, passie, goed gevoel bij Spanje. Sommigen zouden best graag eens in Spanje willen wonen.
 
En sommigen willen niet alleen op vakantie of wonen in Spanje, maar ECHT contact maken met de Spanjaarden. En dat snap ik natuurlijk supergoed. Ik had precies hetzelfde gevoel 22 jaar geleden toen ik nog geen woord Spaans sprak.


Op de markt

En nu loop ik net over de markt heen en je weet dat ik een enorme kletskous ben, dus geef even een knuffel aan m’n schoonmoeder die penen aan het kopen is. En m’n schoonvader die lekker even komt kletsen.
 
Mijn vriend El Gallo vraagt, “hoe gaat het met je bedrijf? Wanneer neem je mij in dienst?” Ik zeg dat is goed, dan gaan we samen een video opnemen”. Hij zegt dat is goed, maar daar vraag ik wel geld voor hoor, want jij stuurt die video naar Zwitserland en weet ik het waar. Haha Suiza”??
 
Ik zeg “dat is prima” en pies bijna in m’n broek van het lachen, want hij heeft 3 tanden in z’n mond en is 84 jaar. Maar die video komt er, misschien kom ik hem morgen tegen als ik LIVE ga wandelen via www.facebook.com/supergoedspaansleren – volg me maar dan zie je het vanzelf.
 


Effe kleppen


En dan denk ik, dat is toch heerlijk, zulke leuke mensen allemaal. Het maakt je leven zoveel leuker als je ECHT contact hebt met de Spanjaarden. Ze hebben altijd tijd zat, ze vinden kletsen heerlijk en ze zijn gewoon gezellig.
 
En dan loop je even over die markt en dan heb ik al weer honderd ideeën en leuke gesprekjes gevoerd, daarna komt er weer iemand onze tuin in lopen en even een zak paprika’s uit z’n moestuin brengen. Echt TOP
 


We houden het op Simpel Spaans

Als je Spaans spreekt dan maak je echt een extra wereld voor jezelf open. En het is toch megacool dat je met mijn Online lessen in 16 weken een steengoede basis Spaans hebt. En neem je er nog eens de Semi-Gevorderden bij dan weet jij ALLES wat je nodig hebt in de Spaanse praktijk.
 
Daar heb je echt maar kort de tijd voor nodig. Het is absoluut niet noodzakelijk om al die 14 grammaticale tijden te weten. Spaans praten kan ook SIMPEL met 4 tijden, zodat jij volgende week al een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren.
 
Waarom zou jij het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Ik nodig je van harte uit om a.s. zondag 4 november mee te doen met m’n Gratis LIVE Spaanse Les, schrijf je in via: https://app.enormail.eu/subscribe/416611ba9c60401c40fa9da1b48984ae
 
Of start vandaag met Online Beginners Beleef het Spaanse Leven en over 16 weken heb je een supergoede Spaanse basis in je zak. Heerlijk toch? En dat zie je ook bij mijn 600 cursisten, allemaal willen ze graag MAKKELIJK Spaans praten, gewoon kletspraatjes en naar de markt gaan, van alles regelen. Heerlijk wonen of op vakantie gaan in Spanje.
 
Vandaag starten en dan kun je morgen gelijk meedoen met m’n Gratis LIVE Spaanse Les voor Leden. Les 1 t/m 10 doen we dan, dus dan heb je helemaal een superhulp extra. Hier kun je NU starten https://cursus.supergoedspaansleren.nl/product/a-start-met-spaans-online-lessen/
 

Hasta pronto
Un beso Cintha