Gratis Challenge Spreek Spaans deze Winter
02 november 2022 
2 min. leestijd

Gratis Challenge Spreek Spaans deze Winter

Spreek je nog niet zo goed Spaans of nog helemaal niet doe dan mee met mijn Gratis Challenge: Spreek Spaans deze Winter van 4 t/m 8 november 2022. Je krijgt van mij wat je eigenlijk altijd krijgt in elke les van mijn online lessen, alleen nu gratis.

Vrijdag 4 t/m 8 november is de Spaanse taal met een Gratis Challenge aan de beurt. Ik geef je ALLES om deze Winter Spaans te spreken. En het kost je GEEN moeite. Dyslexie, 87 jaar oud, geen tijd. Het lukt IEDEREEN. - SUCCES GEGARANDEERD


Je krijgt van mij ALLES, zoals ik altijd geef in ELKE LES van mijn online lessen. Een lesvideo met 2 begeleiders, een Spaanse en een Nederlandse, lesdocument, oefening, antwoorden, podcast en een luisterspel. 

EXTRA is de Gratis LIVE Spaanse les op zondag 6 november om 10:00 uur. Er komt ook een opname. En ALLES ontvang je via de mail. Doe maar mee: https://app.enormail.eu/subscribe/10ac21946a06b5b4b60c551b94b850f7 of schrijf je in via www.supergoedspaansleren.nl/challenge(La Palabra Española 17) 

    Je kunt zeggen: vale – uitspraak: bale – goed. Maar je kunt ook zeggen: 

    De acuerdo – Uitspraak: de akwerdo – akkoord.

    Estoy de acuerdo – Uitspraak: estoi de akwerdo – Ik ben het eens / ik ben akkoord.

    No estoy de acuerdo – Uitspraak: no estoi de akwerdo – Ik ben het niet eens / ik ben niet akkoord. 

Bij een ontkenning zet je NO voor het werkwoord. Ik kom hier later op terug met meerdere ontkenningen.


(La Palabra Española 18) 

Om te vertellen dat je het druk hebt kun je zeggen, tengo mucho trabajo – Uitspraak: tengo moetjo trabaggo – Ik heb veel werk. Je kunt ook zeggen:

    Estoy muy liado/a – Uitspraak: estoi moei liado/a. – Ik heb het druk. 

    No tengo tiempo, estoy muy liada – Uitspraak: no tengo tjempo, estoi moei liada. In dit geval zegt een dame deze zin, dat kun je zien aan de vervoeging liada, eindigend op een -A. De mannen zeggen in dit geval: no tengo tiempo, estoy muy liado.


(La Palabra Española 19) 

    Ellos son de fiar – Uitspraak: ejos son de fiejaar – zij zijn te vertrouwen

    Son fiables – Uitspraak: son fiejables – zijn te vertrouwen

    No son de fiar – Uitspraak: no son de fiejar – zij zijn niet te vertrouwen

    No me fio un pelo – Uitspraak: no me fiejo oen pelo – ik vertrouw het voor geen cent


(La Palabra Española 20) 

Ontkenningen:

Eerder  hadden we het over ontkenningen in de vorm van: No estoy de acuerdo. Hieronder enkele woorden van ontkenning die je op 2 manieren kunt gebruiken:

    Él tampoco está de acuerdo – Uitspraak: el tampokko esta de akwerdo – Hij gaat ook niet akkoord

    Él no está de acuerdo tampoco


    Nunca voy al teatro – Uitspraak: noenka boi al teatro – Ik ga nooit naar het theater

    No voy nunca al teatro


    Jamás lo haré – Uitspraak: gamas lo aré – Ik zal het nooit doen

    No lo haré jamás


    Nadie lo sabe – Uitspraak: nadije lo sabe – Niemand weet het

    No lo sabe nadie


    Nada de lo que dice tiene sentido – Uitspraak: nada de lo kè dice (slissende c) tjenne sentido – Niets van wat hij zegt heeft zin.

    No tiene sentido nada de lo que dice


Un beso Cintha 

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.