Oef dit is wel even heftig

Ik probeer te leren mediteren, nou dat kan ik natuurlijk helemaal niet, want ik heb het zooooo druk en dan vooral in mijn hoofd. Maar pas volgde ik een begeleide meditatie….oef dit is wel even heftig hoor.

Schrijf vertrouwen op
Maud zei schrijf het woord VERTROUWEN op je beeldscherm. Hoe zie jij dit? Nou dat zag ik heel duidelijk in dikke witte schitterende glimmende letters. Vol vertrouwen sta ik dus in het leven. En toen zei Maud zet nu het woord NIET VERTROUWEN op je beeldscherm en schrijf daaronder alles op wat je niet vertrouwt. En toen dacht ik, jee mijn lijstje is leeg. Dat is cool.

Schrijf niet-vertrouwen op
Maar wat er daarna gebeurde dat was toch wel even een eyeopener. Ik zag ineens dat mijn lijst van NIET VERTROUWEN vol stond met gebeurtenissen vanuit Nederland. Voordat wij vertrokken naar Spanje waren er een aantal dingen gebeurd, waardoor het voor mij klaar was. Ik moest weg uit Nederland.

Wat een korte lontjes
Ik vond het leven in Nederland steeds sneller worden, steeds egoïstischer, steeds asocialer, steeds meer mensen met een kort lontje, steeds onveiliger.  En toen werd mijn oudste van toen 12 jaar geslagen door een vrouwelijke scheidsrechter tijdens een schoolvoetbaltoernooi. Natuurlijk had mijn kind zich verbaal totaal niet correct gedragen, maar een kind een dikke bloedende lip slaan dat vind ik echt niet normaal. Maar dan ook nog mensen die het rechtvaardig vinden. En dan gewoon doodleuk zeggen, ‘”ja had hij zich maar moeten gedragen”. Maar een wildvreemde die je kind slaat, hoe kun je dat nou correct vinden?

Toen dacht ik, de normen en waarden vervagen wel heel erg. Later vroeg ik ook nog eens om hulp, niks bijzonders, gewoon een vraag. En dan gewoon niet reageren, even de andere kant op kijken. Of gewoon doodleuk zeggen, nee hoor. Dat deed zoveel met me, en dacht ik wat een vreselijk egoïsme. Dat kan toch ook anders, wat heb ik hier nog te zoeken?

Opnieuw starten
Nu ik hierop terugkijk, denk ik dat waren misschien wel dingen die op mijn pad moesten komen, waardoor ik de juiste beslissing nam. Opnieuw beginnen vol vertrouwen en alles viel op zijn plek, droom na droom kwam uit. En inderdaad ik sta vol vertrouwen in het leven en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst. En hier in Spanje staat er inderdaad niets op mijn niet vertrouwen lijstje.

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.