DOE WAT JE MOET DOEN! Misschien wel in Spanje wonen
15 maart 2023 
2 min. leestijd

DOE WAT JE MOET DOEN! Misschien wel in Spanje wonen

Als je iets wilt dan doe je het. Als je voelt dat moet ik doen, dan moet je dat doen. Als je iets wilt, maar het lukt niet op dat moment dan ga je er naar streven met een deadline en dan lukt het je wel. Waarom zou je in je leven langer wachten?
 

Ga er vol voor


Twijfelen, rondzoeken, zelf klooien. Waarom doe je dat jezelf aan? Dat is zonde van je tijd en ik zeg altijd: “tijd is kostbaarder dan geld”. Tijd komt niet meer terug, geld wordt weer aangevuld. En als je dan bijvoorbeeld graag Spaans wilt leren, doe maar gewoon? Pak de enige makkelijkste manier, die van mij uiteraard, en ga ervoor. Of als je voelt ik moet nu gaan schilderen, doe dat. En dat is met alles in het leven ga ervoor. Ga niet zeggen, ik zou best wel willen…. of je stelt je plannen uit. Of je zoekt al naar smoesjes waardoor je het niet doet. Wat heb je te verliezen? GAAN! in dit leven
 

Schakel je gedachten uit


Pak eens pen en papier en schrijf eens op voor jezelf, hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat zou je graag willen? Makkelijk om te bereiken, gelijk starten dan. Niet meer over nadenken. Vooral NIET denken, jouw gedachten en dat zijn er honderdduizenden die zeggen altijd "neeeee, niet doen." "Of weet je dat wel zeker." Die gedachten moet je uitschakelen, allemaal elimineren. Volg je gevoel en dan doen, dat is namelijk veel beter. Dat is absoluut de reden waarom ik mijn droom leef. Gewoon niks denken, laat het over aan je gevoel. Voelt het goed, GELIJK doen.


Niet denken maar doen!

 

Geef je over aan je gevoel


Heb je een bepaalde beslissing te nemen, probeer te voelen wat goed is. Zo heb ik mensen in mijn groep die denken JAAAA of SIIII ik ga NU starten met Spaans leren, zo cool. Ik word daar blij van. Die denken, joehoe dit ga ik doen, want het voelt goed en je weet nooit wat er hierdoor weer allemaal op je pad komt. Als je jouw gedachten uit durft te zetten en je over durft te geven aan je gevoel dan leef je op een relaxte manier. Dan weet je dat het allemaal wel goed gaat komen. 
 

Ik denk nooit na


Echt letterlijk denk ik nooit ergens over na. Soms zeggen mensen waarom heb je dat niet gezegd dat je bijvoorbeeld LIVE lessen gaat geven voor Semi-Gevorderden. Ik zeg, joh ik heb echt geen idee. Het komt in mij op en ik denk jaaaa dat ga ik doen. Ik vraag wel eens aan mijn cursisten: waar hebben jullie behoefte aan? En dan kom ik ook weer tot mooie inzichten. Verder doe ik waar ik zin in heb, wat goed voelt, wat fijn is voor mijn cursisten, waar zij behoefte aan hebben en waar ik blij van word en goed in ben.
 

Je krijgt alles vanzelf


Iedereen volgt een bepaald pad en wat er op je pad komt daar moet je iets mee doen. Als je ineens bijvoorbeeld heel vaak Spaans leren tegen komt dan moet je dat gewoon doen, want er gaat weer iets uitkomen. Of als je ineens steeds verf en kwasten tegenkomt, ga schilderen, het gaat je weer verder brengen op je pad. En daarom zeg ik, "denk niet zo lang of denk helemaal niet. Ga op je gevoel. Gewoon doen, zo moeilijk is het allemaal niet."
 
Doe jij dit ook? Durf jij je gevoel te volgen? Ik hoor het graag van je. Kom maar op met mooie verhalen als jouw gevoel je ergens gebracht heeft. info@supergoedspaansleren.nl mag ik jouw verhaal delen? Zou ik super vinden. 
 
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.