Als de klok dubbel slaat

De kerk staat aan het plein in ons Spaanse dorpje: Los Guadalperales in Extremadura. Als de kerkklok begint te slaan dan ben ik gelijk alert. Slaat de klok gewoon standaard  of hoor ik een dubbele klok? Soms ben ik aan het werk, nou ja eigenlijk altijd ben ik aan het werk, druk bezig met de Spaanse lessen, maken van nieuwe cursussen, van alles en nog wat aan gratis lessen. En dan hoor ik de klok ineens dubbel slaan….


Even relativeren

Oef, ik schrik altijd zo, want wie zou het zijn? Ik kan net zoals vele inwoners richting het plein lopen om er achter te komen wie het is. Maar ik blijf altijd gewoon thuis, even relativeren. Waar ben ik ook al weer zo druk mee bezig? Is genieten van het leven niet het allerbelangrijkste wat je moet doen, elke dag?


Genieten….

Je weet het, geniet van het leven, het duurt maar even. Dat hing vroeger bij ons op een tegeltje op het toilet. Nou dat hebben mijn ouders mijn zus en mij wel meegegeven. Hop even die computer uit, heerlijk wandelen met de hond, even ‘el campo in en genieten van de omgeving en van het heerlijke weer.


Zo mooi Extremadura

Wij wandelen hier tussen de rijstvelden en momenteel in de wintermaanden duizenden kraanvogels. Alles is hier vlak, lekker makkelijk lopen dus. En rustig, vriendelijke mensen en iedereen laat elkaar lekker z´n ding doen. Ik geniet hier volop. Voor mij was 2015 nog steeds de allerbeste beslissing om hierheen te emigreren. Ik geniet van elke seconde en heb nog nooit 1 dip gehad.


Emigreren naar Spanje

Heb je al eens mijn Gratis Masterclass Emigreren naar Spanje bekeken? Ik vertel wat wel en niet leuk is in Spanje en wat je allemaal nodig hebt en waar je even over na moet denken. Meedoen kan via de link die je vindt op www.supergoedspaansleren.nl/gratis


Wie weet het?

Oh ja we waren bij de dubbele klok. En als ik dan wil weten wie het is, dan loop ik toch stiekem even via het plein om erachter te komen wie van ons is vertrokken naar de ‘eeuwige jachtvelden’ Waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan?

En niet vergeten ook in 2022 zeggen we Leef je Droom, Droom niet je leven. Feliz Año Nuevo.

Que tengas un buen dia

un beso Cintha


 Wil je graag iets meer weten van een bepaald Spaans onderwerp? 
Laat het mij weten dan kan ik daar vast iets leuks mee doen voor je. info@supergoedspaansleren.nl

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.