arrow_drop_up arrow_drop_down
9 november 2017 

Heb jij al jouw wake up call gehad?

Ik hoor echt zo vaak dat er iets moet gebeuren in het leven, waardoor je beseft, het leven is te kort, geniet! Vaak overlijdt een dierbare of je overwint een ziekte. En je beseft, hé ik heb nog even. Laten we iets moois maken van het leven.

Señor Antonio
Ik woon in een dorp met veel oude mensen. El señor Antonio (korte opname) is zelfs 103 jaar oud. Ziet er beter en jonger uit dan menigeen en heeft een geheugen als een olifant. Echt waanzinnig. Ik ging een korte video van hem en van mijn Spaanse vrienden maken, zie facebook, dat vond hij wel een beetje spannend. Maar wat is hij een mooi mens.

Kerkklok slaat weer dubbel
Nu sloeg zojuist de kerkklok weer dubbel, toevallig weet ik wie er deze keer is overleden. Dan denk ik mooie dood, hij heeft een respectabele leeftijd behaald, altijd in goede gezondheid geleefd. Nu werd hij plotseling ziek. Iedereen kon afscheid nemen en weg is ie. Maar als ik dat zeg, dan kijken Spanjaarden me aan en denken dat ik niet goed bij mijn hoofd ben. Maar waarom een drama als je zelfs boven de tachtig bent geworden? Iedereen gaat een keer dood. Dat hoort nou eenmaal bij het leven. En natuurlijk mis je die persoon, dat is logisch, maar de feiten blijven.

Jongens we gaan
Wat ik wel fascinerend vind is dat familieleden vaak vlak na elkaar gaan. Wat betekent dat? Zijn ze dan klaar met hun ‘werk’ op aarde en gaan ze met z’n allen terug? Dit is heftig voor de nabestaanden. Die moeten er maar weer mee dealen en doorgaan. Als iemand hier een filosofie over heeft dan hoor ik dat graag.

Maar als er dan één of meer familieleden gaan, dan kan dat zeker een wake up call zijn voor je, want je beseft ineens. Hé laten we er maar iets moois van maken en genieten van het leven, want weet je dat heb je ook zelf in de hand.


Het leven overkomt je niet

Veel mensen denken dat het leven je overkomt, maar je kunt zelf absoluut je dromen verwezenlijken. En natuurlijk krijgen de meeste mensen levenslessen waar je liever niet mee te maken hebt, maar ja, probeer het dan te zien als leermomenten. Ik ben inmiddels aardig bedreven in het uit laten komen van dromen. En ik geniet volop van alles wat op mijn pad komt. En als ik dan straks dood ben, dan kan ik wel terugkijken op het feit dat ik in ieder geval alles geprobeerd heb om uit het leven te halen. Maar NU nog niet, want er staan nog veel te veel dromen op mijn lijstje.

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Monique steenbergen
Door

Monique steenbergen

op 9 November 2017

En zo is het cintha ,geniet van het leven ,en het mooie maak je erzelf van?????

Willy van de Kant
Door

Willy van de Kant

op 9 November 2017

Cintha mijn lijfspreuk is ; Elke mens is verantwoordelijk voor zijn of haar leven. Je mag het NOOIT laten afhangen van wat een ander ervan maakt. Dus soms moeten we zelf de slingers ophangen. ?

Trudy Veldhof
Door

Trudy Veldhof

op 3 December 2017

Omdat we denken nog een heel leven voor ons te hebben, (70 en 71) zijn we van plan naar Spanje te emigreren. Het leven is zo geweldig, ook in Nederland, maar zodra je stopt met ondernemen in je leven, kun je beters stoppen met leven. Ik ben me nu aan het oriënteren op het leren van de Spaanse taal en denk dat ik het heb gevonden.

Reactie plaatsen