Het ontstaan van in 30 uur Spaans leren spreken
09 november 2022 
8 min. leestijd

Het ontstaan van in 30 uur Spaans leren spreken

Ik woonde al bijna een jaar in Spanje met mijn gezin. Ik deed wat werk voor mijn oude Nederlandse werkgever. Op een dag kreeg ik te horen, je uren worden wat minder. Ok, wat zal ik gaan doen? Dit was DE KANS om een bedrijf op te gaan starten. Al 20 jaar een droom van mij, maar nu kreeg ik een duwtje. Maar ja wat zal ik gaan doen?

In the middle of nowhere

Ik zit hier in een godverlaten dorp, in the middle of nowhere, 700 Spanjaarden om mij heen. Wat zal ik gaan doen? Het zal online moeten, want dan kan ik mensen vinden die ik kan gaan helpen. Wie ga ik helpen? Ik kan de Spaanse bedrijven helpen met de communicatie in Europa, ik spreek een aantal talen dat moet vast lukken. Maar de meeste Spaanse bedrijven zijn niet zo vooruitstrevend, vinden het gauw al prima en maken zich het liefst niet al te druk. En toen zei een bekende online onderneemster tegen mij: Jij bent toch zo goed met je talen? Ga dat doen. Maak het zo makkelijk mogelijk voor mensen, succes gegarandeerd.

Een flits

En ineens was het alsof er een lichtflits kwam, ik voelde aan alles JAAAAAA dit is het. Ik heb geen onderzoek gedaan, ik ben niets gaan uitzoeken, ik ben gewoon gestart. Ik wist precies hoe ik het wilde doen. Ik had inmiddels al zoveel online challenges gevolgd. Ik wist namelijk helemaal niets van het internet. Maar ik was zo ontzettend leergierig en ik zag het helemaal voor mij. Ik stuiterde de hele dag door, dit ga ik doen!


Engels leren aan Spaanse kinderen

Toen wij in 2015 in Spanje aan kwamen, toen vroegen Spaanse moeders aan mij. Wil je mijn kind misschien Engels geven? Kun je daarbij helpen? En ik vond het leuk. Ik dacht, dat is een mooie manier om mensen en kinderen te leren kennen. Dus het liep gelijk storm. Elk kind wilde Engels bijles. En ik begon vol goede moed. De kinderen namen hun lesboeken en huiswerk mee. En ik dacht alleen maar, tjonge jonge wat een hoop onzin qua grammatica moeten ze weten, terwijl ze nog niet eens 1 zin kunnen zeggen in het Engels. Dus toen ik startte met mijn bedrijf om iedereen makkelijk Spaans te leren, wist ik heel duidelijk hoe mijn lessen er NIET uit moesten zien. Het gaat geen standaard ´ouderwetse` lesmethode worden


Hoe moeten mijn lessen zijn

En dan start je met je idee, komen er ineens mensen op je pad, alles loopt. Ik knalde van de adrenaline. Ik had 1 doel voor ogen.

 1. Mijn cursus moest leuk zijn, want anders haak je af
 2. Mijn cursus moest makkelijk zijn, want anders haak je af
 3. Mijn cursus moest snel zijn, want anders haak je af

Hoe leerde ik Spaans

En ik bedacht hoe ik Spaans had geleerd in 1998 in Mallorca. Ik had toen Tomás leren kennen, mijn nu Spaanse man, en ik wilde destijds dolgraag integreren, lekker met de mensen kunnen kletsen en werken voor een Spaans bedrijf. Ik ging heel gedreven aan de slag en leerde in 4 maanden Spaans. En ik keek ook naar mijn kinderen, wij waren in juni 2015 in Spanje gaan wonen. Ze spraken toen echt geen woord Spaans. En leerde het supersnel.


 Zo moet het dus niet

Zo zou ik het dus niet gaan doen. Wat vond ik allemaal leuk aan die online challenges waarmee ik zo snel van alles leerde over het internet en online ondernemen.

