Oef mijn eerste dag in Spanje

En dan ben je weer thuis na je vakantie, 2.100 km gereden. Vol gas want, vonden de kinderen, het was tijd om weer te stappen met hun Spaanse vrienden. Nou weet ik niet hoe jij het ervaart, maar ik blijf het zo bijzonder vinden. Een warm welkom van IEDEREEN die je tegenkomt hier op straat in ons kleine Spaanse dorpje. ¨Wat goed je bent er weer? Hoe is het met de familie? – Cómo está la familia? Zo blij dat ze je weer zien na 5 weken vakantie, onze feestmaand in Nederland.

Bienvenidos a Los Guadalperales

Ik voel me altijd zo welkom in ons dorp. De mensen zijn zo lief en wensen je al het goeds toe. En dat geldt voor heel veel Spaanse dorpen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar ja, moet ik daar aandacht aan schenken? Lijkt mij van niet. Wat je aandacht geeft dat groeit. Weet je, ik wil negatieve mensen geen aandacht geven, dus ik blokkeer ze. Dus als je ineens uit mijn Besloten Groep bent gegooid dan weet je gelijk genoeg. Heb je hier een mening over? Interesseert mij niet, laten we eens niet overal een mening over geven of een oordeel vellen. Laat gewoon iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. En bekijk graag alles positief, en voel ook die blijheid en je zult zien dat je leven in een sneltreinvaart de positieve kant op gaat.

Lieve mensen om je heen

Als je in Spanje woont, moet je Spaans spreken. Dan heb ik het natuurlijk wel over de mensen die echt in Spanje wonen. Niet degenen die in Spanje een eigen Vlaams- of Nederlands wereldje ervan maken. Ook prima hoor, ieder z´n ding. Maar als je letterlijk met de Spanjaarden leeft, dan geeft het je zoveel warmte, zowel letterlijk als figuurlijk. De aandacht, de lieve gebaartjes. Het maakt het leven in Spanje zo mooi. Maar ook als je op vakantie gaat. Ik ben intensief aan de slag geweest met cursisten dit jaar, eerst de LIVE Beginners, vervolgens de LIVE Semi-Gevorderden en nu is de vakantie van sommige cursisten aangebroken. Weer naar dezelfde Spaanse camping met dezelfde Spaanse families. En nu kan je echt met ze praten. Soms wat met handen en voeten en even diep nadenken. Maar het is gewoon een kwestie van DOEN. Echt ik ga uit m´n dak, al die mailtjes die ik krijg van mensen die gekozen hebben voor mijn manier om Snel, Makkelijk en Leuk Spaans te leren. En die daar nu al, in zoveel weken, de vruchten van plukken.

Leer NIET jarenlang Spaans, por favor

En hoe triest vind ik het als mensen zeggen dat ze al 4 jaar bezig zijn. Pfff daar heb je toch geen zin in. Of die 19 grammaticale tijden in je hoofd stampen. Je lijkt wel niet goed. Eenvoudig kun je Spaans praten, volg m´n lessen, bouw in korte tijd een enorme Spaanse woordenschat op en met de makkelijke tijden spreek jij correct Spaans. Zonder te verdwalen en gewoon wat je nodig hebt om in Spanje te wonen of op vakantie te gaan. En ik heb nu toch al zoveel bewijs, zodat ik kan zeggen, bij mij leer je het echt makkelijk en snel en goed. Alleen maar de stapjes volgen en het werkt bij alle leeftijden. Wat wil je nog meer.

¿Hablas español?

Dus bouw jij een leven op tussen de Spanjaarden, zorg dat je een beetje Spaans spreekt. Want hoe je het ook went of keert, heel veel Spanjaarden zullen nooit Engels praten. Voor de meesten is het onmogelijk. Kijk wij Nederlanders en Vlamingen zijn niet anders gewend, wij passen ons aan. Maar wij kunnen dat ook. Nederlands of Engels geen probleem. En eigenlijk kort door de bocht, als je kijkt naar de landkaart, vanaf België naar boven zijn het de Germaanse talen. Dezelfde zinsopbouw, dezelfde denkwijze qua taal, we horen Engels vrijwel de hele dag door, dus een makkie voor ons. Vanaf België naar beneden zijn het de Romaanse talen, oef andere zinsopbouw, andere denkwijze en wat ze de hele dag horen is hun eigen taal, zelfs op tv wordt alles nagesynchroniseerd. De laatste jaren worden talen wat meer gestimuleerd op de scholen, maar voorheen kregen mensen Frans aangeboden en verder eigenlijk weinig.

Met GRATIS leer je net niks

Wat ik altijd zeg en wat ook zo is, want bij mij krijg je altijd de waarheid. Als ik zeg dat het gratis is, dan is het gratis. En als ik zeg, nee dit is niet gratis, dan is het, omdat ik veel tijd steek in het maken van steengoede Spaanse lessen, een bedrijf heb, m´n vaste maandlasten, m´n kinderen die ook moeten eten. En als dan één of andere idioot reageert, als ik zeg, nee dit is niet gratis, want mijn kinderen moeten ook eten en het antwoord komt, ja maar mijn kinderen ook, dan ontplof ik. Dat zegt natuurlijk iets over mij. Want ik kan het ook gewoon negeren, zou ik ook moeten doen. Maar soms kan ik het niet laten, even een opmerking of de blokkeer knop als ik daar geen zin in heb. Zo makkelijk bepaal ik m´n eigen leven en m´n omgeving. Maar goed, even voor iedereen die alles maar gratis willen. Ga jij zelf ook naar je werk en zeg je tegen de eigenaar van het bedrijf, nee hoor ik werk wel gratis, jouw kinderen moeten tenslotte ook eten. Dan zegt iedereen, haha ik ben toch zeker niet gek…..


