Wat hebben wij toch een geluk

Onlangs kwam ik bij toeval op DE Duitse begraafplaats midden in Extremadura. Ik schrok me dood, niet letterlijk, want dan had ik daar nu ook gelegen.


Oef
Ik kreeg kippenvel bij het zien hiervan. De gemiddelde leeftijd lag rond de 25 jaar. “Jee dan begint je leven pas en voor deze mannen was het al weer geëindigd.”


Onbekende soldaat
Alle Duitsers die overleden waren tijdens de oorlogen in Spanje zijn verzameld en hier samen gebracht. En dan staan er ook gedenktekens tussen met ‘onbekende soldaat’ Dat is toch vreselijk, je wordt gemist door je nabestaanden en niemand weet dat je daar ligt.


Hou maar je mond
Wij moeten ons beseffen hoeveel geluk we hebben gehad dat je mag opgroeien in een vredig land en in volledige vrijheid. Doen en laten wat je wilt, zeggen wat je wilt, wat een mazzel hebben wij. Ik zie nu duidelijk verschil, de mensen waar ik nu tussen leef hier in een klein dorpje in Spanje, die hebben dat geluk niet gehad. Zij durfden niets onbezorgd rond te roepen, want je had de Kerk en Franco. En dat is nog helemaal niet zo lang geleden.


Leef je mooiste leven
Dus waarom zou je klagen? Waarom heb je het moeilijk? Hou op met zeuren en piepen en LEEF. Want die kans hebben wij, je mag doen en laten wat je wilt. Waarom niet je mooiste leven leven. Bedenk voor jezelf, waar word ik nou echt blij van, en ga dat doen. 

Laat alle bezwaren los en maak je mooiste leven. Ga niet zeuren, ik heb een hypotheek, ik heb kinderen, ik kan niet mijn mooiste leven leven. Alles kan en je hebt alle mogelijkheden. Jij wel, dus maak er wat moois van.


Start NU
Het enige is, dat je moet doen is starten. Weet je wat jou kan helpen, doe eens een cursus van Michael Pilarczyk of lees zijn boeken die je vindt via bol.com. Ik ben blij dat ik Michael en Cindy heb mogen leren kennen, ik ben blij dat ik Michael Spaans mocht leren, maar tijdens onze privé lessen leerde ik ook van hem. Zo cool! Zie zijn video die hij voor mij maakte: https://youtu.be/saE3VO96mzE

En Michael werkt 80 uur per week en vond ook de tijd om Supergoed Spaans te leren met de Beginners + Semi-Gevorderden en privélessen als extra stok achter de deur. Binnen een paar maanden sprak hij Spaans en dat is ook wat ik iedereen garandeer, als je maar de makkelijke stapjes doet. Meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl


Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl 

Meer informatie over de Duitse begraafplaats: https://www.laaventuradelahistoria.es/el-cementerio-aleman-de-cuacos-de-yuste

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.