 1. De video´s, dus ik zocht de Spaanse juf van de kinderen op, want er moet natuurlijk wel iemand naast mij staan die perfect Spaans spreekt. Maar IK als Nederlandse met m´n 20 jaar aan ervaring kon natuurlijk supergoed uitleggen wat nou zo moeilijk was aan het Spaans.
 2. Een bijgaand lesdocument, graag met letterlijke uitspraak want dat is superhandig. En het is mooi als je het ook kan lezen wat je moet leren.
 3. Een oefening erbij, want dat is een mooie herhaling van wat je zojuist gehoord en gezien hebt. En van herhaling leer je alleen maar.
 4. De rest van alle hulpmiddelen (podcasts, e-books, toetsen, examen, certificaat, luisterspellen) volgden later

Hoe vertel ik het de wereld 

Ik had een paar lessen gemaakt en bedacht, ok de wereld weet niets van mijn bestaan af dus ik zal het wel moeten gaan vertellen op social media. En ik ging LIVE, ik maakte video´s. Ik vond het best moeilijk, maar commentaar boeide me niet. Ik had 1 doel, 1 focus DIT IS MIJN DROOM en dit gaat lukken! En ik riep iedereen op om makkelijk mee te gaan doen. Ik had natuurlijk geen cursuswebsite, ik had alleen een paar lesjes af. En ik maakte een Facebook Groep. De eerste maand deden er 100 mensen mee, ze konden weer afhaken na een maand, dus iedereen die graag Spaans wilde leren had zoiets van, nou kom maar op, ik heb niks te verliezen. En het mooie, nagenoeg NIEMAND haakte af.

Uit ons dak

En ik ging uit mijn dak. En dan zei ik jongens hier komt les 1. En ik stuurde alles handmatig toe per mail en riep iedereen op om ook video´s te maken en deze te plaatsen in de Besloten Facebook Groep. Echt het DAK GING ERAF. Zo cool. En ik viel van de ene verbazing in de andere. Wat had ik gedaan? Wat was er nou zo bijzonder? Waarom waren al die mensen zo enthousiast? En dat vroeg ik ze en kreeg van iedereen te horen, dit is zo cool en dit is zo anders. Dit is LEUK, dit is makkelijk, ik leer het snel. Kom maar op met de volgende les. En zo ging dat maand na maand door. En bijna niemand viel af. Iedereen wilde meer en meer leren.

Elke maand meer mensen

En elke maand kwamen er meer mensen bij. Dat was een werk, 70, 80 uur werkte ik per week. Maar het voelde helemaal niet als werken. Het voelde als mijn droom die uit kwam. Ik ging op adrenaline, op het plezier van de mensen, op het enthousiasme van iedereen. En dan vroeg ik, wat willen jullie nog meer? En toen kwamen de luisterspelen, de toetsen, de podcasts, een printbaar e-book. ALLES wat ze nodig hadden. Het was waanzinnig.

Síí weer een Spaanse situatie

En elke keer als ik door mijn Spaanse dorp liep, want daar maakten wij de lesvideo´s. En als ik dacht, ja maar dat gebruik ik vaak, dat is belangrijk, dat moeten mijn cursisten weten dan maakte ik er een les van. Uiteraard liet ik alles checken door mijn Spaanse juf, mijn schoonzus, alle Spanjaarden in mijn omgeving. En zo kwamen er allemaal leuke lesvideo´s met het bijbehorende materiaal. Allemaal kleine korte makkelijke stapjes waardoor het IEDEREEN lukte. Echt ik ging uit mijn dak.

Droom groot

En toen bedacht ik, als ik groot wil worden en als ik het makkelijk wil maken voor mijzelf en voor iedereen dan maak ik een mooie online leeromgeving. En ik investeerde en investeerde, cursuswebsite 1, toen 2 en nu zit ik al op cursuswebsite 3, maar deze hou ik. Hier zit een heel team achter die mij helpt. Kost een vermogen, maar dit is fijn voor al mijn cursisten. 24 uur per dag kun je inloggen, in je eigen tempo kun je alle lessen doen en je vragen kun je stellen bij de cursus. En je video´s met je uitspraak kun je ook daar zetten. Alles mooi op 1 locatie.

Alles onder 1 dak

Dat scheelde een hoop tijd, ik hoefde niet meer alle lessen handmatig te versturen. Alles stond mooi op 1 plek hoe cool is dat. En ik merkte dat de resultaten van mijn cursisten ongelooflijk waren. Als mensen en daar was ook Michael Pilarczyk, de bekende Nederlander die ik les mocht gaan geven, privélessen. Zo cool. Ik ging nog meer cursussen volgen, investeerde flink in mijzelf en ik leerde zoveel. Maar mijn cursisten ook, ik merkte dat als zij privélessen boekten dan konden zij in 30 uur de hele basis hebben. En 30 uur erbij en ze konden makkelijk Spaans praten. Jee dit is cool, hoe is het mogelijk. ALLES wat ik wilde was gelukt. Ik hoorde cursisten lachen om mijn lesvideo´s en ze kregen korte stapjes, zodat je het vol kan houden. Want ik weet dat mensen zich niet zo lang kunnen concentreren. Dus hooguit 10 minuten per stapje. YEAH ook gelukt. Waar ik voor stond was waarheid geworden:

 1. Mijn cursus moest leuk zijn, want anders haak je af
 2. Mijn cursus moest makkelijk zijn, want anders haak je af
 3. Mijn cursus moest snel zijn, want anders haak je af
 4. Resultaat niemand haakte af, maar………..

