Tjongejonge we worden oud in Spanje
23 augustus 2023 
4 min. leestijd

Tjongejonge we worden oud in Spanje

Tjongejonge we worden oud in Spanje

 

Ik heb al 27 jaar ervaring in wat ik doe? Als ik dat zeg, dan denk ik, mijn god wat word ik toch oud. En dan kijk je in de spiegel en dan denk je. Pfff mijn lijf krijgt steeds meer last van de zwaartekracht. Maar ok, het is zoals het is. Je kleurt hier en daar wat bij. Aan de andere kant, het is toch heerlijk meer levenservaring te hebben, gewoon rust, relaxed leven, volop genieten van kleine dingen. Je weet dat je over de helft bent, nou en.

 

Stop met dromen

Het is toch mooi dat je zelf mag bepalen, zelf kunt kiezen waar je van wilt genieten. Gewoon zelf je mooiste leven te leven. En eigenlijk stoppen met dromen, maar gewoon omzetten in doen.

 

Want je verdient het, je mag volop leven. Maar weet je, ik ging dit verhaal schrijven toen ik bedacht, ik heb 27 jaar ervaring in wat ik doe. Dat is een hoop. Maar dat betekent ook dat ik heel veel mensen kan helpen. En dat is toch mooi. Dinsdag 29 augustus doe ik het LIVE en Gratis via een Masterclass (zie verderop in dit verhaal).

 


Waarom ben jij op deze aarde?

 

Je bent toch eigenlijk op aarde om het een beetje mooier te maken. En ik mag de Spaanse taal op een makkelijke manier geven aan mensen, het hoeft namelijk allemaal niet zo moeilijk. 

 

Maar ik merk dat het voor veel mensen lastig is om anders te denken. Die zitten nog in zo’n ouderwets schoolsysteem en dan denken dat die manier wel de beste manier zal zijn.

 

Maar is dat wel zo? De wereld verandert, de mensen veranderen en dan heb ik het niet alleen over mijn uiterlijk, maar ook over onderwijs en andere behoeften. 

 

Wat vind jij belangrijk? Pak eens een blad, een blanco vel en schrijf eens op wat is voor jou belangrijk in jouw leven. En iedereen heeft zijn eigen wensen. Waar wil je veel tijd aan besteden? Wat zou je graag willen?

 

 

Van die schattige Spaanse mensjes

Aangezien het Spaanse leven echt mijn ding is, even een voorbeeldje. Nou weet ik zeker dat er echt niet op dat blanco vel komt te staan, ik wil heel veel tijd besteden aan Spaans leren. Maar er kan wel komen te staan. Ik wil lekker genieten van de Spaanse zon, of ik wil een vrolijk leven in Spanje. 

 

En dan eens dieper op jouw wens in gaan. Wat versta je dan onder een vrolijk leven. Genieten van de zon, lekker huis met liefst een mooi uitzicht, leuke mensen om je heen. Van die schattige oude Spaanse vrouwtjes en mannetjes met een vriendelijk gezicht met een glimlach, vaak zonder tanden, en je krijgt een knikje. Dan is het toch cool als je een gesprekje kunt voeren, vragen hoe het met ze gaat en met de familie, dat doen Spanjaarden namelijk altijd. Familie staat dik op 1. 

 

En je geniet verder op je slippertjes in de zon, even naar de markt, waar ze allemaal hun spullen staan aan te prijzen. Maar wat zeggen ze nou toch? Even vragen hoeveel dit kost. Of even vragen of er een leuk terrasje in de buurt is? 

 

Of ze roepen iets naar je op de markt, maar je kunt geen antwoord geven. Dat is toch niet leuk. Gelukkig, ik met m’n oef 27 jaar ervaring heb overal antwoord op voor je. En ik niet alleen, er staat altijd een Spaans iemand naast mij in elke online les. 

 

 

Het leven is goed

En het coole is, je krijgt van mij alles wat je nodig hebt in het Spaans. En ik zeg natuurlijk altijd, de allerbeste combinatie is MET LIVE lessen. Dat meen ik, want ik zie zo vaak, kopen mensen een dure online cursus en dan beginnen ze vol goede moed, maar dan maken ze het niet af. Eeuwig zonde, vandaar dat ik zeg start VANDAAG met Online, maar pak de kans als er ook LIVE bij komt vanaf 2 oktober.

 

En weet je, ik met m’n 27 jaar ervaring weet als Nederlandse wat nou zo moeilijk is in het Spaans voor ons Nederlanders en Vlamingen. Dan zeggen ze wel eens, ja leuk, ik leer Spaans en heb een echte Spaanse juf, die alleen maar Spaans spreekt. Dan denk ik, bij voorbaat kansloos. Mijn kinderen zitten hier ook op een Spaanse school haha, grammatica, grammatica en grammatica. Lijkt wel of ze helemaal niet nadenken over het feit, ik ga naar dat land en dan moet ik dit en dat weten in die taal.

 


Wonen in Spanje

 

Dus ik ben SUPERBLIJ dat ik mensen dit wel kan bieden. En niet alleen kan bieden, maar ook alle resultaten zie. Het is waanzinnig hoe snel en makkelijk ze Spaans leren. Sommige cursisten zeggen, pfff ik zou willen dat ik hier eerder mee gestart was. Ik heb zoveel jaren lopen verspillen met Spaanse grammatica en ellende. 

 

Kijk ,dan zeg ik, joh ook in elke Spaanse zin zit een werkwoord. Dus je hebt echt wel wat grammatica nodig, maar met de 4 eenvoudige grammaticale tijden kan jij de hele Spaanse wereld voor jezelf openen. En dat vind ik waanzinnig cool.

 

En tja hoe geweldig is het dan als jij op een dag heerlijk op je slippertjes geniet van het Spaanse zonnetje en Juan of José of Maria of Pedro of wie dan ook zegt iets tegen jou in het Spaans en je kunt gelijk met een grote glimlach antwoord geven. 

 

Dan ben je toch megatrots op jezelf, maar ook trots op het feit hoe je aan het genieten bent van het leven. Want dat is toch het allerbelangrijkste dat je blij bent en geniet.

 

 

Gratis LIVE Masterclass

 

 

Wil jij misschien in Spanje wonen of tijdelijk verblijven. Maar je weet niet hoe je moet beginnen of waar je aan moet denken. Ik heb 8 vragen voor je in mijn Gratis LIVE Masterclass. Meer informatie via www.supergoedemigreren.nl/masterclass of schrijf je direct in via deze link https://app.enormail.eu/subscribe/863ff073ecd89dcb6a452ad85c1b48e7

 

En dan zie ik je heel graag binnenkort als er weer een LIVE Masterclass is in mijn Online Klaslokaal. 

 

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

 

 

 


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.