Lekker met de deur open piesen in Extremadura
08 oktober 2018 
1 min. leestijd

Lekker met de deur open piesen in Extremadura

Had ik al eens genoemd dat ik in de middle of nowhere woon? Echt hier in Extremadura, grootte 41.634 km2 wonen slechts 26 mensen per km2. Even vergelijken met Nederland, grootte 41.543 km met 412 mensen per km2.
 

Half september, ik ging op rondreis door Extremadura met m’n moeder en zusje. Ze moesten het Parque Monfragüe nog zien, met zoveel roofvogels en herten in de bronstijd.
 

Ze moesten Sierra de Gredos nog zien, een geweldige sierra (bergketen) in het noorden van Extremadura. Superhelder water, ik heb het laten zien in Un Minuto Español video’s, kijk maar eens el puente romano
 

We reisden rond met de camper, lekker rustig overal, alle Spaanse kindertjes weer naar school. Het ‘normale’ leven was weer begonnen. Dus op een gegeven moment zaten wij op een camping en we waren gewoon de enige. Haha
 

De nachtwaker van de camping kwam zich maar even persoonlijk voorstellen, want al zouden we ineens iemand zien op die camping dan wisten we dat hij het was, el señor de nachtwaker.
 

Met niemand hoefden we rekening te houden. Wat een stilte, heerlijk. Lekker lezen, spelletjes doen en genieten van de omgeving en het prachtige heldere water en van elkaar.
 

En als je even naar de wc moest, haha je raadt het al, je kon gewoon met de deur open piesen. Niemand te bekennen in de wijde omgeving niet. 
 

Het was weer super, het is er ook prachtig. Ik kan het iedereen aanraden die niet van massa toerisme houdt. Maar als je houdt van natuur, vogels, culturele steden dan mag Extremadura zeker niet ontbreken aan je lijstje: mooiste reizen.
 

Wil je ook Extremadura bezoeken (tussen Madrid & Portugal)? En je wilt dat wij je helpen met het in elkaar zetten van een mooie reis of je wilt dat we de hele reis begeleiden. Wij vinden dat natuurlijk geweldig. 
 

Un beso Cintha
 


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.