Elk jaar een ander

Waarom lukt het wel of waarom lukt iets niet. Als je maar niet zegt, “bij mij lukt nooit iets”. Je weet wel van die mensen die zeggen, “ja maar door hun schuld kan ik nu niet werken of zo. Of omdat jij zo doet kan ik niet normaal functioneren.” Van die mensen die een slachtofferrol aannemen. Ik ben van mening dat alles gebeurt vanuit je gedachten. En je hebt altijd zelf een keuze hoe je ergens mee om gaat.


Blik op mijn leven

Ik was iets aan het lezen, het ging over de tegenslagen in het leven. En toen ging ik even terugkijken naar de tegenslagen in mijn leven. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk niets ernstigs meegemaakt heb.

images (1)
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Maar ik wel veel meegemaakt op werkgebied. Ik werk sinds mijn 21ste. En omdat ik gauw iets saai vind worden had ik op een gegeven moment een curriculum vitae van 4 kantjes vol. Ik had van alles gedaan, journaliste, public relations, marketing, beurzen organiseren, vestigingsmanager, regiomanager, personal assistent, internationale verkoop. Eigenlijk heb ik zoveel gedaan, maar dat heeft mij ook heel ver gebracht. Zet mij maar ergens neer en ik kan het vast wel. Dat zei Pipi toch ook ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. En zo is het ook.


Wat is mooier dan reizen en werken

Maar ik met mijn honderdduizend baantjes heb dus op werkgebied het één en ander meegemaakt. Nu waren de beste jaren van mijn leven, de jaren dat ik ging werken en reizen. Heerlijk ski-les geven met mijn zus in Oostenrijk. In een discotheek werken in Albufeira in Portugal. Op Tenerife voor een duikschool aan de gang gegaan en uiteindelijk naar Mallorca voor een entertainment cursus voor Sol Hoteles. Jullie weten hoe dit afgelopen is, want toen kwam ik Tomás tegen.


Elk jaar een ander
Maar ik ga even verder op mijn ervaring op werkgebied. Je hoort wel dat ik mij niet hecht aan collega’s of een werkgever. Elk jaar een ander, heel makkelijk. De eerste keer dat ik het meemaakte zat ik in de OR (Ondernemingsraad) en was dus vol betrokken bij de overname. Ik was vestigingsmanager en de zaak werd over genomen door een ballentent. Ik wilde niet mee dus ik werd uitgekocht. Hier had ik veel van geleerd. En een bedrag meekrijgen is best leuk. Toen ging ik weer ergens anders werken en werd ik na een tijdje boventallig verklaard. “Ik boventallig? Voel je wel goed bij je hoofd.” En bij de werkgever daarna, weer boventallig. Ik ging nog op een gegeven moment aan mezelf twijfelen.images


Denk positief

Maar ik had zo weer ander werk. Ik heb echt nooit 1 dag zonder werk gezeten. En ik ging naar de volgende, superleuke baan, en toen ging die tent failliet. Aangezien ik een soortgelijke situatie nou al een paar keer had meegemaakt, kon ik tegen mijn huilende collega’s zeggen. ‘Relax, je komt er altijd beter uit. Maak je niet druk.’ Maar tjongejonge, het gebeurt mij al weer, ik dacht dat ik wel eens genoeg had gehad. Maar wij, superpositief klant onder onze arm mee naar het volgende bedrijf en een dag later waren we vol aan de slag. Kan het nog mooier. Mega trots was ik op mijn collega en mij. We hadden het weer voor elkaar.


Ommekeer

Als ik nu hier op terug kijk dan kan ik zeggen dat ik beter ben geworden van elke tegenslag. En deze tegenslagen stellen eigenlijk niets voor, maar ook het overlijden van mijn vader dat hebben mijn zus en ik positief benaderd. Het hoort nou eenmaal bij het leven. Wij waren vooral blij dat we heel lang wel een vader hebben gehad en dat hij niet heeft hoeven lijden. Maar soms zorgen dit soort gebeurtenissen voor een hele grote ommekeer in het leven. Maar dat heb ik het al eens eerder met jullie gedeeld.


Uiteindelijk komt het weer goed

Elke tegenslag die je krijgt in je leven dat brengt je weer ergens. Nu heb ik nagenoeg niets meegemaakt, maar sommige mensen raken in zak en as van een tegenslag. En blijven daar jaren in hangen. En ik ben mening dat als jij niets doet met een tegenslag dan komt-ie nog een keer langs, totdat je er iets van leert. En dan zeg ik, je kunt beter er naar kijken en er mee dealen en zo goed mogelijk verder gaan. En soms heb je echt wel even tijd nodig. Maar met positieve gedachten en dankbaar te zijn voor hetgeen je wel hebt, dan kom je altijd verder en red je het uiteindelijk weer.

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.