Naar Spaanse school
Gisteren zei ik het al dat het gewone leven weer was begonnen. Dat wil dus ook zeggen dat de kinderen EINDELIJK weer naar hun Spaanse school zijn. JOEHOE
Pfff sinds 20 juni waren ze al aan het genieten van vakantie, dus gisteren moest ik ze weer aanslingeren, dat viel niet helemaal mee. En dan zitten ze ook nog bij elkaar in de klas. Uh?
 

Sois mellizos

De oudste was al blij met allemaal nieuwe leraren, want dan kenden zij in ieder geval zijn reputatie nog niet. Nieuwe start dus, altijd mooi. Maar omdat deze leraren de kinderen niet kennen en ze zitten bij elkaar in de klas, komt de vraag: Sois mellizos?
 Alle kinderen lachen natuurlijk. Dat betekent namelijk zijn jullie tweeling? In dit geval twee-eiige. Gemelos is een één-eiige tweeling in het Spaans.
 
Dan zeggen ze NO. Volgende vraag: Quién es el mayor? Wie is de oudste? En dan zegt Kay gauw, ella (zij). Dus de klas ligt weer in een deuk, want er zit maar liefst 2 jaar verschil tussen mijn twee schatjes.
 

Geen woord Spaans

De jongste is toevallig erg goed met de leren. En de oudste is wel goed, maar die doet het gewoon niet. Met als resultaat dat ze samen in 1 klas zitten en allebei dit jaar gaan afstuderen, hopen we dan maar. Ik snap ook best dat het niet heel erg makkelijk moet zijn. 4 jaar geleden spraken ze geen woord Spaans en de hele basis, geschiedenis van Spanje hebben zij ook niet meegekregen. Maar goed….
 

Pubers op een Spaanse school

Oh jee, pubers en school en dan ook nog een Spaanse school. Zo´n leuk onderwerp. Maar goed, ze krijgen nu dus hetzelfde huiswerk. Stiekem vind ik het wel handig, want als ik aan z´n zus vraag, is-ie echt een drama in de klas en zij zegt, nee hoor, hij let netjes op en schrijft van alles in z´n schrift. Voor het eerst, maar hij heeft gezegd dat hij zijn leven gaat beteren. Dat doet zoonlief namelijk altijd de 1e week van het schooljaar. Maar goed we gaan het zien. Ik ben in ieder geval dit jaar beter op de hoogte.

Spaanse app

Want digitaal is het nog altijd een drama vanuit school. Ze hebben wel een mooie app, maar de ene leraar vult wel de resultaten van proefwerken in en de ander niet. Dussss
Maar misschien hebben deze leraren er meer zin in dit schooljaar. Het grappige is dat de kinderen nu natuurlijk ook dezelfde opdrachten krijgen.

Spaanse schoolvakken

Ze moeten bijvoorbeeld voor het vak Empresa iemand interviewen die een eigen bedrijf heeft. Nu willen ze allebei mij interviewen. Ik zeg ook altijd ik heb een mooi verhaal en een online bedrijf. In Spanje is dat echt nog wel nieuw. En deze juf is wel heel erg leuk, want ze laat de kinderen beseffen dat een bedrijf starten echt veel doorzettingsvermogen vergt. En mijn kinderen zeggen altijd, mijn moeder speelt de hele dag computerspelletjes. Haha zo grappig die 2 pubers. NOT! Maar ze zien wel dat het opzetten van een bedrijf veel tijd kost, maar je ook heel veel plezier oplevert. En veel vrijheid geeft. Geweldig toch.
 

Gewoon doen is de sleutel tot alles

Maar zoals met alles in het leven, iets nieuws doen, emigreren, dromen laten uitkomen, het is een kwestie van DOEN. Net zoals de kinderen toch dit jaar weer moeten door komen. En doorzetten voor een positief resultaat. Net zoals met Spaans leren, je moet het wel DOEN, maar gelukkig kun je het met mijn manier op een makkelijke manier Spaans leren, gewoon de kleine stapjes volgen. Leren wat je nodig hebt in het Spaanse leven. Ik weet natuurlijk als geen ander wat je nodig hebt en wat nou zo moeilijk is voor ons Nederlanders en Vlamingen.
 

Nieuwe Spaanse lessen

En gelukkig leer je met mijn nieuwe manier van lessen makkelijk Spaans praten. Geen verdwaal in Spaanse grammatica. Gewoon super makkelijk en leuk voor alle leeftijden. Er gaan weer kinderen beginnen, maar ook mensen van boven de 80. Geen probleem. Meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl en ook Gratis Spaanse lessen. En als je meer wilt leren dan kun je binnen 2 minuten starten met de 1e les. En dan is het ook weer een kwestie van DOEN. Gelukkig weet je dat je met mijn lessen er geen jarenplan van hoeft te maken. Gewoon in weken Spaans leren praten. Supercool natuurlijk.
 
Un beso Cintha
www.supergoedspaansleren.nl
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.