Feliz cumpleaños

Feliz cumpleaños - uitspraak: feliz (slissende C) koempleanjos zegt men als je jarig bent. Niet cumpleaños feliz wat ik soms Nederlanders en Vlamingen hoor zeggen. Dat is alleen in het verjaardagsliedje.


Felicidades

Felicidades y que cumplas muchos años más. Gefeliciteerd en nog vele jaren. Weet je wat ook leuk is. Als jij felicidades y que cumplas muchos más dat diegene antwoordt met de zin: Y que tú lo veas. Dus vrij vertaald: En dat jij ze ziet. Dus in goed Nederlands: en dat jij er getuigen van mag zijn.


Weer een jaar erbij

Weer een jaar erbij, je denkt altijd, oei we gaan de verkeerde kant op. Maar eigenlijk mag je ook weer terugkijken op weer een nieuw jaar vol levenservaring erbij. En als je het goed doet, dat je kunt zeggen, zo dat was weer een mooi jaar met nieuwe ervaringen. (En bij een verjaardag horen cadeautjes, maar dat zie je onderaan dit verhaal.)

Geen idee hoe oud je bent?

Waar gaat het eigenlijk om, qua levensjaren. Pas had ik een cursus in Nederland, speciaal voor mijn business. En we moesten in een halve kring zitten op leeftijd. Iemand kwam te laat binnen en wilde ergens gaan zitten. Ik vroeg aan haar, ¨wat is je leeftijd¨ want ze mocht niet zomaar haar stoel ergens in de kring zetten. Dus ze zegt, geen idee, ik geloof 43.

En iedereen keek elkaar vol ongeloof aan. Dus je weet gewoon niet wat je leeftijd is? En dan zie je dat het echt iets van onze cultuur is. Van oorsprong kwam ze uit Kenia en leeftijd is daar gewoon niet belangrijk. Ze wist wel wanneer ze geboren was, en iemand rekende snel uit, dan ben je dus 45 jaar. NEE zegt zeg, echt waar? Ze had dus gewoon werkelijk waar geen idee. En bij jezelf denk je, hoe is dit mogelijk? Maar aan de andere kant dacht ik, tja waarom maken wij er een dingetje van. Eigenlijk is het totaal niet belangrijk om ergens een getalletje aan te hangen. Ik vond het wel erg grappig om mee te maken.


Maak er een mooi jaar van

Maar waar gaat het dan eigenlijk om. Kijk je krijgt zoveel jaar om leuke dingen te doen op aarde. Dus maak daar gebruik van. Lach veel, doe waar je zin in hebt. Doe wat je kunt en maak er een mooi levensjaar van. Elk jaar weer opnieuw.


Weer een level verder

Ik weet echter wel mijn leeftijd, hoewel ik soms ook wel even moet terug rekenen, geef ik toe. Maar 53 staan er nu op de teller. Ik kijk nu ook steeds meer terug en dan denk ik, ja vanaf je 40ste ben je een beetje van je onzekerheden af. Heb je ondertussen een mooiere versie van jezelf gemaakt, hoop ik. Vol levenservaring, vol mooie momenten. Ook tegenslagen, maar zie die als leermomenten. Want als je er goed mee omgaat mag je daarna weer een level verder denk ik eigenlijk. Ik ben geen ervaringsdeskundige hoor, ik vertel alleen wat ik denk en wat ik geleerd heb van de zogenaamde mindere momenten in mijn leven.

Zondagskind

Ik heb niet zoveel meegemaakt. Ik zeg altijd, ik ben geboren op zondag, op Vaderdag nog wel. Mijn vader zei altijd, mijn mooiste Vaderdagcadeau ooit. En als je geboren bent op zondag dan ben je een gelukskind. Nou ik denk ook dat ik het leven heb gekregen van een prinsesje. Maar mijn moeder ook, mijn oma ook. Het is gewoon genetisch bepaald.


Help mijn wereld stort in

Mijn leermomenten zaten meer in de werksfeer. Ik heb fusies meegemaakt, ontslag, boventallig, faillissement. En soms stortte mijn wereld in. Dan dacht ik, nou deze keer komt het echt niet goed. Maar het was juist andersom. Mijn leven werd beter en beter. Na elk ontslag kwam ik er weer beter uit.


Iedereen huilen

Dus bij het laatste faillissement, toen overal beslag op werd gelegd en mijn collega´s huilend rondliepen op kantoor, zei ik alleen. Niet getreurd, het wordt altijd beter. De meesten keken mij vreemd aan. Maar wat ik hieruit geleerd heb, als je vertrouwen hebt in de toekomst. Als je vertrouwen hebt dat er voor je gezorgd wordt dan kom het altijd goed. En ik denk dus als je de depressie in schiet, of alles negatief, zwart en vol ellende ziet dan krijg je die ook.


Dankbaar voor het leven

Noem mij maar raar, maar ik denk dat het zo werkt. En ik ben geen wonderkind, heb geen speciale gave, maar de ervaring leert dat ook toen wij naar Spanje emigreerden en we vol geluk en blijheid het leven in liepen dat ALLES lukte, alleen maar mooie ervaringen kwamen op ons pad.

Ik ben dan ook erg dankbaar voor het leven, voor elk levensjaar, voor elke stap die ik heb mogen zetten. En ik hoop er nog veel meer te mogen zetten. En omdat ik vandaag jarig ben geef ik CADEAUS. Want het hele leven is 1 groot cadeau.


Cadeaus voor iedereen

Je krijgt van mij bij de Mini-Cursus: Red jezelf in het Spaans in 5 dagen. En let op het woordje: RED. Soms lezen mensen SPREEK, maar dat kan natuurlijk niet in 5 dagen. Vanwege mijn mooie 53e levensjaar krijg je 2 CADEAUS erbij:


Cadeau 1: de Spaanse Tapas & Gerechtencursus met 10 mooie recepten, lesvideo´s en Spaans-Nederlandse boodschappenlijstjes. EN Cadeau 2: 75+ Spaans minuutje. Dat zijn 75 korte Spaanse lesjes, oefeningen voor elke dag eentje. En nog veel meer, ruim 100 Spaanse lessen krijg je voor 17,50 euro. Tot 15 juni 2022 23:59 uur, want daarna is mijn verjaardag voorbij. Een leuk cadeau voor jou, maar ook voor mij. Over 2 minuten starten met de 1e les:  https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/minicursus-2cadeaus

Un beso Cintha

www.supergoedspaansleren.nl/jarig

info@supergoedspaansleren.nl

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.