Sommige mensen lukte het niet

Ik stuurde elke week 3 lessen handmatig. Dat tempo lag natuurlijk veel te hoog met al die drukke levens die de mensen hebben. Bij sommige mensen stapelden de lessen zich op, ze haakten niet af, maar konden door de drukte het tempo niet bijhouden. En nog steeds, je krijgt nu wel alle lessen in 1x, maar sommige mensen hebben gewoon een stok achter de deur nodig. En toen ineens bestond ZOOM, yeah de uitvinding voor mij. Mijn eigen Online Klaslokaal. Geweldig, nu kan ik ook alle mensen helpen die graag begeleiding wensen. En dat werden mijn LIVE Beginners / LIVE Semi-Gevorderden / LIVE Gevorderden. Gewoon de Online cursus doen, maar met 8 weken begeleiding. Succes gegarandeerd. Deze groepen starten slechts 2x per jaar. In januari en september. Dus als je wilt, geef je gauw op, want VOL=VOL. En dit is mijn beste uitvinding ooit, vele extra tips, extra lesmateriaal en enorme resultaten boeken mijn mensen. Die dus altijd gezellig zijn en zin erin hebben. Superleuk!

Alles lukt en jou ook

En in mijn leven merkte ik ook dat alles lukte. 1 focus, 1 droom en je krijgt het voor elkaar. Ik was het levende voorbeeld. En ik ben echt niet bijzonder slim of zo. Als ik het kan dan kan iedereen het. En ik merkte dus ook in mijn duizenden cursisten inmiddels dat ik een bepaald soort mensen aantrek. Dit klinkt een beetje raar net alsof ik het over dieren heb, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel de mensen in mijn community zijn positief ingesteld, heel veel leven hun mooiste leven of zijn bezig met het verwezenlijken van hun droom Vaak hebben zij ook iets meegemaakt, waardoor zij weten dat je NU moet genieten en niet LATER. Je weet namelijk maar nooit wanneer het voorbij is.

Weg met de zekerheid, genieten is ons doel

En ik merk dat ontzettend veel mensen afwijken van de zogenaamde zekerheid. Wat je vroeger te horen kreeg, je moet een vaste baan hebben, want dan heb je zekerheid. Je moet een huis kopen, want dan heb je zeker een dak boven je hoofd. Je moet een gezinnetje vormen, want dat hoort erbij. Eigenlijk als je het goed bekijkt dan is de enige zekerheid die je hebt HET LEVEN, je krijgt een dag om wat moois van te maken. Elke stap die je nu zet kan richting je droom gaan. ZET je droom op papier en laat ´m uitkomen. Het kan absoluut, ik ben het levende bewijs. Stapje voor stapje, het hoeft niet morgen klaar te zijn. Gewoon elke keer een stapje en zet een deadline en een duidelijke focus. Het gaat je lukken, absoluut, wel doorzetten natuurlijk.

Tijd komt nooit meer terug, geld vult zich wel weer aan

Heb je vragen, wil je mijn hulp, wil je ook graag Spaans leren op een snelle, leuke en makkelijke manier, dan moet je bij mij zijn. Er zijn dus ook Spaanse leraren die zeggen, ga jij eerst maar eens de basis bij Cintha leren en kom dan terug bij mij. En ik zeg ook, hoe cool is om uitleg in je eigen taal te krijgen. En al die mensen die het GRATIS de taal proberen te leren, daar zeg ik tegen, zonde van je tijd. Als je weet dat jouw tijd kostbaarder is dan je geld. Tijd komt nooit meer terug, geld wordt weer aangevuld. Dan ga je toch niet je tijd verdoen aan gratis apps, gratis lessen. En ik geef heel veel gratis, maar dat is ook om jou te vertellen dat het Spaans leren gelukkig ook anders kan. In weken en niet meer in jaren. En nu bestaat er ook eindelijk een leuke en niet saaie cursus die succes garandeert.

Un beso Cintha

Doe je mee?

Probeer eens mijn Gratis Spaanse lessen via www.supergoedspaansleren.nl/gratis dan kun je zelf zien hoe mijn cursus werkt en waarom je alles zo snel onthoudt. En als je meer wilt leren dan heb ik de Online Beginners en/of de Online Semi-Gevorderden nodig. Maar uiteraard ben je nooit iets verplicht. En zeg ik SUCCES GEGARANDEERD en niet goed = geld terug binnen de wettelijke termijnen.

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.