Oef mijn laatste dag als veertiger
14 juni 2019 
3 min. leestijd

Oef mijn laatste dag als veertiger

Ik werd vanmorgen wakker, pak mijn tablet en zie de datum staan. Oef dit is mijn laatste dag als veertiger. Mijn moeder zei al, jee een dochter van 50, pfff wat oud! ¨Ja lekker hoor mam, zeg het maar nog een keer, maar jij word 75 over 2 weken, dat is pas oud. Papa haalde het niet¨…

Nog zoveel te doen

Ik had het van de week met mijn Spaanse buurvrouw Franci (Franciska afgekort) erover. Ik zeg, bijna 50! Uf que joven (oef wat jong) zegt ze. Je hele leven ligt nog voor je. Klopt zeg ik, ik heb nog zoveel mooie dromen en dingen te doen. Ze zegt, si pero…….ya tengo 70… dus ze zegt ik ben al 70 en toch ga je dan wel terugkijken. Dan denk je aan vroeger en hoe je opgroeide en alle fases van het leven en dit is de laatste. Slik, dat is ook wat, als je dat beseft.

 

Het leven begint bij …

Maar goed, vroeger vond ik mensen van 50 oud. En morgen mag ik mijzelf 50-er noemen. Dan mag je ineens op een enquête aanvinken, tussen de 50-60 jaar haha, niet grappig! Ok, dan ben ik morgen 50, dusss…. tja wel 30 jaar werkervaring en aangezien ik altijd wilde blijven leren en mijzelf ontwikkelen had ik ongeveer elk jaar een andere baan of andere functie binnen het bedrijf. Moet je nagaan, 30 jaar… dat klinkt pas lang.

 

Levenslang prinsesje

Maar als ik dan ook eens even ga terugkijken, de eerste 20 jaar in weelde opgegroeid, alles mocht, alles kon. Volop genieten van het leven. School vond ik vreselijk, dus zo gauw ik mijn diploma van Schoevers in m´n zak had, een privéschool die mijn vader met alle liefde voor me betaalde. Toen begon het werkleven en met dat diploma op zak ging elke deur voor me open. Elke dag van maandag t/m vrijdag vroeg opstaan en aan het eind van de dag weer naar huis. Nooit één dag zonder werk gezeten. En ik vond het best leuk. Maar niet altijd…

 

Dit kan ik ook nog doen als ik oud ben, 35 of zo

En op een dag werd ik wakker en dacht, jee dit is wel heel saai, dit kan ik later ook nog doen als ik 35 ben of zo, oud en met kinderen. Dus gingen mijn zus, nicht Cintha en ik naar Oostenrijk om skiles te geven. YEAH dit is het leven, het hele winterseizoen, elke dag FEEST. Oh wat waren mijn zus en ik goed in après-skiën, nog steeds trouwens. En daarna ging het feest door, de hele zomer werken in Portugal, elke dag FEEST. Wat een geweldige tijd. En we gingen door naar Tenerife en toen naar Mallorca…

Kiezen voor zekerheid??

Degene die mij een beetje kennen weten dat het een hoogtepunt was toen, ik leerde de liefde van mijn leven kennen. En zo ging het pad verder. Wat een feest. En toch kozen we bewust voor het serieuze leven, hard werken, racen in Nederland. Eigenlijk een beetje stom. Maar ja wat hoor je altijd en wat doe je dan ook. Stabiliteit, huisje, boompje, beestje….dat is de toekomst. Een vaste baan, een eigen huis, twee kindertjes een twee afbetaalde auto´s. En ja, dat heb je dan op een gegeven moment. Ben je dan blij? Nou als ik terugkijk, want dat mag vandaag met mijn laatste dag als veertiger.

Weg met de zekerheid!

Eigenlijk was ik helemaal niet zo bij, natuurlijk hadden we hele leuke hoogtepunten (zie video van mijn zus https://youtu.be/oj-BtZG55N8), supergezellig met m´n nichten. Heel veel leuke dingen in het jaar, maar het dagelijkse leven pfff. Rennen, racen, vliegen en dan ineens is het leven van je vader voorbij. Achteraf gezien, de grootste ommekeer van mijn leven. Kort samengevat spullen gepakt en vertrokken naar Spanje, naar het gevoel van de twintiger, feesten, genieten van elke dag. Over 2 weken wonen we 4 jaar in Spanje. Een superbeslissing voor het hele gezin. Maar over 2 weken zitten we gewoon één maand in Nederland om elke dag weer te FEESTEN met m´n moeder die 75 word, met m´n nichten, met alle kinderen die ineens allemaal tegelijk zijn geslaagd voor school. Ook zo bijzonder.

Leef het Leven en kies voor je dromen

En dit is dan mijn laatste dag als veertiger. Morgen en zondag groot feest met mijn Spaanse familie en vrienden. En vanaf donderdag rijd ik met de kinderen in de camper naar Nederland voor één maand FEEST. Tomás komt later, hij moet werken en tja ik kan werken waar ik wil, dat heb je nou eenmaal met een online business. Wat een geweldige vrijheid. En wat ga ik doen als vijftiger? Doen waar ik de laatste jaren mee bezig ben. Genieten van mijn 5 dromen die zijn uitgekomen de afgelopen 4 jaar. Droom 6 uit laten komen, want ook dat is geen enkel probleem. En genieten dus en graag van elke dag, want het leven is zo mooi.

Un beso

Cintha

Wil je weten wat mijn online business is: www.supergoedspaansleren.nl het leukste dat ik ooit gedaan heb. Mijn eigen bedrijf en allemaal leuke mensen op een leuke en makkelijke manier Spaans leren praten in een korte tijd. Zo leuk!

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.