Emigreren naar Spanje
13 april 2022 
2 min. leestijd

Emigreren naar Spanje "Werken"

Gisteren was ik bij mijn vriendin Paqui. Ze heeft een groot, goedlopend bedrijf. We hadden vergadering gehad en toen zei ze, kom we gaan koffie drinken. Nu vind ik zelf werken in Spanje echt relaxed. Mensen van kantoor gaan ergens in een café koffie drinken, bestellen een tostada met jamón of queso en genieten zo’n drie kwartier van hun ‘ontbijtje’. 


Koffie drinken doe je in de kroeg

Ik zeg tegen die meiden, lekker joh ‘werken’ in Spanje. In Nederland drink je jouw koffie achter je bureau. Eet je jouw lunch achter je computer. Zeggen die meiden, hoe kan dat nou? Dan maak je al je papieren vies. Het is algemeen bekend in Nederland wordt er gewerkt en gewerkt en gewerkt. Als ik hier over nadenk, dan denk ik. Wij zijn echt niet goed bij ons hoofd…..

Maar goed. Paqui zegt tegen die meiden, luister eens naar la holandesa. Straks denkt ze dat we hier in Spanje alleen maar feest vieren, genieten en siesta slapen. Zij keihard lachen en Paqui zegt zelf 'en dat is ook zo ,hahaha.'


Relaxt werken???

In de bijna 7 jaar dat ik hier nu woon, en natuurlijk is de ene provincie absoluut de andere niet, want op Mallorca was het heel anders. Maar hier in Extremadura wordt ‘gewerkt’ op een relaxte manier. Veel te veel uur per dag (behalve de ambtenaren), maar wel vele lange pauzes tussendoor. Stress zie ik hier weinig, behalve bij mijn vriendin Paqui.


Keihard knokken??

Maar de mensen, zoals Paqui die zijn hier op 2 handen te tellen. Mensen die hun eigen bedrijf vanaf de grond hebben opgebouwd. Die keihard knokken voor hun bestaan en die ervoor gaan. Gek genoeg heb ik een onwijze klik met deze mensen.

Altijd klagen….

Ik snap niet dat er mensen zijn die het leven zich laten overkomen, die zich door de dag heen slepen. Die van alles moeten omdat het nou eenmaal moet. Die altijd geld tekort hebben en de hele dag klagen. Dan denk ik, daar vraag je toch zelf om. Als jij wilt dan kun je toch je hele leven naar je eigen hand zetten. Iedereen verdient het toch om zijn/haar mooiste leven te leven.


Smoesjes

Waarom leef je niet je mooiste leven? Echt ik snap er niks van. Dan zoeken ze van die smoesjes, "ja maar dat kan ik niet." Dan ga je het toch leren, verdorie. Wat is dat nou voor een bullshit. Ik snapte toch ook geen zak van het internet. Dan ga je er toch in verdiepen. Dan zorg je toch dat je het leert.

Werken voor 6 euro per uur

Nee, de Spaanse meiden hier kiezen ervoor om de straat te vegen of 14 uur per dag in de fabriek te staan voor 6 euro per uur om fruit te sorteren. En dan zeggen ze ja, "jij hebt lekker makkelijk praten." En ook dan denk ik, wat een onzin. Maar laat maar, je kiest er zelf voor.

Visualiseer je doel

En zo is het met alles. Wil jij je mooiste leven gaan leven, doe dat dan. Visualiseer wat je wilt, doe alsof je het al bereikt hebt. Maak een actieplan op gevoel en vooral DOEN. Houd FOCUS en zet door. En jij gaat ALLES behalen wat jij wenst.

Ben je ziek, tja dat is vervelend, maar haal het beste eruit wat je eruit kan halen. Heb je beperkingen, ook dan heb je mogelijkheden. ZOEK altijd naar het positieve. En problemen bestaan niet, dat zijn obstakels waarvoor je oplossing zoekt. En dan ga je weer verder.

Je bent toch (niet) achterlijk

Je bent toch niet goed als je jouw leven laat bepalen door anderen. Je weet nooit hoe lang je hier rond mag lopen. Maak er wat van, geniet! Het leven is zo mooi, als je dat zelf wilt. En wil je werken in Spanje, ik zeg altijd probeer voor jezelf te werken. Steek je hoofd flink uit boven het maaiveld en vertel de hele wereld wat je doet. Maar lukt dat niet, zoek eventueel een internationaal bedrijf. 


Heb je plannen om te emigreren, bekijk eens mijn Gratis Masterclass: Emigreren naar Spanje via www.supergoedspaansleren.nl/masterclassen


Un beso Cintha


Wil je ook graag in Spanje werken of Spaans leren. Kies dan voor de Snelste, Makkelijkste en Leukste manier om Spaans te leren, want de taal heb je sowieso nodig.

Meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.