Als de klok dubbel slaat

De kerk staat aan het plein in ons Spaanse dorpje: Los Guadalperales. Als de kerkklok begint te slaan dan ben ik gelijk alert. Slaat de klok gewoon standaard  of hoor ik een dubbele klok? Soms ben ik aan het werk, nou ja eigenlijk altijd ben ik aan het werk, druk bezig met de Spaanse lessen, maken van nieuwe cursussen, van alles en nog wat. En dan hoor ik de klok ineens dubbel slaan….


Even relativeren

Oef, ik schrik altijd zo, want wie zou het zijn? Ik kan net zoals vele inwoners richting het plein lopen om er achter te komen wie het is. Maar ik blijf altijd gewoon thuis, even relativeren. Waar ben ik ook al weer zo druk mee bezig? Is genieten van het leven niet het allerbelangrijkste wat je moet doen, elke dag?


Genieten….

Je weet het, geniet van het leven het duurt maar even. Dat hing vroeger bij ons op een tegeltje op het toilet. Nou dat hebben mijn ouders mijn zus en mij wel meegegeven. Hop even die computer uit, heerlijk wandelen met de hond, even ‘el campo;  in en genieten van de omgeving en meestal van het heerlijke weer.


Wie weet het?

Dan loop ik natuurlijk toch stiekem even via het plein om erachter te komen wie van ons is vertrokken naar de ‘eeuwige jachtvelden’ Waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan? Wie weet het?

Que tengas un buen dia y un beso Cintha


Wil je graag iets meer weten van een bepaald Spaans onderwerp? 
Laat het mij weten dan kan ik daar vast iets leuks mee doen voor je. info@supergoedspaansleren.nl

arrow_drop_up arrow_drop_down