Mensen op de vlucht

Gisteren schreef ik over Spaanse tradities en over mensen die het leven zich laten overkomen. Hier in het dorp, ze worden geboren, ze groeien op, ze volgen en ze gaan dood. Ze bepalen hun leven niet zelf. Es lo que hay! = Het is wat het is! zeggen ze.

 

Es lo que hay

En daar ben ik het dus NIET mee eens. Je bepaalt toch zeker zelf je leven is mijn mening. Nu zeg ik dit wel, maar een aantal jaar geleden liet ik ook het leven overkomen. Ik rende door de dag heen, gestrest van alles regelen voor en om de kinderen heen en mijn werk, totdat ik zelf het heft in handen nam en zei, tot hier en niet verder, we gaan ons leven eens even omgooien. Al is het maar een tijdje, we gaan eens leven in het NU.


Nu

Leven in het NU, dus niet nadenken over het verleden, soms zijn er van die mensen die altijd terugkijken of de schuld geven aan dingen die in het verleden zijn gebeurd. Of nadenken over de toekomst. Duizenden gedachten per dag over alles wat er misschien wel zou kunnen gebeuren in de toekomst. Maar weet je, je bent die gedachten helemaal niet. Gooi al die hersenspinsels eens aan de kant.  Als ik nu wil denken aan een heerlijk ruikende appeltaart dan kun je dat toch. Nou zo kun je ook jouw gedachten eens op een ander level zetten. En probeer ze dan gewoon positief te houden, want uit zetten is best moeilijk.

 

Let op ik trek je door mijn computer heen

Alles positief houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want als ik weer een berichtje zie op mijn spiksplinternieuwe cursuswebsite van iemand die zegt, ik zie niks. Dan ontplof ik gelijk. Waarom heb ik dat? Misschien omdat ik de laatste maand 80 uur per week gewerkt heb om alles op de rit te krijgen, omdat ik niet tegen, wat dan ook wat negatief gebracht wordt, kan. Maar dit zegt iets over mij, hoewel ik in staat ben om de persoon die dat zegt, door mijn computer heen te trekken. Dan zegt dit nog steeds iets over mij. Want ik kan toch ook heel anders hier mee omgaan en lief helpen, zorgen dat alles overal te vinden is. Hoewel ik dat al gedaan heb, vandaar dat ik het frustrerend vind. Maar ook dat zegt weer iets over mij. Dus haal ik maar even diep adem en ga wat anders doen. Want sommige mensen kunnen ook gewoon niks zelf, haha. Nou geef ik weer een ander de schuld, terwijl de schuld ALTIJD bij jezelf ligt. En zo heb je duizenden gedachten op een dag en heb je de keuze om jezelf het negatieve of het positieve in te praten. Dus zie je hoe leidend of lijdend deze gedachten zijn. En daarom zeg ik, leef in het NU. Want ik weet wel wat slimmer is, maar het lukt je niet altijd om dat ook te doen. Leef in het NU, ok even focussen en doen dan.

 

Gouden gesprekken

Dit Paasweekend had ik weer een geweldig gesprek met een prachtig stel. We komen elkaar tegen en ik heb geen idee wat er gebeurd, niks geen gesprek over koetjes en kalfjes of over het weer. Maar binnen 1 minuut de diepte in. Alle gevoelens, ideeën en ervaringen worden gelijk op tafel gegooid. Zo bijzonder. Het mooie is dat we elkaar niet zomaar per ongeluk voor de 1e keer tegenkomen, nee toevallig voor de 2e keer. En nu bestaat ´toevallig` niet, dus er is een reden. En ik weet zeker dat het nog niet klaar is. We gaan elkaar nog een keer ontmoeten. Dat moet namelijk, en ik heb geen idee waarom.

 

Dikke middelvinger

Maar ik heb een geweldig openhartig gesprek met Ron, zij reizen rond in een mooie verbouwde bus, zij hebben geen vaste verblijfplaats, geen hypotheek. Ze leven in het nu en kijken wel wat er op hun pad komt. Nu kwamen wij ze ´toevallig` weer tegen midden in Extremadura. Ron vertelde dat er toch heel veel mensen zijn die zogenaamd relaxed rondrijden, maar wel met hun middelvinger omhoog naar het land waar ze vandaan komen. Duitsers die zeggen ik ga NOOIT meer terug naar Duitsland. Nederlanders die zeggen, ik ben blij dat ik weg ben uit dat kikkerlandje met die honderdduizend regels. Ze lijken wel op de vlucht, keihard weg racen bij een bepaalde situatie vandaan. Maar je hebt nog steeds jezelf bij je. Geef niet de schuld aan anderen of een ander land of een andere situatie, maar aan jezelf, want je kunt er ook voor kiezen om ANDERS met een bepaalde situatie om te gaan en dit zeg ik ook tegen mezelf hoor. En daarbij is het nou echt zo erg? Is het niet overal hetzelfde? Het gaat toch eigenlijk om je innerlijk, je hebt zelf alles wat je nodig hebt. En dan is alles toch goed.

 

Waar staat je wieg

Ik vind het mooie dat ik sinds onze emigratie, nu heel bewust ben geworden van het geluk waar je wiegje staat. Het geluk dat-ie stond in Duitsland of Nederland of België. Want jij hebt alle mogelijkheden, alle keuzes om een geweldig leven ervan te maken. En dat kun je gewoon zelf bepalen. Dat is toch cool! Dat is toch mooi, dan ben je toch het gelukkigste mens dat er rond loopt. En natuurlijk kun je beperkingen hebben, maar als je die nu eens niet de schuld geeft, maar er gewoon laat zijn. Dan is dat toch gewoon goed zoals het is, hier in het NU.

Gratis Spaanse Lessen

En als jij nu eens richting Spanje rijdt, al dan niet met je middelvinger omhoog, want je wilt daar graag wonen, zorg dan dat je Spaans spreekt, want buiten de Costas spreken ze alleen maar Spaans. Als je denkt dat je met je Engels ergens aan kunt komen dan heb je het goed mis. Soms denken Spanjaarden dat ze Engels spreken, hahaha, probeer ze dan maar eens te verstaan. Ga maar naar mijn prachtige spiksplinternieuwe website en schrijf je in voor de Gratis Spaanse Lessen. https://www.supergoedspaansleren.nl/gratis

En wil je daarna meer leren, dan ben je op de juiste plek. Want de enige unieke manier om Snel, Makkelijk en op een Leuke Manier Spaans te leren vindt je bij mij. Snel, door de korte stapjes waardoor je het snel onthoudt. Makkelijk, omdat ik je niet laat verdwalen in moeilijke grammatica, maar het simpel houdt voor je. En Leuk, omdat het korte gezellige lesvideo´s zijn ergens opgenomen in Spanje.

Dan mag je na het inschrijven naar mijn mooie cursuswebsite. Op mobiel / tablet zie je rechts in de hoek (soms links in de hoek) 3 streepjes staan. Daar zie je Trainingen en daar staan ook de Gratis Spaanse Lessen. En anders ga gewoon overal op klikken, dan zie je wel wat er gebeurd. Elke les bestaat uit 4 onderdelen, naast het 1e onderdeel de lesvideo zie je een blauw pijltje staan om naar het volgende onderdeel te gaan. Op een laptop of computer zie je het weer anders. Heel mooi en duidelijk. Maar als je internet hebt dan kun je al mijn cursussen volgen. Verder heb je niets nodig, geen Facebook of boeken of wat dan ook. Dat is toch cool. Hasta pronto.

 

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.