Extremadura - Spanje het best bewaarde geheim
04 maart 2019 
1 min. leestijd

Extremadura - Spanje het best bewaarde geheim

Sinds we weer een camper hebben (zie video: Emigreren naar Spanje en hoe jij je dromen uit kan laten komen: https://youtu.be/ND_wX5dQY0s), gaan we regelmatig 2 dagen wandelen ergens in Extremadura. Ik houd namelijk echt van natuur, rust, de zon en natuurlijke zwembaden. Ik hoef niet zo nodig naar de Costa’s. 

Los Peregrinos

Dit weekend vertrokken we naar 2e Bedevaartsoord van Spanje – Guadalupe. Tevens in 2017 verkozen tot mooiste dorp van Spanje. En eigenlijk is het heel toeristisch hier, alleen zijn het voornamelijk Spanjaarden. Zij komen hier voor El Monasterio de Guadalupe met haar maagd, la Virgen de Guadalupe. En het is werkelijk een reis ver terug in de tijd. Eigenlijk werden wij ook een soort peregrinos (pelgrims), onthoud dat woord als je op bedevaart gaat. En als je El Descanso de Los Peregrinos ziet staan, dan weet je dat je daar kunt uitrusten.

Santiago de la Compastela

Mijn cursisten die mee gingen met onze Spaans in de Praktijk Rondreis door Extremadura vorig jaar, noemde dit gebied ‘Het best bewaarde geheim van Europa’. En dat vind ik een geweldige naam die volledig de lading dekt. In deze video liepen wij La Ruta de Las Ermitas (de Route van de Kapelletjes) zie video: https://youtu.be/jZQNmCB9qf0. En net zoals naar Santiago de la Compastela, lopen vele mensen ook de pelgrimstocht naar Guadalupe. Je kunt komen via La Ruta Verde (de groene route) of La Ruta de la Plata die vanuit Sevilla loopt.

Als je eens met een groep naar Guadalupe wilt wandelen of liever te paard dan kun je met ons mee. Het is hier zo mooi, Extremadura (Spanje tussen Madrid en Portugal) is prachtig. Ga mee met onze Spaans in de Praktijk Rondreis of boek jouw wandelreis. Of boek jouw persoonlijke reisschema.

www.reisdoorspanje.com / https://www.supergoedspaansleren.nl/spaans-in-spanje/ en bekijk de video die wij van deze wandeling maakten via: https://youtu.be/jZQNmCB9qf0

Saludos Cintha
info@supergoedspaansleren

#supergoedspaansleren
#spaansinspanje
#rondreisextremadura

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.