Spaanse les: También o Tampoco – ook of ook niet
20 april 2022 
2 min. leestijd

Spaanse les: También o Tampoco – ook of ook niet

En we oefenen weer even wat Spaans deze week. Vaak oefenen we Spaans LIVE in mijn Online Klaslokaal. Vind je het leuk om gratis mee te doen, samen Spaans oefenen. Schrijf je dan even in via deze link: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd 

 

(La Palabra Española 222) 

Dit zijn een aantal lesjes uit mijn e-book 300 Palabras Españolas. 

Even nog een keer también of tampoco herhalen.

También – uitspraak tambjen = ik ook. Een bevestigend antwoord op een positief gestelde vraag of opmerking.

Tampoco – uitspraak tampokko = ik ook niet. Een bevestigend antwoord op een negatief gestelde vraag of opmerking.

 1. Voy a la fiesta. Yo también – uitspraak: boi a la fiejesta. Jo tambjen – Ik ga naar het feest. Ik ook.
 2. No voy a la fiesta. Yo tampoco – uitspraak: no boi a la fiejesta. Jo tampokko – Ik ga niet naar het feest. Ik ook niet.
 3. Me gusta esta casa. Si a mi también – uitspraak: me goesta esta kasa. Si a mie tambjen – Ik vind dat huis leuk. Ja ik ook.
 4. No me gusta esta casa. A mi tampoco – uitspraak: No me goesta esta kasa. A mie tampokko – Ik vind dat huis niet leuk. Ik ook niet.

(La Palabra Española 223) 

Las palabrotas. De scheldwoorden, maar ik leer je ook uitdrukkingen. 

 1. Me parece genial – me parece (slissende c) geniaal (harde G) – Het lijkt me geweldig
 2. Me parece muy estupido – me parece (slissende c) moei estoepido – Het lijkt me super stom
 3. Me parece estupendo – me parece (slissende c) estoependo – Het lijkt me geweldig
 4. Me parece una gilipollez – me parece (slissende c) oene gilipojez (harde G) – Het lijkt me onzin.
 5. Me parece la tonteria más grande del mundo – me parece (slissende c) la tonteria más grande del mundo. Het lijkt met de allergrootste onzin van de wereld.

 

(La Palabra Española 224) 

 1. Espero que lo pases genial – uitspraak: espero kè lo passes geniaal (harde G) – Ik hoop dat je een leuke tijd hebt.
 2. Espero que te vaya bien – uitspraak: espero kè te baja bjen – Ik hoop dat het goed met je zal gaan.
 3. Espero que estás mejor – uitspraak: espero kè estas megor (harde G). Ik hoop dat je je beter voelt.

 

(La Palabra Española 225) 

Oefening les 4 van de Minicursus Supergoed Spaans Leren: Kun je onderstaande super belangrijke zinnen vertalen? Deze oefenen we ook vaak tijdens een Gratis LIVE Spaanse les https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

 

Natuurlijk mag je er een variant op maken, als het maar duidelijk is in het Spaans.

1. Ik begrijp het niet, ik praat een beetje Spaans.

2. Hoe zeg je dit in het Spaans?

3. Ik ben Nederlander/Nederlandse/Belg, kun je mij helpen alsjeblieft.

 

(La Palabra Española 226) 

Antwoord Oefening: les 4 van de Minicursus Supergoed Spaans Leren: Kun je onderstaande super belangrijke zinnen vertalen?

Natuurlijk mag je er een variant op gemaakt hebben, als het maar duidelijk is in het Spaans.

1. Ik begrijp het niet, ik praat een beetje Spaans. – No lo entiendo, hablo un poco de español.

2. Hoe zeg je dit in het Spaans? – ¿Cómo se dice eso en español?

3. Ik ben Nederlander/Nederlandse/Belg, kun je mij helpen alsjeblieft. Soy holandés / holandesa / belga, me puedes ayudar por favor.

 

Un beso Cintha

www.supergoedspaansleren.nl

info@supergoedspaansleren.nl

Wil je graag het e-book met de 300 Palabras Españolas, 128 blz met korte Spaanse lesjes. Deze kun je gelijk aanschaffen via https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/ebook En je krijgt 2 e-books cadeau en tips om sneller en makkelijker te leren.

 

 

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.