arrow_drop_up arrow_drop_down

Spaanse- & Nederlandse families

Ik mocht weer een heel lang weekend doorbrengen in Nederland. Ik geniet van elke minuut met mijn lieve zus, mijn lieve bijzondere moeder, lieve geweldige nichten, allerliefste tante. Ik merk hoe bijzonder familie is. Heb je dat ook met je familie? Je staat letterlijk ver bij elkaar vandaan, maar figuurlijk zo dichtbij.


Spaanse families

In het begin dacht ik wel eens, zo dan dat is bijzonder hele families wonen allemaal in één straat. Neven en nichten zitten bij elkaar in de klas. Hele families zitten aan elkaar verbonden. Ik heb geen idee wie er hier allemaal bij elkaar horen. En eigenlijk zie ik dat alleen met begrafenissen. Zo suf dat ik nooit weet welke man en vrouw en stel vormen.


Super verrassing

Mijn allergrootste verrassing was donderdagavond. Mijn zus en ik reden richting het huis van mijn nicht, maar toen zij de voordeur open deed had ik zoiets. Hier is iets raars aan de hand? Ik kwam binnen en de hele entree stond vol met al mijn neven en nichten van de familie van Marrewijk. Bijna alle 27 waren aanwezig. Mijn mond viel open van verbazing, want het was al jaren geleden dat ik iedereen voor het laatst zag.


Sterke mensen
Wauw ik zie mijn nichten, kijk nou al mijn neven zijn er ook. Iedereen was er, jee wat zijn ze lang en sterk en stralend. Het was zo mooi. Mijn nicht Lisette zegt; “kijk nou eens naar al onze neven en nichten, ik ben echt trots op iedereen. Kijk eens hoe sterk we zijn. Wij zijn geen muurbloempjes. Wij staan ergens voor.” En toen dacht ik, je hebt helemaal gelijk. Hoe mooi is onze familieband, ook al hadden we elkaar jaren niet gezien, we stonden allemaal dicht bij elkaar letterlijk en figuurlijk. De oudste 58 en de jongste 38 jaar. Het klopte helemaal.


Sterke familieband
Dit was zo mooi, overal vandaan, maar allemaal namen we de moeite om een paar uur met elkaar door te brengen. Onbewust zijn we samen en staan we sterk. Super lieve neven en nichten. Mega trots ben ik op jullie en op mijn familie. Allemaal mooie mensen bij elkaar. Wat heb ik het toch getroffen. Ik vind jullie allemaal geweldig.

En hoe gezegend ben je als je allemaal goed met elkaar kunt opschieten en elkaar het succes gunt en elkaar helpt. Ik hoor vaak andere families waar het heel anders gaat. En ook zie ik dat hier bij Spaanse families. Ze wonen heel dicht bij elkaar, maar vaak zie ik dat de band die ik heb met mijn familie sterker is.

Ik vind het bijzonder om te zien hoe mensen aan elkaar verbonden kunnen zijn. Een onzichtbare band. Waanzinnig mooi om te zien.