arrow_drop_up arrow_drop_down

Lekker in je pyjama naar de winkel

2 jaar wonen we al weer in Los Guadalperales. Een echt typisch klein Spaans dorpje tussen de rijstvelden en fruitplantage met allemaal witte huisjes. Toen wij 2 jaar geleden vertrokken, wilde ik nog gauw even kleding kopen, want met mijn lange benen pas ik natuurlijk niet in die broekjes van de Spanjaarden. Tomás zei “je hebt echt geen nieuwe kleding nodig, een lange badjas is genoeg.” “Ja hoor, dacht ik nog. Dat zal toch zeker niet kloppen.”

Krulspelden
Maar het is echt waar. Elke ochtend als ik met mijn hondje ga wandelen, kom ik vrouwen tegen in hun badjas. Soms ook gewoon op sloffen in de winkel. Net alsof je op de camping bent. Het maakt allemaal geen zak uit. Je kunt gewoon in je pyjama hier boodschappen doen, niemand zal er iets van zeggen. Ook met krulspelden in, geen probleem. Haha

Lekker kleppenIMG_20170822_085216_resized_20170822_092624830
Het is ook lekker makkelijk, even een bakkie gaan doen, hoewel dat doen ze eigenlijk nooit. Het is altijd even kleppen met de buurvrouw. Kijken of er nog wat te roddelen valt. Tja je moet het ergens over hebben. Dus als mijn straatje niet schoon genoeg is dan zullen ze het daar best over hebben.

 

Maar weet je, ik geef er echt niets om. Mijn schoonmoeder zegt wel eens, ‘niets tegen haar vertellen hoor, je weet wel, die van de hoek. Die moet je niets vertellen.” En dan kijk ik haar lachend aan. “Jee waar maak jij je druk om op je 73ste. Ik heb geen geheimen, doe niets raars. En als ze het over mij willen hebben, helemaal prima. Het interesseert me echt helemaal niets.”

Viva España
Het echte Spaanse leven dus met alles erop en eraan. Van het ontbijt met de koekjes tot de siësta en weet je wat heerlijk is, om 13:00 uur de kroeg in en biertjes drinken met tapas. Wat wil je nog meer? Kom maar eens kijken bij ons in het dorp. Een ware belevenis en dan leer ik je gelijk Spaans. Alles wat je leert, kun je gelijk in de praktijk brengen, want je mag ook opdrachten doen bij de bakker, in de kroeg, in het plaatselijke buurtwinkeltje. En iedereen zal je overal mee helpen, want dat vinden ze leuk. Heel sociaal zijn mijn mede-dorpsgenoten. Ze zullen ook altijd denken dat je familie van mij bent. Pas zocht iemand mij, nou als je vraagt naar ‘la holandesa’, dan zeggen ze, oh Cintha. Kom maar mee, ik breng je wel even. Leuk toch?

Español en siete dias
Ik merk ook echt dat elke dag Spaans leren de ALLERBESTE optie is. Ik ben echt mega fan van 7 dagen Spaans Leren. Mag online of op het bedrijf of hier in ons dorp. Maar het gaat erom dat je minimaal 7 dagen lang elke dag Spaans aan het leren bent en dat werkt echt geweldig. Heel intensief, maar wel de manier. Alles natuurlijk altijd in overleg. Het zijn toch allemaal Spaanse privélessen dus dat komt wel goed. Hasta pronto

Un beso Cintha