Investeer in jezelf

En al die mensen die jarenlang Spaans leren via gratis apps, you tube etc. die zal ik even uit hun droom helpen. Met GRATIS leer je net niks. Tuurlijk krijg je wat meer Spaanse woordenschat, maar kun je al makkelijke Spaanse zinnen maken? Ga alsjeblieft niet gratis de Spaanse grammatica uitzoeken, want je bent verloren en je gaat het nooit leren. Is het niet tijd dat jij jezelf heel veel waard vindt, dat je het recht hebt om het jezelf makkelijk te maken. Dat je geen tijd gaat verliezen, maar gewoon Spaans gaat leren, stapje voor stapje en in 16 weken de hele beginners cursus in je zak hebt. En nog eens 16 weken en je weet ALLES. Dan ga je toch niet 4 jaar naar school, klooien in een groepje. Leraren die lekker urenlang de Spaanse grammatica gaan uitleggen. Sorry dat ik het zeg, maar ik vind 9 van de 10 lesmethodes belachelijk. En dan heb ik het niet alleen over Spaans, maar ook over andere talen, zoals bijvoorbeeld Duits met al die naamvallen. Leer gewoon een taal, leer wat je nodig hebt, praat op een correcte maar makkelijke manier. En bouw op een leuke manier een supergrote woordenschat op. Dan ben je er zo. Het is een kwestie van DOEN en in jezelf investeren, en daar heb je de rest van je leven plezier van. 

Snel Spaans praten

En nu merk ik in de zomermaanden, dat mensen ineens haast hebben. Dat ze denken, ja maar ik moet over 2 maanden Spaans praten. Dan denk ik, COOL, gaan we doen. Je gaat wel hard werken, maar het gaat je lukken. En superleuk dat er een televisieprogramma is zoals Polopos. Het is toch mooi om te zien hoe mensen het avontuur aangaan, zo maar een leven gaan opbouwen en zien hoe het ook anders kan. Hoe vriendelijk de Spanjaarden zijn. Hoe mooi ze alles vinden. Maar ook een beetje leven in de brouwerij waarderen. Ze zijn trots als ´buitenlanders`kiezen voor hun dorp, ze pesten ze niet weg. Ze vinden het geweldig als je probeert om een beetje Spaans te praten. Ze helpen je waar ze kunnen. Ze zijn niet bezig om zichzelf helemaal de vernieling in te werken, bijtanken op vakantie en daarna zuchtend het leven weer doorstaan en uitkijken naar een uitje dat over 5 weken gepland staat in hun agenda, want eerder hadden ze geen tijd. Pfff gewoon genieten van elke dag, van alles wat op je pad komt, van het nu en van het zijn. Mooi toch?

Gratis (LIVE) Spaanse Lessen

En zo spring ik een beetje van de hak op de tak. Maar goed, kort samengevat. Het is heerlijk om Spaans te praten. Het maakt je leven, je vakantie zoveel rijker. Je gaat nog meer genieten. En je bent trots op jezelf, want het is gewoon cool om weer een taal erbij te spreken. En gelukkig kun je nu ook Snel, Leuk & Makkelijk Spaans leren. Ik zou zeggen, ga eerst even kijken bij mijn Gratis Spaanse Lessen via https://www.supergoedspaansleren.nl/gratis dan zie je dat je bij elke les een lesvideo krijgt, dat er altijd een Spanjaard naast mij staat die mooi Spaans spreekt. Dat ik ernaast sta om het super duidelijk voor je uit te leggen. Dat je er een mooi lesdocument bij krijgt waarin de woordjes staan, de letterlijke uitspraak en de betekenis. Leuke oefeningetjes om nog één keertje de belangrijke dingen door te nemen. En dat zijn de kleine, korte, makkelijke, leuke stapjes die je doet, waardoor je snel, makkelijk en leuk Spaans leert.

Ik heb natuurlijk Online Spaanse lessen voor Beginners, Semi-Gevorderden en Gevorderden. Wil je ook eens een Gratis LIVE Spaanse Les meemaken in ons Online Klaslokaal. Doe dan eens mee. Schrijf je hiervoor in via: https://app.enormail.eu/subscribe/c4a3bae1b091eb27ab3faf305197c415


De LIVE Groepslessen voor Beginners en Semi-Gevorderden starten slechts 2x per jaar.
Dan oefenen we gezamenlijk in de klas de hele online cursus en krijg je nog honderden extra tips. LIVE Beginners starten op 1 oktober 2019 en doen de hele Online Beginnerscursus in 11 weken. En op 10 september a.s. starten de LIVE Semi-Gevorderden, en zij oefenen de hele online cursus in 16 weken. Let op VOL=VOL want overvolle klaslokalen dat werkt niet. Deze LIVE Lessen zijn inclusief de Online lessen met levenslang toegang.

https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/livebeginner

https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/livesemigevorderden

Un feliz fin de semana y un beso y un abrazo (een fijn weekend en een kus en een knuffel)
Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.