Leef je droom… Schiet op!
(Dit is mijn eerste blog geweest toen ik net met de cursus startte)

Vroeger dacht ik, als ik later oud ben dan ga ik lekker reizen en naar Spanje. Maar plotseling, echt binnen 10 dagen overleed mijn vader. Drie maanden later overleed mijn liefste oom.NU

Zo dat kwam wel even binnen, we gingen op reis met de camper, heerlijke absolute vrijheid ervaarde ik. En op een middag, ik had een strandwandeling gemaakt, en ik zei tegen Tomás weet je wat wij moeten doen, ons leven omgooien. We leven maar één keer, ik wil mijn droom NU en niet wachten totdat ik oud ben.

Hop, het roer om
Misschien word ik helemaal niet oud. En dan komt dat lekker reizen en naar Spanje, dat komt nooit. We leven nu, leef je droom. Droom niet je leven. We moeten er nu uithalen wat we eruit willen halen. Dus ik mijn droom voorgelegd aan de kinderen, die vonden het ook wel een avontuur. Tomás, zelf een Spanjaard, vond het wel prima in Nederland.

Droom 1 & 2 – check
Maar ik kan best drammen en doorzetten. Dus begin juli vorige jaar was het zover. We vertrokken naar Spanje. DROOM 1 – check. Maar ophouden met dromen doe ik nooit. Ik had natuurlijk nog een droom. Ik had altijd al graag lekker ruim willen wonen. Nou in Spanje is dat prima te betalen. Dus DROOM 2 in the pocket. Wat een jaar, nou ja wat zeg ik, 9 maanden zijn we nu onderweg en al 2 dromen verwezenlijkt. Ik ben echt wel bezig met leef je droom…bedankt Pap. En mam voor je onvoorwaardelijke liefde en steun.

Fiesta
Want alles wat ik ervan verwacht had, dat is ook letterlijk uitgekomen. Kinderen vinden het heerlijk hier, spreken vloeiend 3 talen en hebben vrienden en feestjes in overvloed. Op en top genieten dus. Maar droom 3 had ik ook, al jaren eigenlijk. Ik wilde zo graag een eigen bedrijf, maar ja wat dan.

Vloeiend Spaans?
Ik bouwde hier in Spanje een website en tja wat nu. Hoe verder? Toen bedacht ik, de kinderen spraken 9 maanden geleden geen woord Spaans. En met deze supermethode spreken ze nu vloeiend Spaans. Laten we deze methode gaan uitbouwen en heel Nederland & België Spaans leren voor een klein bedrag, zodat ook echt iedereen mee kan doen.

Joehoe Droom 3 gaat starten
Dus ik vroeg aan de Spaanse juf van mijn dochter of ze wilde helpen met het maken van video’s. Zij kletst in het Spaans en ik vertaal en doe de rest. Dus nu gaat het dan echt gebeuren. DROOM 3 gaat starten en wel op maandag 16 mei 2016, dan gaan we Spaans geven aan heel veel Nederlanders & Belgen.

Wat een leuke, enthousiaste mensen
Ik kan het niet geloven het gaat echt beginnen. In de besloten Facebook groep Spaans leren voor € 9,95 per maand helpen we elkaar. Inmiddels is een aardige groep al lid geworden. En iedereen is zo enthousiast en de sfeer is zo goed. Het is echt top hoe mijn DROOM 3 gaat starten.

Spaans-in-de-praktijk-reis
Maar weet je wat ook zo leuk is. Een cursist zei, ja ik wil wel eerst Spaans leren, maar daarna wil ik naar jou toe. YEAH wat een idee, en onze Spaans-in-de-praktijk-reis was geboren. Leuk met Spaanse opdrachten. Maar zeggen de anderen, maar dan gaan we ook de Spaanse gewoonten leren. Dus moeten we ook leren Flamenco dansen. En een Paella maken. Haha dat gaat zo leuk worden allemaal. Ik kan niet wachten.

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.