De wereld werkt van binnen naar buiten
06 maart 2019 
2 min. leestijd

De wereld werkt van binnen naar buiten

De wereld werkt van buiten naar binnen. Zo dat is een mooie zin die ik gisteren hoorde van Katelijne. Je weet dat ik probeer om meer inzichten te krijgen in ‘hoe’ het nou eigenlijk allemaal werkt.
 

Draai om je oren

En dit is gelijk een mooie zin waarmee we met IEDEREEN af kunnen rekenen die eens onaardig reageert op een ander mens. Waarmee we gelijk iemand even klets, klets een draai om z’n oren kunnen geven.
 

De wereld is altijd hetzelfde

Kijk de wereld is altijd hetzelfde. Alleen de manier hoe jij ergens op reageert is anders. Dat doe jij, omdat het iets zegt over jou. Of over jouw opvattingen of over jouw normen en waarden. Jouw reactie op een vraag van iemand of een opmerking of gewoon een post dat zegt iets over jou.
 
Katjing, komt-ie aan? Is het kwartje gevallen? Dus als jij reageert bijvoorbeeld, pfff wat ben jij stom zeg. Dan zegt dat iets over jou. Of als jij reageert met een opmerking, blijf lekker in je eigen land en kom niet naar Spanje. Dan zegt dat iets over jou.


Wees lief voor elkaar

En dan wil ik nu vragen, voordat jij reageert op iemand, vraag jezelf af, hé waarom doet dit iets met mij? Waarom wil ik hierop op deze manier reageren? Wat zegt dat over mijzelf? Heb ik soms ergens een probleem?
 
Want JAAAA dat zeg je dus. Dus elk iemand die onaardig is, daaronder gaan we zetten #dewereldwerktvanbinnennaarbuiten of te wel #watjezegtbenjezelf en klets die krijg je keihard in je gezicht.


De schuld ligt altijd bij jezelf

Misschien worden mensen dan milder naar zichzelf en dus naar elkaar toe. Kijk met mededogen naar jezelf zei Katelijne en dus ook op die manier naar een ander. Verbeter de wereld begin bij jezelf. En leg ook de schuld bij jezelf, nooit bij een ander of bij een bepaalde situatie.
 
En wat zij ook zo mooi zei, vergelijk jezelf NOOIT met een ander. Iedereen heeft bepaalde kwaliteiten en jij dus ook. Maar ga jezelf niet vergelijken of wees niet jaloers. De enige waarmee jij je mag vergelijken is met jezelf.


Vergelijk jezelf met jezelf

Kijk hoe je er NU bij staat en bijvoorbeeld een jaar geleden. Wat heb je allemaal mogen leren in dat jaar. Hoe ben je weer wat beter geworden. En dan kun je vrijwel altijd trots zijn, want je bent ongetwijfeld weer beter geworden.
 
In ieder geval al mijn Spaanse cursisten op zeker. Want nog steeds de enige manier om Snel & Makkelijk Spaans te leren die vind je bij mij.
 

Snel en Makkelijk Spaans Leren 

En juist vanaf het begin af aan. Want of je bent al je super kostbare tijd aan het verdoen in één of andere app of gratis methode. Daar is niks mis mee hoor. Dat zijn geweldige hulpmiddelen, maar je gaat er GEEN Spaans mee leren.
 
Je hebt nou eenmaal wat grammatica nodig en gelukkig laat ik jou niet verdwalen, maar houd ik het simpel en makkelijk en zo leuk mogelijk voor je.
 
Dus het gaat helemaal goed komen met Spaans leren in 16 weken. Maar pak dan eerst maar eens mijn GRATIS onderdelen via www.supergoedspaansleren.nl/gratis
 
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.