Opgelicht in Spanje

Hoe mooi is het leven. Momenteel heerlijk voorjaar. Voor mij de beste tijd van het jaar. Alle fruitbomen staan in bloei in Extremadura. Overal mooie gele, paarse en witte bloemetjes. Prachtig! Genieten van het leven noemen ze dit. En soms krijg je even een klap, zodat je beseft, ja joh het kan zo maar ineens afgelopen zijn. 


Spaans leven is ANDERS

Het Spaanse Leven, zo is het. Gewoon een  kwestie van aanpassen. En het is NIET te vergelijken met het Nederlandse leven. De Nederlandse gewoonten, de Nederlandse manier van denken. Of de Nederlandse regels. HELEMAAL NIKS. Sommige mensen denken, uh? Het is toch 1 Europa. Ja dat is zo, maar het is niet te vergelijken. De mentaliteit is 100% anders. De werkwijze, de regels. ALLES is anders. Soms word je er gek van en soms geniet je harder als nooit tevoren.


Wij zijn opgelicht

8 jaar wonen we hier nu en we hebben er nog geen minuut spijt van gehad. En we zijn absoluut tegen dingen aangelopen hoor. We zijn opgelicht en dat terwijl we de taal spreken en ik nog een Spaanse man (Tomás) heb ook. Maar het was geen ernstig geval, gewoon een leerlesje. En zo liepen we tegen nog veel meer ongemakken aan. Het mooie is dat ik contact heb met 40.000 mensen die mijn Spaanse lessen doen. Sommigen doen alles wat gratis is, maar ook veel mensen leren supersnel en makkelijk Spaans in 30 uur.


Mijn hart breekt

Ik krijg veel mooie berichten van mensen. Hele levensverhalen, maar ook mensen die hun droom najagen. En soms zijn de berichten echt niet leuk. Dan breekt m´n hart als iemand zegt, we zijn al onze spaarcenten kwijt, omdat we dachten een mooi huisje te huren in Spanje, maar we zijn opgelicht. Of ik heb mijn eigen restaurant in Andalucía gestart, maar nu lopen we tegen zoveel problemen aan.... En daarom zei ik tegen Tomás, wij gaan mensen helpen.


Wonen in Spanje

En inmiddels hebben we een besloten groep van meer dan 136 mensen, verdeeld over heel Spanje die de cursus Wonen in Spanje hebben. Wij hebben 25 mooie lessen gemaakt in het Nederlands en Spaans met elke stap die je tegenkomt. Hoe je alle afspraken vast moet leggen, zodat je niet opgelicht wordt. Honderden tips om je heel veel Geld, Tijd, Problemen te besparen. Honderden uren hebben we erin gestopt, want ik vind dat NIEMAND zijn droom in het water mag vallen. Leef je droom zeg ik altijd en niet andersom. We hopen hiermee veel ellende te kunnen voorkomen en met de groep kunnen we elkaar mooi helpen.

Donderdag Gratis LIVE Masterclass 

A.s donderdag 23 maart 2023 om 19:00 uur geef ik een Gratis LIVE Masterclass over Wonen in Spanje. Ik ga alle vragen proberen te beantwoorden en ik vertel waar je op moet letten. Het is online in mijn klaslokaal. Geen camera of microfoon nodig. Dit is de link om je te registreren https://app.enormail.eu/subscribe/863ff073ecd89dcb6a452ad85c1b48e7 en daarna krijg je ook de opname toegestuurd.


Alles is anders in Spanje

Er zijn veel dingen die je moet weten voordat je vertrekt, maar ook als je Spanje woont en je loopt tegen dingen aan. Mail mij je vragen via info@supergoedspaansleren.nl dan ga ik ze beantwoorden in de LIVE Masterclass als ik het antwoord weet.

Bijvoorbeeld, als je een huis koopt moet je niet denken dat een Spaanse makelaar jou wijst op de gebreken? Of een advocaat. Nee dat is niet verplicht. Spanje is 100% anders. En dat is EXACT de reden waarom Tomás en ik de cursus Wonen in Spanje gemaakt hebben.


Hulp voor jou

In de cursus Wonen in Spanje krijg je stap voor stap in het Nederlands EN in het Spaans ALLE tips over Spanje, het Spaanse leven en hoe je met de bureaucratie om kunt gaan. Hoe je zelf een NIE regelt. Hoe je een BETROUWBARE aannemer vindt en hoe je afspraken met hem maakt.

Zie www.supergoedspaansleren.nl/wonen met 25 lessen (video´s, lesdocumenten, e-book, podcasts, gratis levenslang alle updates, altijd hulp) van ALLES wat je moet weten als je in Spanje woont of als je een toekomst ziet in Spanje. En natuurlijk gaat het vaak allemaal goed. MAAR er zijn uitzonderingen en de regels zijn anders. En daar helpen we je graag mee. Veel mensen die de cursus Wonen in Spanje hebben zeggen, dit is fijn, dit bespaart mij tijd en dus geld. En hulp achter de hand is altijd mooi. Leef je droom!


Un beso Cintha

Info@supergoedspaansleren.nl


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.