Wat doe je eigenlijk hier in dit leven?
30 augustus 2023 
2 min. leestijd

Wat doe je eigenlijk hier in dit leven?

Ik ben van mening dat iedereen iets te doen heeft hier op aarde. En als je weet dat je ongeveer 4.000 weken te leven hebt dan is het misschien hoog tijd om eens actie te ondernemen. Ik nam er een podcast over op via Spotify - Supergoed Spaans Leren https://open.spotify.com/episode/6cXN7QvC8QY6XB5jvCirvm?si=bAnko_g-QHOKN0fOEm-GPg 

Gooi je leven om


Ik zei het al eens eerder, volgens mij begint het leven bij 40. In ieder geval dan heb je een hoop werk- & levenservaring. De één is wat sneller en de de ander weer wat langzamer. Ik zal je nog eens mijn verhaal vertellen. Toen mijn vader overleed, nu 10 jaar geleden toen ging er een soort knop om.

Kijk opa is het eens met mij


Ik was de kinderen even helemaal zat. We waren onderweg met de camper, stonden op het schitterende strand van Normandië. En ik ging lekker boos op de kinderen, een strandwandeling maken. Ik moest denken aan de soldaten die hier gestreden hadden op het strand. En toen keek ik ineens naar mijn leven en dacht ik, is dit het nou?

Wij moeten in Spanje wonen


Er moet iets veranderen. Na een uur kwam ik weer bij de camper aan, ik zei tegen Tomás ‘weet je wat wij moeten doen? In Spanje gaan wonen.’Op het moment dat ik het zei, kwam er een roodborstje onder de heg vandaan. En ik zei tegen Tomás, ‘zie je nou wel opa vindt ook dat we moeten gaan.’ Haha dit klinkt wel een beetje raar, maar in mijn gedachten is mijn lieve opa, die al stierf toen ik 12 was, een roodborstje. Misschien denk je, joh die is niet goed bij haar hoofd. Maar dat vind ik prima. Het was voor mij een duidelijk teken, ja, in Spanje wonen, dat is wat we moeten gaan doen.

Leef je leven


Tomás zei, ‘nee joh we blijven lekker in Nederland en als we oud zijn dan gaan we wel.’ Nou je het verhaal ken je verder. We zeiden natuurlijk, ok we proberen het één jaar. En nu zitten we er 8 jaar. Dus dat zegt genoeg.

Alle puzzelstukjes bij elkaar


Eigenlijk op het moment dat we in Spanje aankwamen, toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De ene droom na de andere droom kwam uit. En het bedrijf dat ik startte nu 7 jaar geleden daar dacht ik ook niet over na. Alles doe ik op gevoel. En achteraf denk ik, jee dat is eigenlijk best wel heel erg cool.

Niet zoveel denken, maar doen


Wat ik hiermee wil zeggen is, denk niet te lang na. Zeker al niet over het verleden, dat is gebeurd. Kijk wat je ervan kunt leren en neem dat met je mee. Denk ook niet te serieus na over de toekomst, want ook daarvan weet je niet wat er kan gebeuren. Dus ga je ook geen voorstelling maken van alles wat eventueel misschien mis kan gaan. Nee leef vandaag, neem je beslissingen en maak er je mooiste dag van.

4.000 weken!

Vergeet niet die 4.000 weken. Mijn vader haalde de 3.800 weken, maar weet je, hij leefde zijn droom. En op een gegeven moment is het gewoon goed. Besef je gewoon dat er een einddatum bestaat. Zorg dat je geniet tot het laatste moment. Gun iedereen zijn of haar mooiste leven. Gooi je wensen het universum in. En neem elke dag een stapje richting jouw mooiste leven. Hasta luego.


Un beso Cintha

www.supergoedemigreren.nl

info@supergoedspaansleren.nl


27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.