Tjongejonge we worden oud in Spanje
14 september 2018 
8 min. leestijd

Tjongejonge we worden oud in Spanje

Ik heb al 22 jaar ervaring in wat ik doe? Als je dat zegt, dan denk je, mijn god wat word ik toch oud. En dan kijk je in de spiegel en dan denk je. Pfff mijn lijf krijgt steeds meer last van de zwaartekracht, alles hangt richting de grond.
 
Gelukkig met wat hulpmiddelen hang je het weer een beetje op. Je kleurt hier en daar wat bij. Toch fijn. Maar aan de andere kant, het is toch heerlijk meer levenservaring, gewoon rust, relaxed leven, volop genieten van kleine dingen. Je weet dat je over de helft bent, nou en.
 

Stop met dromen

Het is toch mooi dat je zelf mag bepalen, zelf kunt kiezen waar je van wilt genieten. Gewoon zelf je mooiste leven te leven. En eigenlijk stoppen met dromen, maar gewoon omzetten in doen.
 
Want je verdient het, je mag volop leven. Maar weet je, ik ging dit verhaal schrijven toen ik bedacht, ik heb 22 jaar ervaring in wat ik doe. OEF dat is een hoop. Maar dat betekent ook dat ik heel veel mensen kan helpen. En dat is toch mooi.
 
Je bent toch eigenlijk op aarde om het een beetje mooier te maken. En ik mag dit geven aan de mensen, het hoeft namelijk allemaal niet zo moeilijk.
 
Maar ik merk dat het voor veel mensen lastig is om anders te denken. Die zitten nog in zo’n ouderwets schoolsysteem en dan denken dat die manier wel de beste manier zal zijn.
 
Maar is dat wel zo? De wereld verandert, de mensen veranderen en dan heb ik het niet alleen over mijn uiterlijk, maar ook over andere behoeften.
 
Wat vind jij belangrijk? Pak eens een blad, een blanco blad en schrijf eens op wat is voor jou belangrijk in jouw leven. En iedereen heeft zijn eigen wensen. Waar wil je veel tijd aan besteden. Wat zou je graag willen?
 

Van die schattige Spaanse mensjes

Aangezien dit mijn ding is, even een voorbeeldje. Nou weet ik zeker dat er echt niet op dat blad komt te staan, ik wil heel veel tijd besteden aan Spaans leren. Maar er kan wel komen te staan. Ik wil lekker genieten van de Spaanse zon, of ik wil een vrolijk leven in Spanje.
 
En dan eens dieper op jouw wens in gaan. Wat versta je dan onder een vrolijk leven. Genieten van de zon, lekker huis met liefst een mooi uitzicht, leuke mensen om je heen. Nu bestaat de kans dat er mensen om je heen alleen maar Spaans spreken.
 
Van die schattige oude Spaanse vrouwtjes en mannetjes met een vriendelijk gezicht met een glimlach, vaak zonder tanden, en je krijgt een knikje. Dan is het toch cool als je een gesprekje kunt voeren, vragen hoe het met ze gaat en met de familie, dat doen Spanjaarden namelijk altijd. Familie staat dik op 1.
 
En je geniet verder op je slippertjes in de zon, even naar de markt, waar ze allemaal hun spullen staan aan te prijzen. Maar wat zeggen ze nou toch? Even vragen hoeveel dit kost. Of even vragen of er een leuk terrasje in de buurt is?
 
Of ze roepen iets naar je op de markt, maar je kunt geen antwoord geven. Dat is toch niet leuk. Gelukkig, ik met m’n oef 22 jaar ervaring heb overal antwoord op voor je.
 

LIVE is GOOD

En het coole is, je krijgt het allemaal van mij in mijn Online lessen. En ik zeg natuurlijk altijd de allerbeste combinatie is MET LIVE lessen. Dat meen ik, want ik zie zo vaak, kopen mensen een dure online cursus en dan beginnen ze vol goede moed, maar dan maken ze het niet af. Eeuwig zonde, vandaar dat ik zeg start VANDAAG met Online, maar pak de kans als er ook LIVE bij komt.
 
En weet je, ik met m’n 22 jaar ervaring weet als Nederlandse wat nou zo moeilijk is in het Spaans voor ons Nederlanders en Vlamingen. Dan zeggen ze wel eens, ja leuk, ik heb een Spaanse juf, dan zeg ik, oef bij voorbaat kansloos. Mijn kinderen zitten hier ook op een Spaanse school haha, grammatica, grammatica en grammatica. Lijkt wel of ze helemaal niet nadenken over het feit, ik ga naar dat land en dan moet ik dat en dat weten in die taal.
 
Dus ik ben SUPERBLIJ dat ik mensen dit wel kan bieden. En niet alleen kan bieden, maar ook alle resultaten zie. Het is waanzinnig hoe snel en makkelijk ze Spaans leren. Sommige cursisten zeggen, pfff ik zou willen dat ik hier eerder mee gestart was. Ik heb zoveel jaren lopen verspillen met Spaanse grammatica en ellende.
 
Kijk dan zeg ik, joh ook in elke Spaanse zin zit een werkwoord. Dus je hebt echt wel wat grammatica nodig, maar met de 4 eenvoudige grammaticale tijden kan jij de hele Spaanse wereld voor jezelf openen. En dat vind ik waanzinnig cool.
 
En tja hoe cool is het dan als jij op een dag heerlijk op je slippertjes geniet van het Spaanse zonnetje en Juan of José of Maria of Pedro of wie dan ook zegt iets tegen jou in het Spaans en je kunt gelijk met een grote glimlach antwoord geven.
 
Dan ben je toch megatrots op jezelf, maar ook trots op het feit hoe je aan het genieten bent van het leven. Want dat is toch het allerbelangrijkste dat je blij bent en geniet.
 
Un beso Cintha
 
Extra, nu je hier toch bent: Heb je mijn Gratis Spaanse E-lesbook al eens bekeken? Je kunt ‘m gelijk downloaden via: https://www.supergoedspaansleren.nl/gratis-spaanse-lessen-e-book/
25 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 25 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.